LIA är fixat.

KY-utbildningar bygger på att man ska göra 1/3 LIA (=Lärande i arbete). Alltså ska även vi FID:are göra de. Så idag tog jag tag i de hela och gick ner på stan.. Nu har jag fått en plats på JC och de känns som om de kommer bli jätte bra. Mycket trevlig personal ! Som belöning till mig själv köpte jag en 2 tröjor och ett par "kallt guldleggings (som jag igentligen inte tyckt va snygga men som helt plötsligt blev de). Köpte även piller som man kan bli lite brun utav. Dom ser förövrigt ut som värsta drogerna..

Imorse va de helt vitt ute när jag vaknade.. "Vinter & kallt" tänkte jag och drog på mig en tjock stickad polotröja, varmt och mysigt. När jag kommer in till stan var de vår, riktigt mycket vår&varmt. Hur ska jag nu veta hur jag ska klä mig om mornarna ?

Inte känt mig sådär på topp ikväll så gjorde om blogg designen, lite mer vår i bloggen nu..


Shopping runda i Tierp.

Idag har jag hunnit med mycket, vilket känns bra.. Hjälpte syster att städa ett tag på förmiddagen och duschade även där för att rädda mitt hår från de hemska gröna vattnet här hemma. Sedan var jag och mamma på shopping runda i Tierp då vi även va till banken och fixade så mina csn pengar kommer rätt, avslutade ett konto osv. Men åter till shoppingen, vi har köpt massa hundben och grejjor. Ett ben ser ut som en tandborste, askul. Min humor. Tss..  Nova ska nämligen bo hos oss ett tag nu, idag tills på Söndag för Elin och Tobbe har åkte till Tobbes mamma i Östersund..

Nu är det iallafall bestämt att de blir klassfest på Onsdag.Vi ska vara hemma hos Patrik och hans två kompisar. Jag tror de kommer bli sjukt kul ! Ska bara kolla om jag tar mig hem eller om de blir till att sova hos någon i klassen..

Jag och Linnéa hade ett problem igår. Det finns en ny sorts godis som heter bloddroppar. Hallå ?! Hur kan man döpa en godis till de? Plus att dom typ brände sönder munnen. Men, jag kom på den fyndiga idén (dålig humor på g). Det är ju en droppe blodsocker. Haha ! Linnéa fattar iallafall..

Nej nu lär jag äta, hungrig som jag vet inte vad..


Min franska dejt.

Jag verkligen utnyttjar denna lediga dag till studier. Har inte ens rört böckerna. Bra ! Men jag har tagit en lång skön promenad med Nova, skönt att gå och tänka på allt och ingenting.. Behövdes .

Kände dock att denna dag blev allt för tråkig. Ska visserligen färga och klippa syster nu men vill liksom göra nå mer. Så ringer min franske brud Linnéa. Middag ikväll hos henne med film, prat och mys. Min franske dejt ! Tss. De kommer garanterat bli en bra kväll ..

Men nu lär jag fixa mig lite innan syster kommer.. har förövrigt köpt en bikini av henne som hon beställde men inte kunde ha. hur fin som helst !! Enligt mig iallafall..  Vad tycker ni ?

 

Slöhögen.

Jag har kommit mer än hälften i boken nu och stannat 1 timme efter skolan med gruppen och jobbat med marknadsföringen så ikväll ska jag unna mig en slökväll.. Kanske läser lite om jag känner fört men annars slipper jag. Plus att jag är ledig två dagar nu = två dagar att plugga på..

Syster ringde och frågade om jag skulle me ut och gå nyss, men får se om de fortfarande regnar så skippar jag nog de.. Har ju chips och dipp här hemma vid soffan liksom , Tss.

Företagsformer&Likvidering.

Okej, tänk er en såndär dag när ni är riktigt trötta. Tänk er 6 timmar, sittandes i ett klassrum med dålig luft, lyssnandes på en lärare som pratar om företagsformer och organisation timme in och timme ut.. Tröttheten bara värker i kroppen och ögonen vill bara blunda och ni missar typ hälften av vad läraren säger.. Där har ni min dag !

