Förlåt mig, men..

Ett stort förlåt för att jag är sämst på att uppdatera, men vi har inget internet i nya lägenheten än.. Jag har alltså befunnit mig där de senaste dagarna. Ska lägga upp kort på lägenheten såfort jag kan!

Nu sitter jag här och gör en nagelförlängning inför morgondagen/kvällen. Har även färgat håret för att de ska vara lite extra fint. Klockan 9 imorgon ringer min klocka och strax därefter åker jag till syrran för att spendera hela dagen där. vi ska laga mat och fixa oss själva. För klockan 18 kommer de 12 hungriga och törstiga personer till redo att hugga in. De blir 3 rätters middag och bål som vi ska fixa .. Jag tror och hoppas på att de blir lika roligt som förra nyår..

De roligaste av allt är att min kära Linnéa kommer och hennes franske pojkvän. Jag har inte träffat henne på typ 5-6 månader eftersom hon pluggat i skåne, men nu jävlar : ) Ska bli såå kul att ses imorgon..

köket..


...

Den trötthet jag känner just nu, den går inte att beskriva med ord. .


Idag är de hela 4 år sen..

Julaftonen

Nu är julafton över och du är de ett år kvar till nästa, igen.. Det går alltid så fort, för fort! Men min julafton var helt klart bra! Var hemma med familjen, åt gröt, fikade, åt julgodis, kollade på tv, pratade, öppnade klappar, åt julbord och spelade paketleken. Allt är bara såå mysigt, och gott! Mina julklappar var bra känner jag, en hel del till lägenheten vilket behövs! Fick även tapeterna till köket och allt spackel som vi skulle betala pappa för igentligen, de var en riktigt bra julklapp : ) Var även kul att se allas reaktioner, Johannes blev väldigt glad för sin ölmaskin och little big planet spelet, men han skrattade mest när han fick pruttleran ändå .. tss. Mammas present som jag nämt tidigare blev hon glad över, en maskin så att man får kolsyrat vatten direkt i kranen. Jag ska dricka mycket vatten!! Vi hade också en tomtenissa som kom, Novisen hade tomtedräkt och var så hiimla söt : )

Och mina klappar då, jo.. Av Johannes fick jag guitarhero world tour ( med trummor och allt ) så ni kan ju gissa vad jag gjort hela dagen.. ?  Av mamma och pappa fick jag presentkort på gina och ett på en hot stone massage, köksredskap av alla dess slag, strykjärn, morgonrock (nackenchockerna i luthagen är över), ställ till min gitarr, bok och nu har jag säkert glömt något också. Av Bror fick jag Mamma mia filmen som jag är helt kär i!! Och av Elin och Tobbe en kastrull, en pastakastrull grejj, två rosa diskborstar, skärbräda, kastrullunderlägg. 

Och sen fick jag och Johannes tillsammans en bioupplevelse för två, en vattenkokare och sen tapeterna och de då : )

Nu ska jag spela lite innan jag ska iväg till Elin och Tobbe på deras förfest, där jag lär vara nykter pga att jag ska jobba imorn. Men jag ser de positiva, jag kommer förmodligen vinna i guitarhero när alla andra är lite runda under fötterna..




<3

Jag vill bara hälsa alla en riktigt god jul!! Njut av all god mat, julmyset och alla härliga klappar : ) 

Jobb och åter jobb.

Nu har jag jobbat de sista före jul, ska jobba lite efter jul igen men nu är de två dagars ledigt som ska spenderas hemma i Tierp med familjen. Fick en perfekt julklapp av chefen också : )

Mina handleder mår dock mindre bra, i Lördags var de väl som värst. Men jag är fortfarande inte bra i den högra och har liksom ingen kraft i handen. Förhoppningsvis ger de sig snart..

Imorse gjorde jag något extremt härligt, jag åt frukost i soffan! JA!, tvrummet är klart och soffan är uppe. De är så himla underbar! Har tagit lite bilder på köket och sovrummet som kommer upp sen också. Om jag hinner : ) 

Nu är jag som sagt var hemma och har klätt granen ( de är mitt göra i detta hus) och sen lagt in alla julklappar under våran mini-gran plus slagit in pappas paket till mamma (även de är mitt göra). Ska bli kul att se mammas min imorgon när hon öppnar paketet, ajöss med sodastreamern. Ska iofs bli kul att se johannes miner också : ) Men inte nog med de, jag har även hunnit klippa både pappa och syrran + lite annat smått och gott.

Nu ska jag ner och gosa med bästa Nova!!

Förbered för julen nu gott folk!


Firat med vin.

Ni kan inte förstå den konstiga känslan jag har. De är så sjuukt skönt att ha tagit examen, samtidigt som de är galet tråkigt då jag stortrivts med alla FiD:are. Vissa kommer jag liksom inte träffa igen..

