Konstigt väder..

Idag är vädret verkligen fram och tillbaka. Ena stunden är de mörkt, mulet och snön vräker, och helt plötsligt blir de klart och strålande solsken.. Jag fattar inte..

Vet inte riktigt vad som händer idag heller.. Ska i alla fall dricka lite te nu och sen bär de nog av till Emeli och Robin. Kvällen har vi inte planerat, vad jag vet.. Men de blir nog bra. Jag vill se melodifestivalen i alla fall : ) 

Mina planer på att skaffa mops kommer bara närmare och närmare nu.. Har faktiskt lite tänkbara hundvakter i Uppsala nu och är de kris kan Danna ta med den hem till tierp på tåget ( eller hur Danne? haha). De är en i Tierp som snart ska ha svarta mops valpar och en tik vill hon ha ut på foder. Perfekt !! De känns som om jag skulle kunna göra vad som helst, bara jag får min lilla dröm mops!!


Någon som har koll på reklamationer?

De är ju som så att min bärbara dator pajjade i höstas och den verkar inte gå att laga själv då min bror försökt. Och garantin har ju gått ut eftersom den är på 1 år bara (dåligt!!). Men läste på netonnets hemsida nu att de ju är 3 års reklamations tid. Borde inte jag kunna reklamera min döda dator då? Eller hur är de när de gäller reklamationer? Någon som kanske vill dela med sig av sin kunskap.. : )

Väntar och väntar..

Stressade som en galning för att jag skulle hinna klart med allt innan Johannes skulle komma hem.. Men nu har jag till och med gjort mig iordning, fikat, kollat på Aandra avenyn och han har fortfarande inte kommit : ( 

Nu är de dags att han kommer hem tycker jag !!

Natt terror..

Jag är så trött just nu, men ändå kan jag inte sova.. De är för ljust, plus att jag har annat att fixa med innan Johannes kommer hem och vi ska iväg till Tierp. Vad som ska fixas får ni höra en annan gång..

Men, anledningen till att jag är trött.. Höll på och grejjade hela kvällen igår, och innan jag kunde sova var jag tvungen att läsa ut min bok, Mossviken fruar. Så när jag väl höll på att somna ca 01.45 så ringde de.. Jag blev rent ut sagt livrädd!! Men då var de syster som var lite kalas. Hon och Bruno skulle dricka vin men ja, de drack inte bara lite vin längre. Så när vi lagt på kunde jag i alla fall somna.. Men sen har jag haft missen sköna sång hela morgonen. Hon tyckte tydligen att de var dags att vakna. Så tillslut var de bara att ge upp och gå upp..

Och någongång idag ska jag träffa Lina min fina också.. Fredag = Helg = Godis... Weeii : )

I love my new shoes <3



















Mina nya skor som är helt underbara, dom är jätte skönt verkligen!
Införskaffades på Din Sko, 399:- minus 20% rabatt (vilket de har på alla skor nu)


Nya Gränby centrum..

Även om de blev sent igår så var jag upp tidigt idag för att åka ut till Gränby och shoppa loss. Massa härliga erbjudanden nu när de är invigning för alla nya butiker. Jag måste säga de att nu är Gränby 1000 gånger bättre än förut. Bara de att H&M har hela sitt sortiment där nu i en ny häftig lokal. De var verkligen snyggt inne på H&M och de jag gillade mest var underklädes avdelningen. Den kändes som en butik för sig, riktigt snygg var den. Bra jobbat H&M.

Men sen har även Nilsons, Din sko, Vila, Flash och lite fler butiker öppnat. Plus att Gina tricot ska byta till en större lokal även dom, så nu blir de säkert mer från deras sortiment också..

Jag kan rekomendera alla att åka dit och kika.. Och alla erbjudanden är ju bara ett plus i kanten : )

"De har vart en lång dag.."

Idag har jag  till största del bara varit på jobbet.. Började 12 och slutade 22. Tråkigt nog blev de inte så mycket drag vi hoppats på men jag hade underhållning av Gerts fräckisar (från rix morgon zoo), då de var där och körde lite live. Nu är jag hemma och är väldigt trött. Jag är imponerad av att jag orkade med julen då jag jobbade varje dag och ungefär denna längd på dagar.. Men de är väl de att jag tycker de är så himla kul ändå : )

Nu ska jag ta lite fika och kolla på Gossip girl innan jag lär sova. Ska upp tidigt imorgon för att åka iväg och lyssna på när de sänder rix morgon zoo live i Gränby. Och kika i alla nya butiker om de finns något att fynda, hoppas!!