Inte den bästa starten på kursen om organisation direkt, men de var inte direkt en lektion med fart i heller. De jag kommer är ihåg är företagsformer & likvidering, eller hette de så ? (någon från klassen som kan rätta mig kanske?) Jag försökte iallafall bli pigg med både winer menage, godis och cacao cream.. Men de hjälpte inte länge. Jag och Sandra var dock duktiga och tog en promenad på lunchen, ner på stan. Hittade en så mysig tröja som jag vill köpa, imorgon !

Men nu ska de läsas, 148 sidor kvar i "ung och chef" vilkets ska ha lästs tills på fredag..


Förövrig hatar jag att betala full stämpel på tåget när jag måste stå.. Bara för ATT liksom.

Den där lugna helgen..

Förra Lördagen när jag vaknade tänkte jag "Nu är de inget galejj på länge" Så har jag sedan fortsatt tänk och denna helg var planerad som "Absolut-ingen-galejj-helg" Men, tror ni de höll eller ?  Nej !

Igår runt sex tiden på kvällen får jag ett sms av Lisa, hon ville att vi skulle ut.. Men jag skulle ju som sagt var vara lugn.. Efter några sms ringer Lisa och då var jag körd! Vi hade ju inte gjort något sedan juldagen så jag kände att de skulle vara kul. Blev en snabb tillfixning och iväg till Lisa där vi snyggade till oss lite mer och drack. Fick sedan skjuss av syrran till tåget som gick mot Uppsala - people. Dock gillade vi väl kanske inte riktigt folket som var där och jag fick frågan " Vill du dejta mina kulor?" ( han var på Lisa sen också ). Vi tog iallafall ett tåget hem sen.. Och de var så kul att träffa Lisa, men jag är avis på hennes piercing i tungan !

Det positiva är att jag faktiskt denna helg minns allt, och jag har inte ont i huvudet heller. Var förbi Mörner och åt kebab med syrran för ett tag sen.. smaskens : )  Sen blire träning..

image458
Gammalt kort dock.. trots allt på sevens tid.

Vad tror ni ?

I brist på annat att göra så planerar jag framtiden, jag vill åka till Oslo efter skolan.. Så, jag tänkte googla lite och se om jag hittade lite lägenheter.. Men jag hittar ingenting. Är de jag som är en extremt dålig googlare eller är de svårt att hitta ? Vad tror ni ?

Får se om jag får svart på mitt lilla mail till en i klassen, hon har varit där och hon skulle ge mig en lista på sidor att kolla in.. Även om de är 1 år kvar. Men som sagt var, i brist på annat att göra ..


Vad görs?

Jag har så sjukt tråkigt idag.. Vet inte alls vad jag ska göra. Blir väl till att läsa ett till kompendium kanske, men hur kul är de.. ?  Vad händer idag liksom  ?

Drömmar.

Inatt har jag verkligen sovit oroligt. Drömt två riktigt obehagliga drömmar, usch. Det värsta är att dom känns så verkliga också, plus att jag minns paniken i dom.. Jag känner inte för att köra bil idag iallafall.

Skoldagen igår var kul, fått lite små tjocka kompendier att läsa tills nästa lektion med Sten, YESS! Ska nog börja läsa idag så de inte blir stress läsa kvällen innan vilket är såå typiskt mig..

Igår kväll var grannarna över hit och åt, trevligt. Men jag var rejält trött och kröp ner under tecket rätt tidigt, då jag även fick sällskap av min lilla Oliver som låg på min arm och kurrade. Mysigt !

Jag är även jätte sugen på att skaffa gymkort på nautilus. De ligger ju precis vid skolan så skulle passa perfekt. Jag behöver träna! Tänkte höra med Louise vad hon anser om nautilus, så var förberedd Louise !


Annars är jag rätt rastlös just nu ...

En ny idé.

Det var en väldigt trött och bortkommen Alexandra som skulle sätta sig i bilen och köra hem från tåget nu på eftermiddagen, men .. jag kom på ett knep att hålla mig vaken och koncentrerad. Räkna alla röda bilar jag möter. Jag mötte 8 bilar och 3 var röda.. Lite fyndigt tycker jag själv.

