REA

I onsdags kväll började rean på JC och jag hade en hel del kläder jag ville ha, de var ju liksom 50% på allt. Men de blev bara två saker eftersom student ekonomin allt för ofta säger ifrån. Ett par chinos ( byxor ) och en klänning. Sen fick jag ett par levis jeans av Johannes också, assnygga! 511 slim, lite smått loose modell.

Igår var de studiebesök  hos Ittala vilket inte var sådär jätte givande. De som var mest givande var nog lunchen jag och Sandra tog på en taco bar. Smask! Väl hemma skulle jag in på JC och testa ett par jeans i annan storlek men de slutade med att jag fick hoppa in och jobba. Vilket jag även ska göra idag och imorgon. Det gör min plånbok glad : )

Idag, inom kort är de muntlig engelska tenta och jag är helt omotiverad. Jag och Patrik ska göra våran tillsammans och vi ska skriva ihop dialogen halvtimmen före tentan. Blir nog alla tiders! Sedan ska jag åka hem i 3 timmar för ett besök hos opitikern innan jag ska in till stan och jobba igen..

Mitt inköp dock lite suddiga bilder..


Det var allt för mig : )

Min kärlek mjölken.

Jag har upptäckt en för mig mycket hemsk sak, jag är lite smått laktosintolerans. Jag älskar mjölk!! Men de senaste 4-5 åren har jag haft magknip varje morgon efter frukost. Förutom de mornar jag skippat mjölken/oboyen.Jag har dock ignorerat detta och inte riktigt kopplat vad de var. Men nu har de gått upp för mig att de är mjölken som är boven i de hela. Därför sitter jag nu med ett glas laktosfri mjölk här och jag mår alldeless prima nu. Som tur är så är de värst på mornarna så jag ska fortsätta med min gefleortens mellan mjölk på kvällarna iallafall : )

Nu ska jag springa iväg till JC, slutar nio ikväll. Lite mysigt att vara där så sent. Tss. Ska hinna testa ett par brallor först också,  hoppas jag kan ha dom ! 

Ha en bra dag !

Bröllop

Jag är slutkört, slut som människa ! Helgens bröllop tog på krafterna och nu bara snurrar huvudet när jag äntligen är "hemma" i Uppsala. Vi gick upp 05.00 i fredags morse och åkte iväg mot Skåne. Passerade Ge-kås en snabbis också eftersom vi behövde present och lite smått och gott. Sedan vidare ner mot Munka-ljungby. Efter de har de inte varit en lugn stund. Firande, köra grejjor till lokalen, duka & fixa i ordning, sova, fixa mer, fixa bruden, kyrkan, bröllops festen, sova, städa och sätta sig i bilen och åka de ca 7 timmarna hem..

Bröllops festen var riktigt rolig, jag som är rädd för poliser har börjat se en annan sida av dem nu. Brödrost-mannen (toastmastern) var polis, brudgummen var polis, två till gäster var poliser och även kriminalkommissarien var där. Och de gäster som var värst med firandet var nästan dom. Tss. Det jobbiga var att de serverades hel grillad gris vilket jag inte klarar utav att äta. På morgonen satt grisen spättad över grillen utanför mitt sovrums fönster, Stackarn! Jag åt inte köttet på middagen..

Sötaste gästen på bröllopet..


Lägger in bilder från bröllopet sen ..

Vad tycker ni?



Okeij.. Jag tycker detta hår är sjukt äckligt. Tänk er vad många små djur och larver de bor där i !! Ett helt zoo typ ! Vad tycker ni ? Är jag ensam om att känna denna äcklande känsla ?

Opitikern

Nu har jag äntligen fått nya linser! Ska bli skönt att kunna läsa och se på tv utan glasögon eller huvudvärk. Glasögon känns liksom inte så bekvämt, jag känner mig orörlig i dom bara. Jag tycker förövrigt de är kul hos opitikern (optikern). Åkte dit i god tid och satte mig vid den stora skålen med kolor, smaskens! Jag fick en ny opitiker den här gången också, helt klart bra men jag saknar min gamla fortfarande. Jag fick iallafall ett par nya linser och en ny tid nästa vecka för kontroll av dom och ögena. Ett till tillfälle att smaska kolor : )

Nu har jag ätit lunch och nu ska jag och Nova ta oss en promenad i de soliga, varma vädret..


På en solig promenad i vintras..

Fruktcocktail

Onsdagen är avklarad och nu är jag ledig tills på Måndag. De som är lite synd är att jag har så mycket att göra. På Fredag åker jag och Johannes ner till skåne på hans mammas bröllop och blir där hela helgen.. Så jag kommer nog vara riktigt trött när jag kommer hem ändå.