Natti.

Vaniljyoghurt <3

Sitter här och laddar inför en lång jobb dag.. Ska jobba 12-22. Men de kommer bli riktigt kul! Däremot kommer jag vara väldigt trött i slutet då jag faktiskt gick och la mig kl22 igår.. Tss. Jag laddar med en ordentlig frukost nu. Vaniljyoghurt, musli, gojibär och en macka. Jag är så glad att jag hittat en laktosfri vaniljyoghurt som är riktigt god. Eller ja, den är låglaktos så jag hoppas på att de funkar lika bra. God som sjutton är den i alla fall : )

Nej nu lär jag fortsätta äta..

Min eftermiddag..

Den består utav smaskigt fika och grönt te tillsammans med ännu ett avsnitt Gossip girl. Härliga Tisdags eftermiddag!!


Svenska eller internationella namnsdagar?

Jag satt just och läste aftonbladet på nätet och fick syn på en artikel om namnsdagar. De ska ändras nu igen och ärligt talat så förstår jag inte hur de tänker.. Många utav de svenska väldigt vanliga namnen tas bort för att namn från andra länder ska få plats. Men svenska namnsdags kalendern ska väl ändå innehålla svenska namn? Som namnet Emelie, över 20 000 heter de men de har tagits bort, för att göra plats för något annat..

Nu menar jag inte att vi inte ska vägra släppa in andra människor i vårat land. Nejnej! Utan bara att vi ändå bör hålla fast vid våran vanliga kalender. Jag tror att vi svenskar får förståelse över att vi vill ha våra namn kvar så som de alltid har varit. Eller varför inte göra så att de är 3 namn/ dag? Då slipper vi ta bort vanliga svenska namn.. Jag älskar namnsdagar och är väldigt glad att min fortfarande är kvar i alla fall..

Och jag hoppas folk förstår mig rätt nu i detta inlägg : )

Kungligt bröllop, äntligen!

Idag ska Victoria och Daniel tillkännage sin förlovning och nästa år blir bröllopet. Äntligen!! Jag tycker de är på tiden verkligen.. Efter alla år då Daniel knappt fått vara med på Victorias födelsedags firande. Jag ser fram emot bröllopet !!

Besatt av Gossip girl

Jag har börjat kolla på Gossip girl från första avsnittet. Jag har nu sett 4 avsnitt och är helt fast. Många har sagt att de är likt OC ( jag älskar OC ), och de finns faktiskt sina likheter. Riktigt bra! Jag rekomenderar er att kolla!

 Men problemet är att jag helst vill ligga här, nerbäddad i soffan, och kolla på avsnitt efter avsnitt hela dagen.. Visserligen måste jag inte göra något idag men jag bör ta en promenad och skulle igentligen målat lite.. Men de kanske får bli en annan dag? Eller så tar jag en rask promenad så jag kommer hem snabbt, för att fortsätta kolla.. ?




Gottegris..

Nu är mina smaskigheter klara och jag är mer än sugen på att smaka allt!! Bakade vaniljbullar, kanelbullar, kolakakor och hallon grottor. Hur smaskigt som helst!! Så nu känner jag mig duktig som bakat så mycket.

När jag var och handlade inför bakandet så köpte jag även grönt te. De ska ju vara lite hälsosamt sådär så jag tänkte smaka. Tyckte Liptons låda med 4 olika smaker var perfekt så kan jag testa vilken jag gillar bäst också.. Nu ska jag ta och måla klart i min garderob och i hallen sen ska jag slå mig ner i soffan med en kopp te, en bulle och 2 sorters kakor.. Tss. Eftermiddags mys.



Hallongrottorna ser lite vidriga ut men jag älskar när de är mycke sylt så dom svämmade liksom över.. hihi..

Bullar i ugnen.

Vilket kan tas på två sätt.. Men nu är de kanelbullar och vaniljbullar som är i ugnen. Och jag väntar otåligt på att få sätta tänderna i dom.. Smask!

Mysmorgon..

Kunde inte riktigt sova imorse så jag tog på mig morgonrocken och la mig i soffan. De är så mysigt att krypa ner i soffan när man fortfarande är lite trött.. Nu väntar jag bara på att få ett sms av mamma och pappa att de är framme på hotellet. Sedan är de bara att påbörja övertalningen att jag inte är avundsjuk.. Bläää!!

Jag ska ligga kvar i soffan ett tag i alla fall innan jag lär ut i snön och vintervädret för att ta mig till jobbet.. Känns lite sådär att jobba idag eftersom Johannes åker till Stockholm imorgon och blir borta hela veckan igen. Men jag behöver jobba så mycke jag bara får..