Jag är iaf genom nöjd med mina betyg, full pott i alla ämnen : ) Även fått presentkort på plantagen av mamma och pappa då mina fönster är väldigt tomma i lägenheten + massa choklad av syster och självklart en god tårta. Smask!

Jag hade tänkt att fira genom att vila men insåg att de inte var rätt. Så jag och syster köpte en varsin vinare som vi smuttat i oss nu på kvällen och ätit chips och sjungit kareoke. Jag är nöjd med mitt firande!!

Imorgon är de slut på vilan och jag jobbar igen, så nästa lediga dag är julafton. Min kropp börjar bli trött men jag stor trivs och har kul när jag väl är på jobbet så tiden bara försvinner ju, så de gör ingenting att jag jobbar direkt. De är bara när man ska upp på morgonen och ställa klockan på kvällen som de är lite tungt. Men, de är de väl för alla, vem gillar att gå upp när klockan säger till? : )

Nu känner jag att de är dags att gå till sängen.. även om jag har sååå mycket att kolla in på internet.

Godnatt!!

Examen!!

För jag har tagit examen, för jag har tagit examen, för jag har tagit exameeeeeen, fyfan vad jag är bra !!  Tss : )

Sista kvällen tillsammans

En positiv dag !! Den började med lektion med Sten , tenta genomgång på den gigantiska tentan. Jag är nöjd!! 369/370, nå? Hade även betygssamtal, de jag fick se var väl ungefär de översta namnet på en lista med 28 namn. Jag hade alltså bäst snitt i klassen! Jag blev mer än glad! Man kunde ha 721 poäng totalt och jag hade 714, dvs 99.03% korrekt, jag är stolt över mig själv! Vet inte vad som hänt när jag börjat denna utbildning men min plugg-taktik har helt enkelt utvecklats..

Sedan spelade vi in en film, mitt liv med FiD3, typ de oseriösaste arbetet vi gjort. Och efter de blev de lunch. Sten bjöd hela klassen på avskedslunch, smaskigt värre!! Var även absolut sista dagen i skolan idag, nu är de bara examen kvar : /

Efter de målade jag lite i lägenheten, rättare sagt badrummet + min lugg.. Råkade luta huvudet mot väggen vilket icket var smart. Men fick bort färgen och åkte till Ikea för att köpa soffa, och nu är den köpt + 2filtar+ 2kuddar och lite gardinstångshållare. Och nu till de bästa, fick filtarna för 19:-/st istället för 69:-/st då vi gick med i Ikea family, gardinstångshängarna kostade endast 5.-/ 2par och vi fick presentkort på 700:-. Riktigt kap måste jag säga!



Nu känns de som om jag skrivit tusen saker jag gjort, men än är jag inte klar.. För jag har jobbat också. Mellan 16.15-19.15 och nu sitter jag här och väntar på att Idol ska börja och att Johannes kommer hem och lagar mat åt mig, tss!

Detta är även sista kvällen med internet, imorgon flyttar vi och där finns de inget internet än. PANIK! Men de kanske är bra då vi har 1000 saker att göra i lägenheten ändå.. Men så ni vet, jag ska göra mitt bästa med att blogga såfort jag ser en dator!

Må gott och handla julklappar, gärna hos mig ; )

Julklapparnas tid

En ledig dag från skolan, Skönt! Gick upp och kollade på Andra avenyn och åt frukost. Sedan klädde jag på mig och tog en promenad till lägenheten/hem. Skruvade ihop vitrinskåpet och målade lite.. Blev lite rädd när dörren plötsligt låstes upp, men då kom Johannes pappa och skulle packa ner alla böcker så fick lite    sällskap : )

Klockan 14.20 upptäckte jag att mina händer var kritvita av färg och fick panikartat skrubba händerna tills de var skapligt normala för att sedan åka och jobba.. Och gissa om de är mycke paket-inslagning nu, paket efter paket.. Men de är kul att slå in paket om man har tid och inte kön går i hela butiken..

Nu ska jag slänga in en pizza i ugnen och hoppas på att Johannes vill se prison break med mig när han kommer hem.

De närmar sig

Idag fick vi veta resultat på ännu en tenta.. 248/256 dvs VG blev de på marknadsföringen. Skönt!!

Sen bar de iväg till Lägenheten igen och målade klart vitrinskåpet, äntligen! Så imorgon ska jag skriva igop alla delar igen, ska bli kul och se de i helhet ! Louise kom även på ett litet besök och kollade, hon träffade tydligen en lite halv konstig tant i trapphuset , får se om vi kommer se till henne sen. Börjat dra tapeter i tvrummet också så nu närmar de sig verkligen inflyttning, jag längtar!!

Nu börjar bonde söker fru igen ..