Dagen i skolan då ? Jo, om man säger som så.. Jag sitter här och ler även om jag har en uppgift tills imorgon att göra.. Sten, våran lärare i sälj var mycket rolig och lite klemcheck. Blev en hel del skratt på hans lektion idag.. Eftermiddagen spenderade vi åt att "sälja oss själva" alltså berätta om oss själva inför resten av klassen medans han också filmade de hela. Jag HATAR att vara med på film. Men min presentation blir imorgon på morgonen, tjuvträna lite ikväll kanske ?

Och tyvär alla trogna läsare, nu har två av mina klasskompisar hittat hit så nu blir de inge mer skit snack om klassen. Haha ; )

image457
Vårat viktigaste papper !

Mera i och e

Hade våran halvdag i skolan idag då, mer ord som börjar på i och e, jag blir förvirrad. Min projektgrupp gick också till Household och vi ska göra en marknadsundersökning där, dom tyckte de lät väldigt intressant.

Efter de gick jag och Sandra lite på stan. Jag skulle ha en väska och bikini och hon skulle fördriva tiden. Hittade även bikinin jag kollat på förut och en väska som hade den perfekta storleken för böcker och grejor ( väl testat i butik ). Det blev också en sjal och ett par trosor.. Så nu har jag iallafall bikini till Thailand, perfekt!

 

Men nu ska jag gå och lägga mig, tragiskt nog gör jag som alla 7-åringar och Erik och går och lägger mig klockan nio. Seriöst, klockan nio ?! Det är inte min stil.. Men, Sten har höga förväntningar på oss imorgon, så lär visa min pigga och smarta sida. Tss..

Dåligt intärn skämt..
Alx : man lär sig ju mer om man berättar för någon men ingen vill lyssna.
Sandra : ja de är sant ..
Alx : man kanske kan muta någon med godis någon lär ju lyssna då?
Sandra : jag kan lyssna ..

Bilder.

Här kommer några få bilder sen vi körde gocart och pappa körde fast med bilen..

image448image449
image450image451
image452image453

Winer menage.

Idag har de varit en tuff dag, kännt mig riktigt trött och haft svårt att koncentrera mig på Bertils kloka ord. De kanske inte hjälper att ca 4 timmar innebar att sitta och lyssna, antecka lite och försöka förstå alla svåra ord. Allt börjar på i och e känns de som. Tss. Men för att hålla mig pigg  så kör jag med winer menage, kaffe med choklad, mjölk och socker. Räddaren i nöden !

image447


Vi har nu även påbörjat vårat första projektarbete, ett grupparbete. Vi ska göra en marknads undersökning åt en butik, och även butiken ska få resultatet, kul ! Plus att min grupp verkligen kom igång idag, känns bra.

Var som sagt hemskt trött idag, men jag och Sara tog en promenad nu på kvällen. Skönt med frisk luft och få prata lite. Finns alltid något problem att diskutera, eller någon händelse att berätta..

Och jag kom just på att jag är lite egoistisk när de gäller mat och dryck, oftast oboy. För om jag är sugen på oboy på kvällen så kollar jag alltid om de finns mjölk och oboy så de räcker tills imorgon bitti också. Finns de för två koppar, så sparar jag den tills imorgon (eftersom bror äter före mig och tar ena koppen). Finns de bara en kvar så tar jag den ikväll, eftersom nu är lite "nu eller aldrig". Jag gör alltså en undersökning om jag eller bror ska få de sista glaset.. Ikväll blev de jag ! Tss..

Dålig humor ?

På tal om Iprenvar de bara jag som tycker att den här va sjukt kul när den gick på tv ? Eller jag tycker fortfarande den är kul, haha. Är de dålig humor ?


Aj !

Jag trodde min nacke skulle bli bättre under dagen. Tji fick jag ! Fick ta en till ipren nu för att inte få panik. Klarar inte av den där smärtan som blir, när de liksom drar och ilar. Så nu väntar jag på att iprenen ska utföra ett underverk samtidigt som huvudet är plaserat på en hög med kuddar.

image446
Jag gillar iprengubben..


Och diskis, jag har sett kort på dig sen din istanbulresa i skolan ; )

Ny vecka.