EMD till final.

Jag brukar alltid vara missnöjd över resultatet i melodifestivalen. Trots de så röstar jag aldrig så jag får skylla mig själv. Men idag är jag faktiskt nöjd då de första finalisterna till Globen är EMD med Baby goodbye. Jag gillar låten och instämmer inte med aftonbladets kommentator som påstår att de ser ut som 3 pepparkaksgubbar.. Nono! Och nu vill jag även påpeka att jag inte är en av de tjejor som är helt galet förälskade i EMD utan dom var bara bra ikväll..

Däremot väldigt besviken på BWO´s låt. Eller ja, låten var ok men de som dansade med ljusstavarna var inte så tajta och de förstörde tyvär allt för mig.. Nu när de står mellan just BWO och Molly Sandén så kvittar de. Mollys låt var fin men lite tråkig, mer ballad än schlager.. Fast är dagens schlager verkligen schlager? Aja, de kvittar i alla fall vem som går vidare av BWO och Molly Sandén. 

Eller vad tycker ni?

Killar och melodifestivalen

Åkte tillbaka till Uppsala idag. Jag och Johannes har nu ätit en härlig kycklingpaj och sallad. Riktigt gott, kanske för gott då jag är äckligt mätt nu.

Men när jag sa att jag skulle se melodifestivalen försvann Johannes till en kompis. Så jag som åkte in hit för att vara med Johannes och liksom skippade en toppen fest i Tierp sitter nu själv framför melodifestivalen.. Vad är de med killar och melodifestivalen? De värkar vara livrädda för att kolla på de.. Själv tycker jag de är underhållande och en tradition.

Besatt av tanken att skaffa hund..

De är så fruktansvärt jobbigt att vara så besatt av denna tanke. Jag vill verkligen ha en hund!! En liten svart mops eller en engelsk bulldog! Söta som få! Och så skönt med lite mer sällskap i veckorna.. Men de är ju de med hundvakt när jag jobbar.. Hatar att jag bor i Uppsala just nu.. För de är de enda problemet. I tierp skulle de finnas flera hundvakter.. De är jobbigt att vilja ha en hund så här mycket !!

Resultatet.

Jag och Lina fick hälsa på Emeli. Hon var i Robins Mammas nya hus och de var så fruktansvärt fint!! Jag vill bo där tack! : ) Innan vi åkte dit konstaterade Lina att de var helg och då får man äta godis. Så på vägen till mig köpte hon godis som vi hade med oss in till Emeli. Så vi satt där i de fjällen liknande huset och myste och smaskade godis. Söt tjejorna och prins Zero (vovven) : )

När jag kom hem tog jag och Nova en promenad. Hon tog chansen att testa mig rejält så ett tag fick jag ungefär dra henne fram. Men sen insåg hon att de inte var någon idé och gick så fint hela vägen hem. De är ju så skönt väder idag! En sol som riktigt värmer, samtidigt som de är helt vitt av snö. Mysigt!!


Dagens dag..

Idag är jag Nova vakt.. När jag kom ner imorse var hon så otroligt gosig att vi tog en riktigt mys-stund <3 Men Elin slutar 13(?) idag så snart ska hon hem igen..

Nu ska jag ringa Emeli och se om jag och Lina får hälsa på henne. Undra vad jag annars ska göra ?  Jag hoppas på Emeli helt enkelt..

Jag måste i och för sig klippa mamma idag eftersom dom åker imorgon.. Jag är inte avundsjuk. Vem vill vara i Thailand i 3 veckor? Inte jag! Ehm..

Jaja, ringa Emeli var de : )


Hett...

JAAAAAAAA!!

Äntligen är de löning !!!! : )

Nu slipper jag chansa att de finns pengar kvar på kortet.. Och hur skönt är de inte när man får mer än vad men räknat ut själv?

Min nya sjal..

Är den inte bedårande? Riktigt vårglad..


Te & Bull-mys

Nu har vi kikat på kryssningar och 2-3 blir de.. En 24-timmars till Åbo. Men vi har inte bokat än i hopp om att Martina ska säga att hon vill åka med också. : ) 

Blev kvar hos syster väldigt länge, vi åt lunch, kollade på tv och slappade. Vi tog även en fika med de smaskiga bullarna och en kopp te samtidigt som vi kollade på första sällskapsresan då de åker på solsemester. Underbara filmer!! Hah! Plus underbara bullar, smaskens !! 

