Fest fixare

Min bror skall äntligen ha sin invigning för altanen och jag är fest fixare, yess !! : )  Så imorgon smäller de! Har skrivit inköpslista och nu ska jag ta mig ett fotbad innan jag skall måla naglarna, lär ju vara fräsch! Blir buckets, sing star och hela köret. De kommer bli alla tiders !!

Får dock bli en lugn kväll som skall avslutas med vitaminer och hela köret då jag fick ett samtal om jag kunde jobba på Lördag. Skönt att jag börjar rätt sent iaf, även om jag kör stängning.Liite läskigt är de då jag inte träffat någon som jobbar där och inte heller vet hur deras butik är, men de ska bli riktigt kul att jobba ändå faktiskt!! : )

Min förmiddag spenderade jag i en liten (väldigt liten) gummibåt i systers pool. Hur skönt som helst att bara guppa runt i solen ! Precis som jag guppade runt på en luftmadrass i Linnéas mormor och morfars pool igår.. Mitt nya liv är att "guppa runt".

Riktig sommar är underbart ..

PDOL i helhet.

Onsdagen bestog mesta dels utav bilresa så jag börjar på TORSDAG:
Solen sken in i våran lilla stuga i Jävre på morgonen och de var en riktig rivstart på PDOL, solsken! Efter en frukost ute på altanen gick vi ner till havet och slog oss ner på en brygga och stekte. Pojkarna åkte sedan iväg in till Pite vid 2tiden, jag och Emeli passade då på att korka upp i solen. En iskall cider i solen är härliga tider gott folk !! Pojkarna kom tillbaka, vi dushade, spelade kubb och drack drinkar i våra buckets. En taxi kom och hämtade upp oss och vi åkte till Pite med  "den bästa taxi-chaffisen" . Inne i Piteå mötte herr kompis vakt "jag gör bara mitt jobb" upp oss och hällde ut våran dryck. Jag tror vakten blev mer ledsen än vad jag blev! Vi gick iallafall vidare till Gabriel som bor grannde med PDOL och sedan in på området där de nog inte hände något speciellt..



FREDAG: Vaknade även denna dag av solsken, wonderful!! Ner till bryggan för att sola lite sedan in vidare in till Piteå för att kolla in festival områder i dagsljuset och även shoppa lite. Problemet med att vi åkte in till Piteå på dagen var att vi kom hem ganska sent så de blev en effektiv förfest eftersom taxin var beställd till klockan 19.30. Vissa av oss kände press (inga namn nämda) och började shotta. Det blev lite väl många shottar och i slutet dög inte sugröret som fanns till drinken i hinken utan en av dessa shot-personer rent ut sagt hinkade i sig. Partyhattar var på och stämmningen på topp när våran taxi-chaffis kom. Den nya taxi-chaffisen var grym och taxi-chaffisen från Torsdagen var som en droppe i havet, vi hade hittat våran bästa taxi-caffis, ANTON! Vi fick tilloch med ta kort på oss med Anton, länge leve Anton!! När vi hoppade ur taxin stog självklart samma vakt där också och han var lika ledsen denna gång, så jag fick ta ett kort på honom. Vi gick sedan till en park och de är väl kanske nu iallafall dessa shot-människor går in i dimman, de badade fötterna i en damm med skor på, ena personen upptäckte att de var flipp-flopp på fötterna och inte de skorna som var tänkt, ett träd blev slickat och tydligen gjorde dessa personer mycket mer skumma saker. Vi såg Amanda Jenssen och jag och Emeli hamnade längst fram då de var hallelujah så vi stog där med tårar i ögonen och sjöng med, ett ögonblick utöver de vanliga. Shot-människorna tappade bort sig lite och vet inte riktigt vad som hände sen, men mat tröcks  samtidigt som de rann efter armarna, en langos hamnade upp och ner och de gick som de gick helt enkelt.