Idag har jag sovmorgon och börjar inte fören klockan ett. Har bara en 3 timmars lektion idag då vi ska få lära oss first class, typ en hemsida för skolan. Har även fått min marknadsförings bok idag så nu kunde jag äntligen slå upp lite ord jag inte fattat.

Igår fick de inte bli någon body attack för mig heller. Känns lite tråkigt att de bara blivit varanan vecka än så länge men jag hade feber till och från igår så de var nog bäst så.. Var hemma och tog en semla istället, eftersom det var min namnsdag igår. tss.

Och inatt har jag lyckats rycka till nacken på nå vis så att en nerv eller något hamnat i kläm. Urs, vad ont de gjorde.. Men de börjar släppa lite iallafall, en ipren och de blir bra hoppas jag.

Ha en bra dag..

Och så blev de..

Som jag skrev igår så hade vi en liten fest med gamla gänget. Det blev jag, Elin, Robin, Rut och Mörner. Vi hade verkligen jätte kul, sjöng och spelade ölspelet. Ölspelet är ett ont spel har jag nu konstaterat.. Hur min kväll slutade var väl kanske inte riktigt som planerat. Jag struntar i detaljer och vad som hände dock.. Dom är lite, suddiga.

Imorse när jag vaknade så blev jag mycket påmind om att de blev för mycket iallafall. Jag och syster har legat i soffan med våra värkande huvuden och mindre matsugna magar på förmiddagen..

Men sedan skulle de åkas go-cart, jag och Elin kände dock oss tveksamma till om vi verkligen skulle köra idag, men vi gick med till isen.. Och min lilla papps, han är så rädd om bilen att han parkerade den mitt ute på isen, i isen, dvs att han körde igenom isen..(undra om han tänkte att den skulle frysa fast och då vara säker?) Han hämtade sedan traktorn för att dra upp den, då körde han igenom med den också och körde fast, men då kom han iallafall loss och efter mycket om och men så fick dom upp pappsens bil .. Hur jag skrattade när vi var där nere.

Bilder kommer nog imorgon, funkade inte att lägga in dom på datorn just nu..


De är svårt, mycket svårt ..

Väntar på Old-times.

Just nu väntar jag på att Robin ska hämta upp mig i hans röda-fara sen bär de av till Torslunda. Vi tänkte ha lite mini galejj med delar av "gamla gänget". Hela gamla gänget kan inte närvara eftersom både Martina och Lisa är på resande fot. Men, vi ska iallafall satsa ändå och sjunga lite singstar, spela spel och ha de mys. Jag gillart !

Skoldagen då? Jooni, idag har jag fått tänka så de knakar stundvis.. Marknadsföring var visst lite mer invecklat än vad jag trodde. Men har man en bra och rolig lärare så blir de faktiskt kul ändå.. Och på måndag får jag min marknadsförings bok så då kan jag läsa lite om de som kändes lite luddigt idag. Jag är inte orolig, än så länge..

image445
Old times


Och grattis till karln min som klarade slutprovet och nu är elektriker..


Alla <3-dag.

Ännu en dag i skolan har gått och jag trivs fortfarande, nästan så jag trivs mer. Idag kom våran ena "lärare" in med gelehjärtan till oss för hon tyckte vi var värda de, snällt ! Idag har vi annars hållt på med sälj, och sedan team bilding. Jag har även druckit mitt första kaffe idag, den ni. Dock var de även choklad, socker och mjölk i. Men de var gott och jag blev pigg, både socker och koffein kick av de liksom..

Nu är jag hos karln och vi håller på att laga mat, tacopaj. Sedan ska vi iväg på bio, national treasure (stavas?) ska vi se. Sedan blir de till att sova direkt för mig för imorgon är de skola igen. Och eventuellt en fest med mina gamla godingar..

Ha en bra alla hjärtans dag gott folk !

Hemma-dotter ?

Idag hade jag min lediga dag som igentligen ska vara till för att plugga osv. Man har ändra en ledig dag eller 2 halva dagar varje vecka. Men eftersom de riktiga lektionerna inte drar igång fören imorgon så hade jag inget pluggande idag..