Vi har även börjat planera en resa till Thailand om ett år. Jag, Johannes, Elin, Tobbe, Danne ( ja Danne, bara att hänga med, du kan inte säga något annat) och sedan kanske få med Mörner och någon mer. Vore såå härligt!! Så nu ska de sparas!!


Helt hopplöst.

I Tisdags ringde jag om att internet inte funkade och de skulle se över de hela. Men datorn var då tvungen att stå ute på hallgolvet, i kopplad till internet jacket! Jahaja.. den kvällen blev vääldigt tråkig.

Självklart kom internet tillbaka igår kväll när Johannes kom hem. Men de funkar fortfarande inte som de ska, helt hopplöst!!

Så, idag gick jag upp 08.20, packade med mig missen och lite smått och gott, tog bilen till kvarnen för att ta tåget hem till Tierp. Ett fungerande internet !! Ska strax iväg till syster för att kika på lite kryssningar. Hon ska bjuda mig och vi åker nog 2-3mars. Ska bli sååå kul : ) ( även hört att hon bakat bullar, smaskens)


Jag vill inte chocka er men..

Jag tog mig en joggingtur på förmiddagen. Jag! Jogga! I Uppsala!!  !?!? Jag vet inte hur de gick till men jag kände för de. Så jag tog mig en tur, en väldigt kort dock, men ändå.. Jag joggade med min fula stil i Uppsala. Jag är nöjd!

Nu har jag duschat, fräshat upp håret med skumtoning och väntar på att lunchen ska bli klar. Ska sedan ta mig ner på stan för att möta Sandra och se vad vi ska hitta på för något kul : )



Nu pingar de micron.. korvstroganoff, smask..

Friskis & Svettis, Bra eller dåligt?

Pratade med Sandra på msn nyligen och hon hade köpt gymkort på friskis. Jag blev enormt inspirerad och sugen på att köpa ett jag med och träna med henne. Då är de någon som släpar med mig liksom.

Men jag har alltid varit lite tveksam mot friskis och svettis. Trångt och massa folk bara. Så nu tänkte jag fråga er, mina läsare, vad ni tycker om friskis och svettis ? Kanske är de någon som tränar där och har lite info om hur de är : )

Min nya garderob

Idag har jag varit duktig. Efter frukosten tog jag tag i städningen och städade hela lägenheten ordentligt vilket verkligen behövdes. Torkade ut garderoberna i hallen så att även de går att använda nu.. Blev  mycket fint.

Men till de lite roligare.. Jag har tagit en dubbeldörrs garderob i sovrummet som min alldeless egna idag.. Så jag rev ut alla handdukar och sånt som låg där innan och målade hela insidan vit. Lär målas en gång till men färgen tog slut.. Ska måla insidan av dörrarna bruna tror jag, resten vitt.. Tog mig även en promenad ner på stan och köpte en ljusrosa färg som jag ska måla något dekorativt och fint med på de bruna dörrarna. Sen ska jag sätta krokar där för halsband, en spelen och sen inreda garderoben med någon bra förvaring för kläder.. Plus en häftig lampa ( Johannes göra).

Nu ska jag börja fundera på mat och hoppas på att vårat internet blir som vanligt igen!!

Internet problem

Jag har mega problem med internet så tyvär blir de dåligt med uppdatering tills de är ordnat.. Sååå tråkigt utan internet!!

Alla <3-dag.

Jag har varit dålig på att blogga nu men jag har gjort just de man skulle göra igår.. Fast vi började redan på Fredagen.

Först jobbade jag och fick en ask med chokladhjärtan av chefen, så snällt! Sen hämtade Johannes mig och vi åt en burgare i bilen och sedan direkt till Fyrishov där Elin, Tobbe och Danne väntade för 2 timmars disco bowling. De var evigheter sen jag bowlade men fy sjutton va roligt de var. Och de bästa av allt var att jag kom 2a. Jag brukar alltid komma sist.. Och anledningen till att jag vann var nog mina 3 strike i rad. Hur lyckades jag?!

Igår, Lördag, så fick Johannes sin present i form av en bok där hela våran lilla historia finns och jag tror han gillade den lite i alla fall.. Tss. Sen umgicks jag med familjen, bakade en hjärtkaka som vi hade till mys fika, tog en promenad med min käre vän Sara och på kvällen åkte vi till Emeli & Robin där även Lina & Emil var. Så jag umgicks med folk jag verkligen gillar hela dagen..