LÖRDAG: SolSolSol, vi hade helt klart tur med vädret !! Bryggan var en självklarhet även idag, steek! Medans killarna låg och slappade bakade vi tjejer en tårta eftersom Lördag = fira Emeli´s 20-års dag(som igentligen var på söndagen). Vi åt tårta och firade lite. Och helt plötsligt var de dags att korka upp igen, de som slurpat i sig shots kvällen innan kände också att de ju är bra om de inte blir så effektivt. Men minttun lockade och helt plötsligt var de igång igen, de var ju trots allt Emelis födelsedags firande. Vi tog för första gången bussen in och gick hem till Gabriel där jag inte riktigt vet vad vi gjorde igentligen, jag åt iallafall upp hans paprika och sallad.. Sedan blev de Magnus Uggla och de var en kanon konsert! Bäst va när han spelade Trubaduren !! Och sen, jaa.. vi gick mest runt och bara va, kollade liite på Afasi & Filthy och tröck in lite mer mat sådär.. Vi blev sedan väckta klockan 4 på natten av att våran "kompis" från bussresan in tidigare samma kväll stog och knackade och ropade att han ville ha tårta. Han lär varit sugen på tårta!! Men vi hörde ju ingenting och sov vidare..



Sammanfattning: Jag har haft underbart sjukt kul !! Kan starkt rekomendera Pite Dansar Och Ler! Dock är jag orolig över min hälsa då jag drömmer om alkolister nu.. Men jag vill tacka er som deltog i Pite, hade inte varit samma sak utan er : )


PDOL -08

Igår denna tid stog vi och sjöng med till Uggla som var galet bra.. 

Men mer om hela PDOL kommer imorgon. Allt från kort till händelser !! De jag kan säga just nu är att jag är sliten men har haft de helt underbart jävla kul !!!!


PDOL

Igår kväll var riktigt lyckad.. Den började med en hel del shots och sen ...  ?? 


Jag och Emeli stog iaf längst fram på Amanda Jensen då hon sjöng hallelujah, jag högg i mig en tortilla, Emeli tappade en langos, vi gick med skor i en damm, jag hade hicka och missade Takida. Vi vet dock inte hur allt gick till.. Lugnare ikväll ? Hmm nej.. Emeli fyller 20 imorn så ikväll äre firande !! Killarna som ska köra hem imorn får ta de lite lugnare däremot..

Nu ska de korkas upp och ett tips är att inte ringa mig ikväll..

Kväll nr1

Nu är lätt kväll nummer ett avklarad. Den var kul men kunde varit bättre. Börjades nog dricka liite för tidigt så tröttheten kom lite för tidigt. Och ett gott råd till alla människor i Sverige, åk inte buss i norrland. För de första är de medeltids bussar där man får en liten nummerlapp bara, och för de andra så guppar de som jag vet inte vad vilket leder till åksjuka. Ingen höjdare dvs.

Idag mår jag allatiders även om vi drack igår och käner mig taggad för kvällen, ikväll drar de riktiga igång!! Längtar efter en färsk smoothie ikväll också !

Nu blire köttbullar och sedan pite!

Festival blogg.

Tänkte uppdatera om vad osm händer här nu så de blir lite festivalblogg :)

Vi har nu legat på bryggan och solat och de andra har åkt in till Piteå  för att handla lite och kolla läget. Jag och Emeli satte  oss på altanen med en kall cider istället. Vilket var underbar då solen skiner som bara den och vi satsar på att bli festival bruna. Vi är inne på våran 3e cider och nu blire nog dusch och sminkning innan de går utför.. Vi vill ju inte se ut som en clown ikväll ;)   Ikväll är de doc´k inga brutalt bra artister men vi ska in ändå, checka läget och bara leva livet !

Ha de bra, för de  har vi !!

Akta er Pite-bor!

Nu är vi framme i Piteå ch har även sovit en natt här. Resan upp var inte den kortaste och roligaste men den gick helt ok. Jag och Emeli letade hinkar som vi skall blanda drinkar i. Sundsvall var värdelös på den punkten men Ö-vik var däremot bättre och nu har vi våra hinkar fördigmålade och fina!

Idag ska vi mest sola innan vi gör oss iordning, startar grillen och korkar upp..

Och en liten gåta:
A duck sneezed here.
Vilken stad är de ??

En fobi?

Jag tog in en väska och skor som stått på balkongen för vädring. Väl inne på rummet ser jag en tvestjärt i väskan. Jag släppte väskan, stog och stirrade, började slå med skorna i golvet för att se om de var i även dom, får panik igen och släpper skorna (även om de var tomma) och ropar på mamma. När mamma kommer och börjar leta i väskan står jag bara och pekar var hon måste kolla i väskan samtidigt som en extrem huvudvärk kommer smygande och de kryper på hela kroppen.. Krypandet har slutat men huvudvärken är kvar och jag känner mig halvt avtrubbad.. Är de en riktig fobi?