Idag var det iallafall den stora dagen som jag och min syster längtat efter. Dagen då de är första avsnittet av Bonde söker fru. Vi älskar Bonde söker fru! De tråkiga är att vi lär vänta till hösten för att se nästa avsnitt nu.. Men de är det värt ! När vi kikar på Bonde så lär vi smaska något gott och fruktcocktail har blivit lite utav en klassiker så de var just de vi åt idag. Fruktcocktail med vanilj/jordgubbsglass, smask!

Nu lär jag gå och sova, ska vara vakt åt älsklings snutten imorgon, dvs Nova och hon kommer kl 7 så ingen sovmorgon inte.. Men jag och Nova brukar alltid ta en liten sovstund sen när Elin åkt, jag på soffan och Nova på dörrmattan. Funderar på de även imorgon.

Godnatt !

Jag är glad.

Den här dagen har jag spenderat på JC och tiden har verkligen bara försvunnit. Den gick jätte fort och jag har haft de extremt kul. Börjar lära mig alla tjej-jeans nu så de är såå kul att hjälpa kunder. Idag gick jag hem med ett leende på läpparna för allt känns bara så bra : )

Igår slog jag till och stor shoppade lite också.. Eller, shoppade iaf. Köpte ett par nya jeans eftersom mina favvisar håller på att gå sönder. Så nu blev de ett par ljusa levis, stuprör. Köpte även ett riktigt sommrigt gult och rosa linne. Jag är nöjd!

Helgen försvann.

Jag längtade hela förra veckan efter helg och nu känns de helt värdelöst för helgen bara flög iväg. Igår gjorde jag absolut ingenting, tog ett pass på crosstrainern endast. Idag var jag däremot liiite duktigare och snyggade till mamms lite. Klippte och färgade. Lär ta mig till frisör shopen och köpa volympermanent vätska så ska vi fixa lite volym, och kanske lite slingor också : )   Sedan har vi även gratulerat min bror som fyller hela 27 år på onsdag med lite mat och tårta..

Nu är jag back in uppsala och känner mig lite deprimerad över att helgen är över och att alla mina saker ligger i en hög på golvet.. Kanske tröst shoppa ett par jeans imorgon ? Och ta tag i min hög med saker nu ?

Rolig..


Dagar som denna..

Längtar man tillbaka ..



Klant Alx

Igår tog jag lite ledigt från praktiken på förmiddagen och va på massage. Var behövligt nu eftersom jag domnat bort i vänstra armen helatiden och kännt av axlarna. Men nu är de fixat : )  När jag kom till JC och skulle gå upp för trapporna ( sånnadär snurrtrappor i galler som jag hatar) gick jag väldigt koncentrerat vilket ledde till att jag missade plankorna som låg över trappen och mig så jag gick rätt in i dom. Vilket jag även lyckades med på lunchen. Tur att byggarna var på lunch/fika både tillfällena.. 

Idag blir de en slappar dag... Regn och grått ute, hur tråkigt som helst!

Typiskt!

Idag, när jag för en gångs skull skulle åka hem efter praktiken är tågen till Tierp inställda.. Jag blev så himla less. Jag var trött och hungrig så lär jag sätta mig på en seg buss. Aggresioner mot UL! Men nu är jag iallafall hemma och har smaskat i mig pannkakor : )

Det värsta av allt är att de är min namnsdag idag och tåget jäklas sådär.. Plus att ingen kommit ihåg min namnsdag, vilket kanske beror på att de är mitt andra namn Sofia kanske ?

Förövrigt så funkar min telefon nu igen.. Den fick bara något konstigt ryck tydligen. Men jäklas den igen då jävlar ...

Inte igen..

Imorse när jag vaknade och tittade på min kära rosa mobil så står de att simkortet inte är i och jag har pga de ingen mottagning. Men de händer ju ibland så jag startade om den, tog ur och satte i sim kortet igen och startade om ett antal gånger till. Men de hjälper inte ! Jag fruktar nu de värsta att jag måste lämna in den på lagning igen.. Jag står inte ut med den äckliga lånemobilen !! 

KK

Nu ska jag baka en kladdkaka. En slags tröst-fira-kladdkaka. Tröst för dagens tenta, fira för att alla skriftliga tentor trots allt är avklarade..