Nu ska jag äta lite lunch och sedan ska jag & mamma greppa skidorna och ta oss en tur. De blir spännande då jag inte åkt på ca 6 år, blev avskräckt då eftersom mina skidor hade sämst glid så jag drog mig fram och mamma bara sa att jag var dåligt tränad. Så, jag kommer förmodligen bli aningens trött idag också..

Smaskens..

Så här såg min frukost ut.. Smaskigt va?


Bättre sent än aldrig..

Nu kommer äntligen bilderna sen fikan med Simon..



Sharon & Kiwi

Igår köpte jag sharon och Kiwi på Ica maxi. Och vad gott de är!! Jätte smaskigt.. Så nu sitter jag med en sharon och ska se på film.. Lovely!










Blondinbella - ett hatobjekt?

Jag är inget större fan av Blondinbella och jag läser aldrig hennes blogg. Allt känns så överdriver på något vis.

Men jag blir ändå lite irriterad när folk anmäler de hon skriver till KO. Jag tror inte att de är för att rätt ska vara rätt och för att de kan finnas en chans att hon gör reklam. Utan de är som en stor blinkande skylt med texten avundsjuka..

Vilken värld vi lever i, ingen får lyckas och få positivt stöd utan då kommer avundsjukan fram ..

Aftonbladet

"Ping"

Försöker komma igång med pingandet av bloggen men de går sådär.. Hjärnan är inte riktigt med idag tror jag. Men får se om de funkar nu. Och förövrigt så blir de nog nudelwok ikväll, som min bror tipsade om.. De är sjuuukt gott!

Mat förslag?

Känner mig lite krasslig idag, mild variant av frossa, tungt huvud med huvudvärk, yr och gränsfall feber. Blää.

Lär ner och handla strax innan affären fylls av folk, orkar inte stå i kö. Men vet inte vad jag ska äta ikväll. Någon som har ett bra förslag? Gärna något enkelt men nyttigt, och framförallt GOTT! 

Nu ska jag vila framför tvn och hoppas på att jag får matförslag innan jag lär handla.

Tyvär funkar de inte att lägga in bilder än ...

Riktig ilska.

Nu ska ni få höra.. Själva bilkörningen idag gick bra. Körde inte på någon, krockade inte  och skrapade inte i en enda kant (bilen är låg). Men när jag kom hem... De fanns bara 1 parkerings plats! Fickparkering alltså. Och rutan var rätt liten med snövallar. Jag kämpade och kämpade men blev så arg att jag gav upp. Skulle jag gasat över vallen hade jag liksom fortsatt in i bilen bakom också. Så nu lär jag gå upp 07.45 imorgon och flytta bilen, då hoppas jag på bättre lediga platser.

Nu ska jag äta mer sallad och fixa med älsklingens present som han ska få på alla hjärtans dag : )

Jag är livrädd..

Jag ska ut med bilen i Uppsala. Jag har inte kört i stan på evigheter och är livrädd. Hatar stadstrafik. Och när jag kommer hem ikväll, efter jobbet, så ska jag lyckas fick-parkera.. Blir en spännande dag.

En fucked up dator

Jag bestämde mig för att ringa och höra hur min älskade har haft de på jobbet idag nyligen. Medans vi pratar så kommer min lilla Misse och gosar och sedan rullar sig över tangentbordet och vips, så var allt helt fucked up! Hela skiten var upp och ner och tvärt om. Att styra musen, läsa allt och hitta hur man ändrade tillbaka blev mycket svårt, men som tur var löste de sig.. Så, låt inte era katter rulla sig på tangentbordet..


Såhär såg de ut..

Självdisciplin..

När de gäller träning har jag kass självdisciplin.. Jag tycker de är tråkigt och jobbigt. Något nödvändigt ont. När jag väl har tränat känns de ju självklart bra och jag liksom känner mig frisk. Men att ta tag i att faktiskt träna är svårt.. Någon som har förslag på hur träning blir roligt ?

Pizza Ångest.

Dagens lunch med Simon blev väldigt lyckad. Eller ja, vi som båda vill vara nyttiga sitter nu och bearbetar våran ångest efter en pizza / kebab på Pinoccio, som förövrigt har sjukt goda pizzor, och sedan en varm choklad med marshmallows och en chokladboll på Café 018. Har aldrig varit på Café 018, bara hört en massa positivt. Och de var väldigt mysigt och gott där. Det dumma var väl att jag tog varm choklad med vanlig mjölk, mindre bra när man är laktos intolerant. Så nu får jag stå ut med min magont..

Vi gick även lite på stan och jag köpte en tröja för 29:- på gina tricot, riktigt kap. Och även 2 par trosor även dom på rea.. Kändes bra att gå hem med min Gina tricot kasse sen. Något nytt!