Tänkte lägga in en bild på de hatade djuret men de var för äckliga bilder ..

PackningsÅngest

Jag försöker packa till Piteå men de går åt helvete. Då vi är 4 personer i bilen kan man ju inte ha med hela garderoben. Mitt problem är att välja ut vad jag vill ha på mig varje kväll, vilka skor jag vill ha osv. Helt hopplöst svårt !! Tror jag lär ta och prova allt och se vad som känns bäst. Men sen beror de ju på vädret också, är de strålande solsken vill jag vara sommrig, men spöregnar de vill jag inte vara någon slags "jag-vet-att-de-regnar-men-de-är-sommar-så-jag-har-kjol-ändå" människa.. Nej, detta kommer bli svårt! Men lär packa klart innan imorgon eftermiddan då vi ska försöka få in allt i bilen.

Robin och Emeli var här nyss och fixade rögglorna så vi konstaterade att singstar ska med upp också. Kan vi värma upp inför Ugglas konsert med självaste Magnus Uggla himself, i singstar..

Vi har fångat in kattungarna nu också, dom är rädda men såå söta. Förhoppningsvis så kan vi få dom tama, jag och mamma går i skift med att bara sitta där ute nu så de ska bli vana med människor : ) Och en är lite vindögd, bland de gulligaste jag har sett !!


En suddig bild på ena missen..

Nej nu lär jag packa !

Blåmärken&skrapsår

Helgen har varit allt annat än lugn och just nu är jag trött och sliten. Fredagen som spenderades hemma hos Robin och Emeli var riktigt kul. Vi åt mat, spelade spel och sjöng singstar.

Lördagen startade hos Mörner som äntligen hade sin inflyttningsfest. Även där blev de spel och singstar + en hel del drickande. Vid halv tolv åkte vi vidare till hemtrakterna och Oscarssons som hade fixat en stor fest. Extremt mycket folk, träffade på alla möjliga personer där. Hela den kvällen känns mest galen och jag vet faktiskt inte hur jag ska kunna sammanfatta den. Bara galen liksom! Klockan halv 5 inatt tog jag, Johannes och bror oss den korta promenaden hem och jag somnade snabbt! Dock vaknade jag klockan 10 imorse med ett huvud som vägde ton och trötthet som värkte i kroppen, men kunde inte sova längre.

Den enda händelsen jag lär ta upp är min och systers lilla olycka. Vi pratade om hur Mörner steker pannkakor och kastar upp dem i luften. Jag skulle visa att hans stekpanna dock var lite trasig och Elin skulle då visa att pannkakan lär ju ta i fläkten om han ska slänga med den stekpannan. Bara de att hon slog till fläkten och fläktgallret smällde rätt ner på spisen. Jag låg på golvet och vi skrattade så vi grät.. Tur att Tobbe lagade de hela iallafall..

Kroppen har även tagit lite skada efter denna helg då ena knät har en stort blåmärke som gör ontontont ( plus att jag verkligen aldrig får blåmärken, förutom nu då ). De andra knät råkade jag slå i Mörners säng så de har lite skrapsår och ömmar de med. Bra jobbat !

Nu ska jag göra rabarber paj åt mig själv, ensam med ett mysigt kvällsfika.

Saknad?

Nu är jag tillbaka i Sverige och Tierp. Har ni saknat mig ? : p  Vi har iallafall haft de kanon bra även på denna kryssning. Den var ganska lik de andra gångerna förutom att mängden alkohol var mycket mindre denna gång tack och lov !
Tänkte strunta i att skriva om själva kryssningen då jag gjort de 2ggr förut, vi hade de bra får räcka : )

Ikväll bär de av till Robin och Emeli för grillning, var otaggad men börjar bli taggad. Imorgon är de fest med syster som gäller, vart de blir är frågan dock. Men satsar på skapligt lungt ikväll så morgondagen orkas med då jag ska satsa på att göra slut på en flarra som varit med ett tag och alltid slutat med spännande resultat om man säger som så..


Trevlig kväll !!