Tänkte sova ut lite men vaknade klockan åtta och skuttade upp.. Lite senare tog jag en långpromenad med Nova i det härliga vår vädret som var idag, så mysigt ! Jag kände för något smaskigt så jag bakade vaniljhjärtan idag, plus att jag erbjöd mig laga middag, korvstroganof. Jag tycker att jag har varit riktigt duktig, som en hemma-fru fast dotter, alltså hemma-dotter..

Ska se "fråga olle" strax sen får de bli nuffsa, kl 06.10 ringer klockan och då vill jag känna mig någorlunda pigg.

image444

FID3 = Snyltare ?

Jag är nu ännu mer övertygad om att detta år kommer bli otroligt kul. Igår fick vi 3 "uppgifter" innan vi gick hem.

1.Ta med 30kr.
2. Boka inte in något på lunchen och ta inte med lunch.
3. Förbered ett föredrag om vilket djur du är mest likt.

Så imorse när vi kom fick vi lägga våra 30kr i ett kuvert sedan kom uppgiften. " Klockan 12.30 ska vi äta lunch här. Ni lär alltså fixa lunch + gärna bordsdekorationer och efterrätt. Ni har era 900kr MEN, målet är att ni inte ska röra dom.. "  Okeij tänkte vi, vart börjar vi.. ?  Efter lite snabbt idé snack delade vi på oss och jag plus några tjejor drog ner på stan för att fjäska till oss saker. Några åkte ut till Danmark där en tjej jobbar, medans endel jobbade på underhållningen och mer mat. Det blev lite kaos stundvis och kämpigt, vi ville ju trots allt inte röra dedär 900kr, vi ville visa våran kämpar sida.

Det vi fick ihop var :
- Ljus, ljusfat, servetter, rosor från DUKA.
- Massa blommor av blomster affären i St:per gallerian.
- Sallad, dressing, saft, chokladmousse, 6 l mjölk från Helenas jobb.
- Nybakt bröd från någon mack, OKQ8 tror jag.
- Tonfisk, skinka, ost, fetaost, oliver, räkor från pizzerian på andra sidan vägen av skolan.

Kämpade vi inte rätt bra ? Blev riktigt gott och underhålnningen som klassens 6 killar höll i var oslagbar. Samuel spelade gitarr och sjöng solo vilket även Patrik och Anders gjorde. De sjöng, "känn en doft av kärleken" (med en väldans inlevelse), " I en rosa helikopter " och så körde vi fågeldansen. Riktigt kul och mysigt blev de ! Jag gillar klassen riktigt bra än så länge, riktigt snyltar klass är vi, FID3.

Vi berättade om oss och djuren också, jag sa att jag va lik en myra.. Lite fyndigt tyckte jag själv. Och Louise, nästa gång äre du som pluggar. Jag ska motivera dig efter min lektion som innehåller motivation! Plus att jag ska försöka hålla bloggen igång även om läxor, tentor och sånt skit kommer ta endel av min tid framöver..

 
Två mycket dåliga bilder från idag..

Mops - knubbig och söt.

Okeij, första dagen avklarad och de känns bra. Idag har vi dock mest lekt. Vi körde först mingelbingo, sedan delades vi in i grupper där vi skulle intervjua varandra för att sedan berätta om gruppmedlemmarna för resten av klassen. Grejjen var den att vi även fick ljuga och efter presentationen skulle de övriga lista ut vad som var lögner, blev rätt galet (plus att de kom fram att jag är rädd för väldigt mycke och helst vill vara en mops för den är knubbig och söt) . Det sista vi fick göra idag var att rita av varandra samtidigt som vi intervjuade varandra igen. Porträtten blev väl kanske inte de finaste, men vad kan man begära när 14 olika personer ritat de ?

Jag tror faktiskt detta år kommer bli riktigt kul, en dag under våran ska vi få lära oss att slå in paket , och sen massa roliga studiebesök står på schemat. Problemet är väl att jag har 4 engelska lektioner totalt och under 3 av dom plus första tentan så är jag i Thailand. Tror ni engelska tentan blir tuff för mig eller ?

Nu ska jag göra läxan tills imorgon. Ska hålla ett föredrag på 3 min om vilket djur jag är likt och varför. Men vilket djur är jag likt ? Hmm, lär googla på djur som gillar socker..

Nu är studentlivet igång, igen..


Gasiligas.