För att må lite bättre efter allt de onyttiga ska jag äta en avokado nu, och en sallad lite senare.. Så är ingen skada skedd. Hihi. Ok, jag är sämst på att vara nyttig, men jag försöker i alla fall !!

Tog lite kort när jag var ute också men funkar inte att lägga in dom : (  ska försöka senare igen.. Hoppas hoppas.

Lunch på stan

Nu har jag kollat på en film och ätit en avokado hela morgonen. Slappt och skönt.

Ska ta mig ner på stan nu för att möta Simon och ta en lunch. Kommer bli kul! Länge sen vi sågs så har 1000 saker att prata om! Återkommer senare med vad vi åt och gjort.


Stoppa dun som plockas från levande fåglar

Jag har skrivit om de förut och gör de igen, de är fruktansvärt att dun plockas från levande fåglar! Det får i alla fall mig att må riktigt dåligt och jag börjar fundera vad de är för slags dun i min jacka, täcket, kudden osv.

Men nu har jag bestämt mig för att göra de jag kan för att stoppa detta. Självklart kan inte lilla jag åka dit och säga " sluta upp med de ni gör", utan dehär måste de som sitter högre upp fixa, politiker och liknande. Men för att de verkligen ska ske en förändring ber jag nu er läsare som tycker dehär är fel att skriva upp er på listan i kampanjen mot dun som plockas från levande fåglar som drivs utav djurskyddet i Sverige. En liten insats som ändå visar vad vi tycker om denna skandal.

Vem är jag?

Jag gick ner på stan förut men köpte inget.. den ni! Men de beror mest på att jag blev förvirrad över vad jag ville ha och vad som är min stil. ( Vad är min stil? ) Så jag hängde undan en tröja som jag lär se igen för att avgöra imorgon om den passar mig.

När jag kom hem gjorde jag en rejäl sallad med massa gott och nyttigt i som jag sedan placerade framför tvn med ett glas vin. Jag vet att de är måndag men ett glas är väl ok? Jag tycker de i alla fall.. Så slog jag på en film som jag har slö kollat på nu, har halva kvar men tog en paus för att blogga lite och plocka undan på bordet ..


Bilder säger mer än 1000 ord


"Jag" är tillbaka!

Jag har haft en period där jag var tvungen att shoppa nå nytt hela tiden! Bara för att få den där känslan. Så jag bara köpte och köpte..

Sen kom den dagen då vi fick veta om lägenheten och att vi kanske skulle flytta. Då började jag spara och köpte inte ett enda klädesplagg på 1 månad vilket var otroligt för mig.. Sen har jag lyckats hålla på dedär att liksom spara.

Men nu när jag sitter här ensam, rastlös och sugen på godis(som jag inte får äta) så kommer behovet tillbaka. Jag var nyss påväg mot dörren men stoppade mig själv. Dock är jag fortfarande så fruktansvärt sugen på att gå ner på stan och köpa nå fint. Som tröst! Men hur ska de sluta om jag varje dag ska köpa något som tröst ?

Ojj, nu lossnade N:tangenten så den ligger löst och är asseg.. Oppss!

Nej vafan, jag går ner en sväng på stan. Jag ska ju börja ta promenader .. Hihi.

Hjälp mig?!

Nu är jag ensam, ensammast i stan!! Johannes började sitt nya jobb i Stockholm idag hos Tobbe. Så nu bor han där i veckorna. Är de tacken för att jag offrar mig och flyttar till stan? Tss.

Idag ska jag i alla fall passa på att äta en sallad, nyttigt och gott. Plus att jag aldrig får äta de när Johannes är hemma för de är ju nyttigt. Nyttigt = farligt i Johannes värld.

Men jag är också fruktansvärt sugen på att baka semlor idag. Ok, jag ska vara nyttig och få bort mina egna semlor men vafan, jag är ju inte över fet och jag äter ju nyttig mat. Visst är jag värd semlor då? Hemgjorda, lite nyttigare semlor ? Hjälp mig att avgöra tack!

Fick nyss ett samtal från Sajmon också, vi ska luncha imorgon så helt ensam är jag inte som tur är.  Men nu måste jag lägga i parkerings pengar och sedan handla..