Modighet.

Jag och Johannes har bestämt oss för att åka på kryssning till Tallin imorgon. När vi skulle boka gick de dock inge vidare då internet bokningen var helt felad. Så jag som hatar att prata med främmande människor i telefon kände inte alls för att ringa och boka men jag insåg att jag är stor nu och inte kan tvinga mamma att ringa. Så jag utmanade min rädsla och ringde. Dock var bussen in till Sthlm full men då är Tobbe så snäll att han hämtar upp oss vid stationen och skjussar oss, räddaren i nöden !!

Nu har jag packat och jag är hopplös när de gäller packning. Skulle kunna tro att jag ska vara borta flera dagar. Eller de ska jag ju nästan, kommer hem på Fredag. Har även målat naglarna och blev för första gången nöjd med min franska manikyr, träning ger färdighet. Men just nu saknar jag nagelförlägning. Vill förstärka med akryl nu nu nu !!


Min gamla förlägning innan den var klar.. häxnaglar..


Sommar är underbart !!
Sommaruppgifter suger..

En helg i Örebro

Helgen i Örebro gick verkligen snabbt. Elin mötte mig vid tåget i Örebro och vi åkte iväg i hennes pojkväns mini coper för att hyra 3 filmer och köpa mat och snask. Vädret blev inte så bra som vi hoppats på så de blev bara ett dopp i deras pool tråkigt nog. Sedan har vädret skiftat mellan sol, regn och åska. Åskan var brutal och jag var rädd! Så de blev en hel del film tittande och ätande av alla härliga onyttigheter. Lördagen spenderade vi lite på stan, duktig som jag är köpte jag inga nya kläder utan bara en häärlig polka milkshake på Java. Fick den laktosfri också, bra ställe! Och eftersom milkshaken var så god tog vi en vända förbi Java även imorse innan vi skulle till stationen och invänta mitt tåg. Denna gång fick de bli en blåbärs milkshake, galet smask! Så helgen i Örebro blev bra med en massa smaskigheter och en söt Honey som sällskap : )

Målarfärg & Solsken.

Äntligen har de varit en helt underbar varm, solig sommar dag !! Jag blev väckt av ett sms från mamma där hon undrade om jag ville komma ner till stugan då de var så fint väder. De ville jag ! Så jag tog mina målar kläder (eftersom pappa hade sagt att de fanns lite att måla tidigare i veckan) , satte mig i bilen, drog på lite sommar musik och åkte iväg. Väl framme så fick jag lite fika och sedan sa pappa på skämt " Har du jobbarkläderna med dig nu då så du kan måla? " och tro mig, han blev mer än paff när jag sa att jag hade de.. Han frågade till och med 2 gånger om jag verkligen hade dom med för han trodde jag skojade, tss. Så nu har jag målat massa brädor som ska upp på stugan och sedan målat på stugan också. Känner mig duktig !

Nu har jag kommit hem, packat inför Örebro resan och fräschat till mig inför kvällens grillning i Torslunda med stor del av "släkten". Tar förmodligen bussen in till Uppsala sen så resan imorgon blir liite kortare iaf.

Och imorgon har jag och Johannes varit tillsammans i 1 1/2 år : )

Allsång på Skansen.

Igår bar de av till stockholm med mamms och Elin. Vi gick lite i gallerian där jag passade på att köpa lite pärlor och grejor. Efter att tagit oss lite fika åkte vi spårvagn ut till skansen där allsången senare skulle dra igång. När vi kom vid 13.30 satt de redan fullt med folk bänkade framför scenen. Jag förstår inte hur de orkar. Vi gick istället ett varv på skansen och kikade på djuren. Jag mötte då ett monster, någon slags buffel som vägde en sisådär 850kg, maffig! Men efter dedär varvet gick också och slog oss ner i väntan på allsång, dock på resturangens uteservering. Dit kom även Tobbes syster Anna och deras mamma Lena. Vi hade de mysigt där och såg allsång x2. (Lasse stefans x4, TYVÄR)

Här är monstret, tydligen är de en Visent.