Jag skrev att jag skulle göra något kul idag, och de gjorde jag. Det fick bli go-cart, denna gång på en bana.. Dock var de vatten och lite is på banan så den va rätt hal med tanke på att vi hade sommardäck. Tyckte även idag att jag gasade som bara den och flög fram men tydligen så körde jag väldigt sakta idag också, tss. Men vilket tryck de blir när man gasar ändå, jag är fascinerad. Och när bror provkörde deras så funkade inte bromsarna, så han hälsade på gräset på sidan av banan. Men nu funkar dock bromsarna igen på deras gula faran nr 21.

På tal om bromsar, när jag va påväg hem från syster idag och skulle bromsa så fick jag panik, visste inte vilken fot jag skulle bromsa med. Haha, blåst tjej ? Nej, jag skyller på hjärnsläpp..

Kände att jag borde göra  någon nytta också, så jag och Elin städade lite. Sedan var de bara hem och byta om och vidare till träningen. Ojojoj, jag kunde knappt kolla åt sidan för då fick jag bita mig i läppen för att inte skratta. Folk kan verkligen se roliga ut, haha. Ok, jag kanske är taskig nu meen de är inge illa menat..

Nu har jag packat skolväskan, lagt fram kläderna (som tog evigheter att välja ut) och lagt ipoden på laddning. Jag är redo ..






My Last Day.

Det kändes lite tungt nu när klockan ringde vid nio, det är min sista lediga dag och klockan ringer. Men jag tror morgondagen blir mycket lättare om jag inte håller på att somna hela tiden. Jag är riktigt nervös nu faktiskt, inte direkt att vi gjorde stora fina seriösa arbeten och prov på frisör. Nej, blir nog lite tufft att komma in i allt sånt.

Jag kom just på att jag ju idag borde njuta, göra något riktigt kul, ta vara på dagen.. Men de enda jag har in bokat är liksom body attack ikväll och jag är ingen träningsmänniska så de kallar jag inte njutbart. Men hoppas de kommer upp något mer kul under dagen.. Nu får de iallafall bli O.C, de är värt som bara den !

image440

Vin+kareoke kväll.

Igår var de tänkt att jag skulle sitta hemma, kolla på Lets dance och sedan hämta mamms och papps vid tåget vid elva tiden. Men, syster tyckte något helt annat.. Det blev vin, ostbollar, popcorn, chips, godis, drink, Lets dance och sing star hemma hos henne. Tobbe och gänget skulle till Gävle men vi ansåg oss duktiga att ha en egen myskväll istället. Det var både kul och mysigt ! Och det var nog tur att vi stannade hemma eftersom de som kom från Gävle inte var i sitt bästa skick. Haha. Äntligen har jag något riktigt bra att reta Tobbe för.. Få ge igen lite.

Nu är jag sjukt trött, eftersom Mörner väckte mig när dom kom och sedan skulle sitta och berätta massa saker, flera gånger om.. Kollade på filmen Rendition nyss och en scen fick jag se 5 ggr för jag somnade hela tiden. Tss. Dock fattade jag nästintill ingenting utav filmen ..

Vi tog lite kort igår också, men dom har ju syster så dom får komma upp vid ett annat tillfälle !


Besviken..

Kärlek.

Mina små kissemiss pojkar är så gosiga idag.. Eller inte bara idag, de är dom alltid. Men eftersom jag är ensamhemma just nu så är det jag som blir vald som gos-offer.

image438
image439
Mina älsklingar..

The killers - Mr. Brightside



Jealousy
Turning saints into the sea
Swimming through sick lullabies
Choking on your alibis
But it's just the price I pay
Destiny is calling me
Open up my eager eyes
'Cause I'm Mr. Brightside

Honungsoboy kurering.

Jag skrev förut att jag vaknade med huvudvärk imorse och att jag skulle träna. Träna var dumt, medans jag stog där och trampade fick jag lite ont i öronen. Under dagen har jag sedan fått mer ont i öronen, ont i halsen och huvudvärken sitter i. Ska jag gå och bli förkyld/sjuk nu när jag ska börja skolan ?