Julmys.

Idag har jag varit i skolan, haft min sista butiksarbeteslektion och nästsista organisation. Känns skumt! De positiva är att vi får saker och fika.. Fick reda på två tentaresultat idag också, i butik fick jag VG 111,5/118. Hade velat ha liite bättre på den bara för att.. I organisation fick jag 48/50, VG även där alltså. Känns skönt att de blev VG i alla fall : )

Åkte hem idag efter skolan för att hämta kläder, flyttpacka och julpyssla. Lite stressigt att hinna allt på en gång men de gick. Började med att packa de meta jag ska flytta in nu till helgen, sedan blev de julmys. Slog på julmusik och julpyntade, eftersom jag bara kommer hem 1 dag till innan julafton : ( Bytte gardiner i tv-rummet och tog fram tomtar(blandannat en som vi haft så länge jag minns, lika stor tradition som granen) och lill-granen. Den stora ska in till Uppsala. Sen satte jag mig på golvet, fortfarande med julmusik, och slog in julklappar. De är bland de mysigaste som finns. Dock känns de som jag köpt så lite klappar iår, fast jag lagt ut lika mycket pengar som förra. Dock köpte jag alla i Ullared då så de har väl sin förklaring.. Så nu ligger klapparna så fint under granen och väntar på den stora dagen.. Jag älskar julen !!

Sen hade mamma gjort en äppelpaj som jag avslutade de hela med. De är så mysigt att vara hemma på nå vis. Inget buller från bilar, inga ambulanser som hörs stup i kvarten, och ingen grannes aggresiva fotsteg. Kanske dumt att tänka så nu när jag ska flytta, men jag ser de som att jag får två hem för mina lediga helger kommer spenderas hemma hos mamma och pappa : )



Läs sms noga, ett tips.

Imorse när jag satt och åt frukost sms:ade jag med min handledare under LiA:n , nu min chef. Hon skulle komma och lyssna på min presentation en timme senare så jag skickade och kollade så hon hittade dit. Fick ett sms som jag läste:
 
- Lycka till! Tänk på att inte prata för långt

Jag visste att hon skulle iväg och jobba så svarade glatt att jag skulle hålla tiden nere och jag inte visste hur jag skulle lyckas prata i 15min ändå. Svaret jag får är:

 - haha, jag skrev lågt, inte långt. Så jag hör vad du säger..

Jag var i denna stund tacksam över att hon är just den hon är, bara skrattar åt saker.. Mitt svar var väl annars inte de optimala med tanke på att de är hon som ska sätta mitt betyg osv. Jag skulle nog ha tagit linserna idag ändå..

Byggare-alx

Ännu en dag på bygget är nu förbi. Smet iväg tidigare från skolan då jag kände att jag hade viktigare saker för mig än att sitta och lyssna på allas LiA-presentationer. Så idag hann vi med en hel del. Jag målade på vitrinskåpet så nu är de inte alls mycket kvar på de.. Johannes målade fondväggen i sovrummet sista gången och gjorde klart alla garderobsdörrar. Jag låg sedan på golvet och slipade köksluckorna, hårt arbete! Jag känner mig så händig!

Nu vill jag bara flytta in.. Men får vänta tills sovrumsgolvet kommer på Lördag. Sen bor vi nog där medan vi rustar resten av lägenheten. De ska bli galet härligt!!






Filmkväll

Jag unnade mig själv en liten filmkväll nu, med mig själv. Kollade på Mamma mia. Den är typ hur bra som helst och jag vill bara se den om och om igen.. Plus att sophie har sjukt fin brudklänning, den dagen jag ska gifta mig vill jag ha en sån!

Ni som inte sett denna film bör se den. Den gör i alla fall mig glad!








Målare

Nu börjar mitt vitrinskåp närma sig färdigt! Grundmålade igår och målade nästan allt en gång till idag, med rätta färgen. De kommer bli så fint när de är färdigt : ) 

Pappa har kommit in hit även idag så han och Johannes målade i sovrummet medans jag jobbade. Sedan åkte pappsen hem och Johannes + cocen hämtade mig och 3 burgare från burger king ute i Gränby, så åkte vi och fortsatte där. De var alltså då jag målade vitrinskåpet. Imorgon ska vi måla fondväggen i sovrummet en sista gång och kanske börja slipa köksluckorna. Ska ta lite kort så fort jag varit hem till Tierp och hämtat kameran, när de nu blir..

Imorgon ska jag ha en muntlig LiA-presentation och min handledare Anne-Lie kommer och lyssnar. Jag är noll förberedd så jag hoppas inte hon har så höga krav. Men de känns som om jag hellre bara pratar om de jag känner för : )

Jag träffade tomten idag..