När jag letade fram ett recept på kladdkaka kom jag att tänka på när jag gick i 9an.. Jag och Haack var i någon slags kladdkake period och vi träffades helt enkelt och bakade. Vi hade mycket roligt vid dessa tillfällen! Vi pratade även vårat egna lilla kladdkake språk. KK ( kladdkaka ) KKK ( kladdkakekompis el. kladdkakskalas ) eller KKKK ( kladdkakskalaskompis ). Vi pratade alltså med en hel del K:n. Ibland saknar jag den tiden, vi hade alltid så kul och hittade alltid på en massa bus.. Men nu räcker inte tiden till på samma vis. De var lättare när vi gick på samma skola.. Men vi kanske kan ta ett KKK snart ? : )


Min blogg har flyttat : )

Nu har jag tagit de stora steget och flyttat min blogg.. Blev lite orolig när de stog konstig text när jag skulle logga in på bloggen men nu är den flyttad och klar : )  Fast varför ska den flyttas igentligen ? Jag har inte fattat de..

Nu har jag helt plötsligt en webblogg också, vad ska jag göra med den tro? Den får nog vila ett tag! 

Och annars då, joo.. engelska tentan vill jag inte prata om och nu ska jag spela guitar hero.

Alx goes graffiti

I helgen var jag lite konstnärlig och fixade till Johannes skatebord. Jag är rätt nöjd över jobbet med sprayburkarna.

image684


Hmm ok, Johannes hjälpte till liiite också..

Papercut

Idag har jag varit i skolan. Halv dag med butiksarbete. Sköönt !  Fick veta resultatet på butiksarbete tentan, ingen FID klass har lyckats med att hela klassen får VG, men självklart fixar vi i FiD3 de : ) Jag fick alltså VG på tenta nr2 också. Jag snittade dock upp ett litet jack mellan två fingrar på ett papper idag, ont!

Imorgon är de engelska tenta och jag känner mig lite hatiskt och ångestladdad. Jag kan orden skapligt, men förstår inte förklaringen på vad ordet betyder. Hmm, de är nog inte så lyckat. Eller? Men jag orkar faktiskt inte.. Tråkigt nog.

Nu ska jag fika lite smask : )

Soliga helg.

Denna helg var tänkt som plugg helg. Men vem kan plugga när solen skiner och de är rena sommaren ute, helt självklart glassväder ! Inte jag iallafall. Så jag har varit ute i solen, käkat glass, glidit runt lite, kollat på när resten av familjen byggt en damm, grillat, ätit första rabarberpajen och lite sånt.. Helt klart mer värt än plugg.

Idag var jag även till Sara och åt mer glass och gratulerade henne. Min Sara har blivit riktigt cool och nybliven bmw cab ägare så nu är jag också cool, eftersom hon är cool. Ni fattar va ? Så nu lär jag glida med henne något : )


En underbar sömn!

Från mig till dig. Avsluta din kväll med en ljuv godnatt saga och få en underbar sömn i natt. Klicka på länken! Lyssna och titta! Njut! Gå och lägg dig! 

Godnattsaga

Ps. Genom att klicka på länken får du din godnattsaga och ljuv sömn.


Ett litet, mycket kort och dåligt säljbrev. Men, Fördelar mina vänner!  Jag tror säljtentan och mr. stone har gjort något med min hjärna.. Men, godnatt !


7 maj 1987

Vad hände då?
Jo min underbara och bästaste Nutt föddes. För er som inte vet är de Sara som är min Nutt (och även min Bärnt) och de är hon som fyller hela 21år idag.  Grattis Sara ! / Nutt ! / Bärnt ! 

image683
(Sara, upptäckte att jag inte har nå kort på dig som brunett)

Min fiende skrivkrampen.

Jag gör något helt underbart just nu.. Jag slappar ! Fick nyligen ett mail om mitt resultatmarknadsförings tentan också, den första tentan vi hade. Jag fick VG, dvs högsta betyg eftersom MVG inte existerar. Jag är nöjd! Jag njuter!

Dagens tenta var inte rolig. Jag satt närmare 4 1/2 timme. Ni kanske kan ana skrivkrampen jag fick ett antal gånger ? Det var 18 sidor med ungefär 5 frågor på varje sida. Då var ungefär 2/3 av alla frågor Motivera och förklara frågor. Jag kände mig helt hjärntvättad och överkörd efteråt. Jag känner stark avsky mot försklara och motivera.

Nu ska jag vila, slappa och njuta.. Kanske kolla på andra avenyn och gotta mig lite? De är jag absolut värd nu tycker jag. .


You make my heart go tinga-linga-ling..


Den stora dagen ..

Idag är de tenta dagen.. De känns skönt att snart ha de överstökat, om jag klarar den de vill säga.. Men samtidigt så känns de som en riktigt tung dag. Skrivkramp,ångest och sånt skit.. Men jag skall göra mitt bästa. Och jag har godis med mig som tröst : )

Nu ska jag kika på andra avenyn medans jag avnjuter min frukost.


Är de någon mer än jag som inte gillar kanterna på limpa?

Symaskinen och Jag.