Jag försöker kurera halsen med varm oboy med pepparmynta & eukalyptus honung, och lite chokladkakor. Tss. Mår magen bra mår jag bra, och magen gillar mammas chokladkakor. Och självklart lär jag kolla på OC samtidigt, tror de är pricken över i:et när de gäller honungsoboy kurering..

image437

Min Lilla Magda.

Igår när jag var med Sara till stan besökte vi även våran gamla skola. Linnéskolan. Kändes riktigt konstigt att vara där igen och att se alla lärare. Men de var allt lite kul också..

Köpte sedan en hel del skolgrejor och även en polotröja, även om jag igentligen inte skulle köpa nå kläder. Men den kostade ju bara 29:- så ingen störra fara enligt mig. När jag kom hem hade jag fått schemat för de två första veckorna i skolan, ska tydligen börja med kurserna marknadsföring, butiksarbete och försäljningsteknik.

Det som känns tungt är att jag igår natt drömde en dröm om skolan. Alla andra i klassen var jätte äckliga på nå vis och helt isolerade i sig själva ungefär. Så där satt jag alldeless själv och äcklades av deras hår. Galet hur man drömmer ibland.

På kvällen igår åkte jag till Erik och kollade på tusenbröder och så. När jag kom hem igen och skulle sova hittade jag min lilla Magda (dvärghamstern) död. Att de ska vara så jobbigt när ens djur dör, även om jag visste att hon förmodligen skulle göra de snart pga hennes böld. Det var iallafall ingen vacker syn i buren men jag hoppas hon inte plågades utan bara somnade. Så de tog ett tag innan jag kunde somna, låg och tänkte på min lilla bebis.

Och idag vaknade jag med huvudvärk och ont i kroppen, hatar dagar som denna. Men ska nog träna lite, de är alltid bra när man har mycket i skallen..

image435image436

Just nu känns allt bara som en klump i magen..


Lipsill.

Jag kollade precis på sista avsnittet av OC säsong 1 och hur jag har kämpat med att hålla tårarna kvar i ögonen. Jag har varit tvungen att pausa, kollat bort och andas djupa andetag men så fort jag började kolla igen så fylldes ögonen av tårar gång på gång.. Dom har verkligen lyckats med slutet på denna säsong, de sista 10 minutrarna är ju helt hjärtskärande.. Det jobbiga var att jag nu inte fick gråta eftersom jag ska med Sara till Uppsala och då inte vill ha mascara i hela ansiktet.. Ni som inte kollat på OC har missat något !


Svidande ögon.

Ny desigen igen.. men får se om jag ska ändra nå mer på den eller hur jag gör, vad tycker ni ?

Nu lär jag iallafall gå och sova, ögonen svider och huvudet värker.


Nattinuffsan!

Den Feta Dagen.

Igår skrev jag att jag skulle gå upp klockan nio, men nu ska ni få höra.. Jag vaknade till klockan åtta och bestämde mig för att skutta upp istället för att sova en timme till. Åt lite frukost sen ställde jag mig och tränade på crosstrainern, duschade och sminkade mig. Och när jag var klar med allt detta brukar jag igentligen vakna, jag kände mig riktigt duktig !

Louise har sedan gjort en hjälte insats och färgat min utväxt, tack ! Det behövdes verkligen..

Och idag är även den stora dagen, Den feta dagen, Fettis dagen.. Jag gillar den! Jag älskar semlor och är lite halvt missnöjd över att jag bara lyckats äta en enstaka idag.. men en imorgon och en till på torsdag så är de bra.

Sara skrev även nu och frågade om jag ska med till stan imorgon, hon hade läst i bloggen att jag behövde shoppa skolgrejor. Så tror nog de får bli en sväng dit med henne imorgon ..


Länge leve semlan..

1 vecka

Om exakt en vecka har jag klarat av min första skoldag. Urs vad nervös jag börjar bli ! Lär åka till stan och shoppa lite skolgrejor i veckan också. Känns spännande på något vis. Imorgon skall jag även ställa klockan på nio så jag inte är helt död när jag ska iväg på måndag, känner mig lite duktig.

Var på massage idag, riktigt skönt. Och eftersom hon var lite sen och jag fick vänta och även va sista kunden så fick jag lite extra lång massage, lite mer skön avslappnande & mysig massage. Riktigt härligt !