Bob åkning

Kvällen med Lina blev kul. Vi var hos henne och Emil först sen gick vi alla till Tomas. Och på väg dit så hittade vi en bob helt övergiven så vi var bara tvugna att ta ett åk. Lina körde och jag åkte bakom. Trångt, läskigt men sjukt kul!! Sen var vi hos Tomas ett tag innan vi gick hem till Emil och Lina igen och åt en burgare från Bempan : )

Idag ska jag iväg och jobba. Lär dock ta tåget in vilket känns asjobbigt.. Men thats life.


Fixat & grejat

Nu är jag redo för en kväll med Lina och cider. Håret är färgat ( med den underbara skumtoningen, love it), naglarna polerade, sminket på plats och kläder har valts. Jag är nu taggad för mer än vad som är tänkt att drickas!


Med de söta..




Jag har alltid så kul med dessa två läckerbitar..

Snö snö SNÖ

De är nå visst med snö. Allt blir så mysigt när de är vitt ute. Jag gillart! Sen blir de extra fin nu när jag kommer till Tierp för här ligger faktiskt snön kvar, de är annat än i Uppsala där de smälter på 1 sekund.

Vi åkte hit igår efter att jag stängt butiken för dagen. Hade riktigt kul igår kväll när jag jobbade för alla var så trevliga och glada. Kanske för att de var fredag?

Nu ligger jag i min kära soffa, med en godis påse, som är den sista på länge. Gissa om jag försöker njuta så mycke de bara går? : ) Ska snart ta och träna men jag lär samla kraft och motivera mig själv först.. Kan bli svårt!

Juste, fått en inbjudan till Miche och Stefans lilla kombo fest. De är två från FiD och Miche har nu flyttat in till Stefan och ska nu fira detta. Anledningen till att jag skriver de här är att de kommer bli helt stört.  De är nog alla medvetna om. Men jag hoppas att jag kan ta mig dit för att träffa massa FiD:are och delta i de störda..


En dag tillsammans.

Igår var både jag och Johannes lediga så vi passade på att vara duktiga. Tillsammans. Vi började med att åka till Ikea för att lämna in bänk skivan som spruckit, så vi fick en ny och jag passade på att köpa lampa och handdukshängare till badrummet. Vi åkte sedan för att köpa mattmat, aktivitets leksak till missen och något liknande fyspray så hon inte gräver ur all blomjord från krukorna.

Vi åkte sedan hem, började tvätta och gjorde lunch. Efter att vi ätit tog vi tag i hallen, målade tacket, slipade, spacklade och målade. Vi hann till och med klart nu när vi var två. Nu är de bara lite kvar i "mini-hallen" som Johannes kan fixa idag. Jag lagade också mat medans Johannes gjorde de sista i hallen. Gjorde taco-biffar med klyftpotatis och guacamole, jag lyckades bra med mitt egen gjorde recept enligt mig själv : )


Vi slog oss ner i soffan med maten och kollade på film. Benjamin Bottom. Galet bra film som bör ses!! Han är så söt när han är gammal bebis. Nej, jag älskar filmen!!

Nu ska jag snart iväg till jobbet och jag hoppas att bussarna går som de ska även om de snöar. Kommer de 1 cm snö är de ju nästan snökaos i stan och all trafik står still, tss. Annat på landet..

En tanke..

Jag är imponerad av dagens äldre människor. När de var unga så fanns knappt elektronik och all teknik. Nu när vi lever i ett samhälle som styrs av teknik så tycker jag de är ett under att de klarar av allt. Jag har haft jätte svårt med chipkort, men nu när jag jobbar så kommer många äldre som är bättre än mig på de. Även om de är äldre, har svårt att läsa osv.

Min lilla farmor har jätte svårt med all teknik. Men hon klarar sig trots allt och hon har till och med klarat av en mobiltelefon lite lätt nu. Fast hon inte alls förstår hur de går till.. Söt farmor : )

Jag gillar inte alls att åka stadsbussar. Gillar inte när kortet krånglar och jag känner mig helt enkelt inte bekväm med de hela. Igår när jag åkte på bussen så var de en äldre farbror som gick väldigt dåligt. Ändå så tog han sig på bussen med sin lilla käpp och när han skulle av så hann han knappt resa sig innan bussen skulle åka igen. Men han åkte ändå och fixade så han kom av på rätt hållplats. Likaså en äldre dam med rullator, jag är helt imponerad att de vågar åka med bussarna..

De jag vill få fram är att dagens pensionärer är riktigt häftiga och modiga som klarar sig så pass bra : )

Nyttig eller ej?

När Sara fixat mina naglar igår kväll så åkte jag hem till stan igen. Kändes som om de var lika bra när jag annars bara skulle hem till tierp för att sova. Så åkte in och tog en kvällsfika med Johannes. Dock en onyttig en..
Idag tog jag nyttig frukost och gjort en nyttig matlåda ialla fall, så nu känner jag mig duktigare.