Madagascar 2

Jag har sett första Madagascar filmen ett antal gånger.. Den är så bra! Och nu när 2an har kommit så har jag verkligen sett fram emot att få se den, vilket jag gjorde nu ikväll. Och den var lika bra! Riktigt rolig och bra!


Nu äntligen

ska vi börja med detta rum, de ska bli tusen gånger finare.. Vilket inte är så svårt att få de.


Nu ska de målas

Imorgon börjar vi rusta lägenheten.. Vi ska börja med att riva ut golvet och sedan måla väggarna. Dom blir vita med en brun fondvägg som min bror ska få göra en guld väggmålning på. Förslag på motiv?

Godnatt!

Idol-Alice

Efter en hård tenta som gav mig skrivkramp gånger tusen, inköp av massa färg till lägenheten och ett kort pass på jobbet så var de riktigt skönt att komma hem. Tog fram min godispåse och en bacardi breezer, bara för att ge mig lite lyx nu när alla tentor är skrivna. Slog på Idol och placerade mig i sängen..

Jag tycker att Alice är en klar vinnare! Men för henne är det igentligen bäst att komma 2:a, de är alltid 2:an som blir störst. Alice har en personlighet som får mig att le, hon levererar! När hon sjöng Avril - Girlfriend var hon som allra bäst! Men får bli ett gamalt klipp, hittade inget annat.. tss.


Pysslar.

Sitter och små pysslar med min blogg nu, blogg vård : )

Mina kära läsare..

Om jag nu inte bloggar på ett tag så är de för att jag dränker mina sorger som dagens tenta kommer ge i en godispåse.. Det är en mycket sömnlös, orklös och slutkörd Alexandra som ska försöka klara detta. Godispåsen here i come!!

Saknad.

Jag saknar en stor del av mitt liv. Dansen. Jag dansade flera gånger i veckan förut men staden Uppsala har liksom tagit tiden ifrån mig. Men jag vill liksom bara dansa igen, jag saknar de enormt. Jag saknar till och med köttsåret jag fick utav de högklackade latinoskorna(nästan). Eftersom jag älskar min gamla dansskola har jag vägrat börja på en ny i Uppsala i hopp om att jag ska kunna återvända till Gävle. Men, nu när jag flyttar till Uppsala har jag insett att dansa i Gävle är ett minne blott, jag fick mina 7(?) år där..

Men, till jul flyttar Linnéa hem från Skåne igen och precis som mig saknar hon dansandet. Hon ska kanske börja åka in till Uppsala för att dansa med mig. Vi får svika Gävle, och ge Uppsala en chans. Och jag kollade in olika kurser nu ikväll, vill helst gå alla. Showdance är som ett måste, men sen är jag sugen på jazz, street, latino och varför inte balett ? Jag måste kontakta Linnéa och planera.


 Smiile!! En traditionell bild som visar hur man ska le på scenen..

Undanflykt

Jag är verkligen less på att plugga nu och tråkigt nog har jag gett upp. Jag orkar inte mer. En hjärna kan omöjligt ta in allt som behövs kunnas inför 4 tentor på 2 veckor. Min hjärna är slutkörd och överfull just nu, då passar de inte så bra att ta fram den feta Sten bibeln och börja läsa.. Håll tummarna för mig imorgon!

Som en flykt från pluggandet så kände jag att min blogg var förskräckligt ful och behövdes göras om. Jag påstår inte att den är finare nu, då jag inte hade rätt inspiration och tålamod, men de är lite nytt i alla fall. Hoppas ni tycker den är ok ? : )

Nu ska jag fortsätta denna kväll med magont och illamående.. tenta helvete!!

Spindeljävel!

Igår när jag städade mitt rum så skulle jag damma i fönstret. Där hittade jag en så enormt äcklig spindel. Den var liksom inte så stor, men hade världens knöl på ryggen. Och på knölen var de nå mönster. Jag trodde de var svarta änkan först. Jag är lite övernojjig pga att den kommit till Sverige. Jag mosade den (anledningen till att de regnat idag) och de blev världens smet. När jag lyckats döda den blev jag helt yr och kände mig svimfärdig. fattar ni hur rädd jag var då? och hur äcklig den var?

Svacka.

JAG ORKAR INTE! Jag haaatar alla jävla tentor. Försöker plugga idag men de känns hopplöst och jag har tappat tålamodet. för imorgon efter den tentan, ja då ska de pluggas till nästa tenta..

Den som la vårat schema ska vara mer än glad att hon inte är i min närhet just nu.. Ajaj så farligt de skulle vara..


Chokladkalender


Jag älskar chokladkalenderar, äntligen får man börja öppna luckor..

Avundsjuk, någon?


Detta är mitt tenta material inför fredagens tenta..
Efter Onsdagens tenta är de bara att börja nöta  in allt.

RSS 2.0