Lär även länka till två roliga bloggar. Elins och Saras version av kryssningen finns där. Haha, hur jag har skrattat när jag läst dom. Är säkert roligare för mig som var med men jag tycker ändå ni ska läsa.

Jag gillar snön, de är så fint..

Go-cart.

Det är en mycket kall och frusen alx som skriver nu. Jag har varit ute i ca 3 timmar. Eftersom tämnarån svämmat över så har vi världens is nedan för oss och dit kom Tobbe och Tony med sina go-carts. Pappa och Dannes är inte helt färdig än, dubbdäcken fattas. Så vi har kört och kört nu, runt runt, sladdat och grejjat. Det var mycket roligare än vad jag trodde faktiskt. Så de va liksom på med full vinterutrustning, hörselskydd och skidglasögon, haha.. Dock körde väl jag och Elin inte sådär jäätte snabbt, men de kändes väldigt snabbt. Och jag och Elin var väl också dom enda som skrek rätt ut när go-carten tappade greppet helt och de liksom blev en piruett , snurr på snurr. Vi har även grillat korv ( eller jag grillade köttbullar ) och druckit varm oboy, mysigt som bara den..

Så nu sitter jag alltså här med ett leende på läpparna, duntofflor på fossningarna, täcket runt mig och känner hur håret luktar rök. De är faktiskt lite mysigt !


Ibland..

.. hatar jag dig !

Popcorn.

Kvällen med Linnéa var mysig. Vi köpte godis, popcorn, kollade på Let´s dance, kollade på Magic of dance 2007 (filmen från våran uppvisning med Ackes). Deras popcorn maskin var kul, pooffpoofff!  Och att se Magic of dance var ju rätt kul de med, iallafall med Linnéa. Tss. ( Hånande människor ) Jag gillar att leka med Linnèa..

Jag fick även ett sms från lasse (okänd människa) om att putte inte öppnade dörren och något kanske hänt? Jag och Linnéa fann detta lite läskigt när han började fråga vem jag var..


Huh.. ?

Elefantnäbbmöss

Jag läste just aftonbladet och fick mig ett gott skratt åt de nya däggdjuret de funnit i Tanzania, elefantnäbbmus.

" Djuret ser ut som en korsning mellan en antilop och en myrslok och är ungefär lika stort som en katt.

Det har ett grått ansikte, en lång böjlig nos, en bulkig bärnstensfärgad kropp och står på spindelliknande ben."

image431
Är den inte väldigt vacker ? hahaha

Att vakna på fel sida.

De flesta vet nog att jag vänt på dygnet lite smått nu när jag går hemma. Brukar somna runt två på natten och gå upp runt elva. Imorse (klockan 8), när de kändes som om jag sov som allra skönast började mamma träna på crosstrainern i rummet brevid mitt. Och den liksom gnisslar just nu, riktigt högt. Tror ni jag blev vansinnig eller ? Där stog hon nöjd och trampade i 40 min medans jag försökte kväva ljudet med både täcket, kudden och ipoden. Jag tror de gjorde att jag verkligen "vaknade på fel sida".

Men för att bli på lite bättre humör så drog jag på mig full vinter utrustning och tog med mig Nova ut i snön. Vi kastade/jagade snöbollar och busade en massa. Jag blev på bättre humör tills hon blev för busig och bet mig både i rumpan och armen. Då var de slut lekt tyckte jag..

Men ikväll ska jag till Linnéa och kolla på Let´s dance, då blir allt bra tror jag..

image429 image430

Hur tänker du ?
Jag förstår inte ..


Mysigt eller läskigt?

Imorse fick jag höra att de skulle bli storm ikväll och jag gillade de lite, de kändes så mysigt med storm. Nu har de börjat dra igång med storm vindar och jag vet inte alls om jag tycker de är mysigt eller om de är läskigt.. Det är liksom mysigt att krypa ner under täcket och höra hur de blåser och se hur snön yr, Men de är lite läskigt när de smäller i balkongtaket och slår i markiserna. Vad tycker ni om storm ?


Nu ska jag iallafall lägga mig i sängen och fundera på allt och ingenting, sen blir de sova ..


RSS 2.0