Idag är även Johannes färdig elektriker, så de lär vi fira med en muffins. Hoppsan : )

Nu ska jag se tv och lära mig hur man handlar billigt .. haha.

Jag är förvirrad

Jag känner mig jätte förvirrad just nu.. Jag åkte ju hem till Tierp med mamma idag och då kände jag att de ju vore skönt att ändå stannat hemma i stan så jag slipper åka tåg och så imorgon. Men nu när jag väl är hemma här och kanske ska åka till stan ikväll redan så känns de jobbigt. Nu känns dehär hemma och imorse kändes stan hemma.. GAH! Förvirrande!!

Jag har helt enkelt två hem och båda har sina fördelar.. Jag älskar att vara hemma med min familj på landet dock!


Förvirrad..

Nu ska jag snart iväg och fixa den trasiga nageln som med maximal otur är i tre delar på mitt finger.

Snarkande katt

Igår skrev jag om en majouande katt som störde min sömn. Nr jag sedan gick och la mig så kom hon på ett annat sätt att störa mig på. Hon somnade med sitt huvud på min kind, väldigt nära örat, och började snarka. Det var galet störande men när hon lagt sig så mysigt kan jag ju inte bara väcka henne.. Som tur va så flyttade hon sig sen.

Idag har jag varit duktig, har redan bakat chokladmuffins och diskat tills mamma kommer förbi. Så nu blir hon nöjd när hon får fika. Sen åker jag nog med mamma hem så att Sara kan fixa min trasiga nagel.

Fin besök.

Finns de något jobbigare än att man får sova, man är trött och vill sova, men någon eller något stör en ? Detta hände mig imorse. Så fort jag somnade om så började missen mjaoua. Helt hopplöst!

När jag gått upp och tagit mig en härlig, nyttig smoothie så kom syster och Nova. Fin besök! Vi fikade lite innan vi åkte iväg. Elin skjussade mig till jobbet för hon skulle shoppa lite. Skönt att slippa bussen : )

Missen var så söt när Nova var här. Hon var jätte nyfiken på henne så hon sprang efter och nosade, men när Nova ville nosa tillbaka så sprang hon iväg igen. Tss.

Nu har jag jobbat och ja, dagen bara flög iväg. Förvånande? Nej..

Jag får ont

Jag antar att de flesta sett på tv om hur de plockar dun från levande fåglar. Jag förstår inte hur jävla dum i huvet man får vara?! Jag får så ont av att se dedär och jag mår så dååligt! Dom som jobbar med de där borde plågas på exakt samma sätt, för de är inte acceptabelt! Vem kan komma med denna idiotiska idé? Jag hoppas Sverige och världen ser dehär och reagerar, ordetligt! De ska inte tjäna ett enda litet öre på de dom gör.. Plåga djur som inte kan göra ett piss, hur lågt får man sjunka?

Jag får panik för jag har duntäcke, dunkudde, dunjacka, duntofflor,  ja allt i dun. De känns inte kul att ha de nu, men jag hoppas verkligen att just de jag äger kommer från bättre ställen. I framtiden lär jag tänka en extra gång och kolla vad de kommer ifrån, annars stödjer jag ju skiten..

Nej ursch..

Återhämtning

Idag har jag slappat en heel del.. Kände att jag behövde återhämta mig lite sen igår.. Men lite nytta har jag gjort ialla fall. Har städat, satt upp nya gardiner och de nya amplarna som jag fick av mamma. Nu är de så fint här igen och lukten av vidrigt snus är borta, ÄNTLIGEN!

Ikväll testade jag något nytt, jag gjorde en nudelwok med kyckling. Har ju sett när mamma gjort men hon gör lite på känn och har i de som finns typ så de var ändå lite klurigt. Men jag lyckades och de var jäkligt smaskigt! : )

Nu återgår  jag till tv-tittandet..

Godmorgon!!

Lördagskvällen blev allt annat än lugn. Men vi hade jäkligt kul! Efter att ha spelat massa rock band, smygshottat i köket och haft de trevligt så gick vi på we love house, vad själva stället hette vet jag inte : ) De var kul även där men de hade äckliga drinkar och inget dansgolv. Plus att de inte spelade äkta ren house. Thats it!

På vägen hem gick vi runt MAX och de var länge sen de smakade så bra faktiskt. Sen tvär somnade jag : )

Nu ska jag se på tv med Robin och Emeli..

RSS 2.0