Nu har jag tagit en paus i pluggandet.. Fick sluta en timme tidigare på praktiken så jag skulle hinna plugga lite mer, dom är så snälla : )  Så nu har jag nött lite mer så vissa saker börjar väl sitta skapligt iallafall. Hatar dock alla listade knep som vi ska kunna " 16 goda råd inför mötet med kunden" eller " 9 avslutsmetoder" eller varför inte "18 förslag på kreativ försäljning", alla dedär sakerna ska vi kunna. Tack och lov behöver vi inte kunna ordningen..

Förövrigt så trivs jag kanon på LIA:n. Idag fick jag lära mig att sy upp jeans så nu är de träning som gäller. Har ett par jeans som ska sys upp så många gånger tills dom är shorts. Men de är kul och sy, lite mysigt : ) 

Men nu ska jag väl återgå till de ljuva, mysiga pluggandet. "Läs! Njut! *wow* "(citat av Sten).


Jag vill tat lungt.

Just nu, för tillfället, känner jag mig helt förstörd.. De enda jag gjort under min lediga tid de senaste dagarna är att plugga känns de som.. Allt annat blir som ett stressmoment, för att jag ska hinna plugga. Sen blir pluggandet stressmomentet eftersom jag inte får in någonting, pga att jag stressat.. Ond cirkel ungefär. Igår satt jag på hela lunchen och hela kvällen. Då menar jag verkligen hela kvällen. Kom hem, började plugga, åt mat, fortsatte plugga, sov. Blev en 3-4 timmars pluggande alltså, efter 9 timmar på praktiken. Jag blir deprimerad av sånt. Och stressad! De jobbigaste är att stressen följer med in i drömmarna, så allt jag drömmer om är stress.

Idag är de praktik igen och sen är de bara hem och plugga, förmodligen ännu längre än igår. Imorgon är tentan och jag vet fan inte hur de ska gå. Jag kommer typ koncentrera mig på godispåsen jag ska ha med mig..


Nu ska jag skaka liv i mig själv och äta frukost..

Kebab mage

Dagen igår var jätte rolig. De var verkligen full fart helatiden men de var kul! Modevisningen och allt : )  När jag slutade på praktiken så kom Elin och Sara (Elins Sara) till Johannes och vi korkade upp. Sen var de nästan bara att gå iväg igen men då till BJ på efterfest. De blev mer modevisning och allmänt trevligt! Tack för en trevlig kväll : )

Idag åkte jag hem och lekte med Sara ( Min Sara). Vi tog en promenad som avslutades med kebab. Vi satte oss ute för de var så varmt inne, men vi var rädda att någon skulle upptäcka våran synd när vi satt sådär mitt vid vägen. Och självklart så upptäckte Louise oss, typiskt. Vi hade iallafall väldigt kul när vi satt där med våran kebab och när vi skulle resa oss och gå märkte jag att jag ätit alldeless för mycket, magen liksom hängde ut över jeanskanten och de var lite svårt att röra sig.. 

Vi lånade ett wii och har spelat de resten av kvällen. Riktigt kul! Känns som om de är varning för träningsvärk imorgon. Boxningen kändes!

Men nu väntar sängen på mig..


Mina nya skor.

Nu är sista april över och jag känner mig faktiskt nöjd. Bästa stunden var nästan när jag Linnéa och Beru satt vid ekonomikum, solen sken, en cider och Twiggy frostbite på scenen. De var mysigt !  Sen blev de en subway macka hemma hos Johannes. Robin, Emelie och hennes vän kom med tåget och vi gick till Oskar. Sedan anlände även Linnéa, Beru och Antouane. ( stavas?)  Vi grillade och hade de bra med utsikt över Snärkesnations innergård där folk helt öppet stog och visade de mesta när kön till bajamajjan var för lång.

Vi gick sedan vidare mot people men jag ville ta chansen att umgås lite med Elin så jag gick till ån där de satt ett tag. När jag sedan skulle in på people var kön hopplöst lång så där stog jag. Men då tog jag kontakt med Miche i klassen och jag letade upp honom och Anders. Men efter de fick jag tag på karln och han lämnade people och vi gick hem. Somnade nästan på momangen

Idag möttes jag och Elin/Honey på stan för en fika. En hallon kokospaj på Storken, asgott! Sedan blev de även en shopping tur. Jag köpte ett linne på JC som jag länge spanat på och ett par helt underbara skor. Hur sköna som helst, och fina : ) Honey gav mig rådet att köpa frotesulor också eftersom de går att tvätta och ballerinaskorna då håller sig fräscha. Hon själv köpte ett linne och en klänning/långt linne. 

Nu på eftermiddagen försökte jag plugga men gick inge bra, känner mig körd på sten tentan.. Och nyss var jag och Johannes till Willys och köpte upp ett litet lager med mat.

image682

RSS 2.0