Efter att ha sovit ut ordentligt vaknar jag utav solen lyser och jag tar mig upp och ut i solen. Skickar ett sms till syster att jag cyklar ut till henne om någon timme, och vad händer då ? Jo, molnen blir bara fler och fler och sedan är de helt mulet. Men de stoppar inte mig så klär på mig och går ut mot cykeln, då kommer de regn.. Hopplöst, jag ska verkligen inte cykla verkar de som.. Men jag trampade iväg ändå och klarade mig från störtskurar. Så nu har jag trampat ca 1,5 mil idag + gosat med sötaste kattungarna.

Nu blir de soffan, fika och OC.

Vaniljbullar

Igår blev jag lite rastlös efter att ha varit ut till och gosat med kattungarna så jag bakade bullar. Bakade vaniljbullar som är min favorit och sedan hallon/blåbär bullar. Blev riktigt smask !!
Cyklade även 7.4 km med mamms igår. Jag stormtrivs på min cykel !!


Blogg semester.

Har varit lite frånvarande i två dagar nu, har haft lite semester från bloggandet. Har helt enkelt inte haft tid med att blogga heller. Men nu är jag tillbaka..

I Fredags bara väntade jag på att få hämta min cykel. Så för att fördriva tiden bakade jag falsk potatisbakelse, smask. Sedan var jag på massage vilket var behövligt, lär tillbaka om 2 veckor då ryggen var sämre än den brukar dock.. När jag kom från massagen var jag otålig och ringde cykelringen, jag ville ha min cykel !! Men då stog den för långt in så de skulle inte få fram den fören senare på kvällen och vi har ju en bit att åka så ingen cykel den dagen.. Jag åkte istället me mamma och pappa till farmor så jag fick kika på våran stuga som håller på att byggas upp, kommer bli fin som bara den : ) Kvällen spenderades med en pojkvän, film och en fet påse godis. Men eftersom jag tränade direkt på morgonen så tyckte jag att jag var värd godiset.. Eller hur ?

Igår åkte jag och mamma in till Uppsala och jag fick äntligen min cykel. Den är så fin och jag är stolt ! Jag känner mig som en drottning på den, tss.. Efter ett besök på även biltema och rusta bar de av hemåt och montering av cykel.. Sen var de läge att duscha och göra sig iordning inför kvällen som spenderades hos Robin och Emeli med lite folk, öl och cider. Jag var helt otaggad innan men jag fick kul !! Vi var sedan till Jejje ett tag som fyllde år, sedan tog vi oss en promenad hem..

Nu sitter jag här med en kropp som skakar av hunger och ett pekfinger som värker en hel del efter att jag lärt mig att öppna en flaska med en snusdosa. Efter lite kämpande så lyckas jag nu!! Ska träna upp mig lite mer så de kan användas med stil i Pite. Utan att få ont i fingret!!

Nej nu lär jag äta innan jag svimmar .. Ha en bra dag !

Nagel vård.

Köpte Depend lagningskit idag som lagar sprickor i naglar och gör de starkare.
Så nu pysslar jag med nagelvård och hoppas på att de blir fina : )


En dag i Gävle.

Imorse ringde klockan och efter 20 minuters snoozande tog jag mig upp för att bege mig mot Gävle. Hoppade på ett fullproppat upptåg med skrikande barn vilket ledde till ståplats och ont i öronen. I Gävle mötte Sandra upp mig och vi gick lite på stan och kikade. Åt lunch på subway där Sandra alltid lyckas ha bra kuponger så man äter billigt. Vi tog oss en promenad till Boulogner parken och åt glass i solen. En mysig dag i Gävle helt enkelt : )

Nu funderar jag över om de blir ännu ett pass på crosstrainern, promenad eller en springtur. Jag tror på de första, fast lite senare ikväll.. Fixar naglarna nu istället, förstärkning på G.

En dag kvar tills min cykel kommer också .. Lycka!

Ladda inför tårar.

Efter att ha haft en paus i mitt OC tittande är jag nu fast igen. Jag är jobbigt besatt och helt inne i serien så pass att de känns som om jag lever i den. Igår kväll låg jag ensam i soffan och stor grät eftersom alla i OC grät. Medkänsla till en serie. Nu är jag inne på sista avsnitten av sesong 3 och jag vet hur mycket jag kommer gråta eftersom jag också vet hur de slutar så efter att nu ha små gråtit lite under hela avsnittet tog jag en paus för att ladda inför slut spurten och stor gråtandet. Får bli ännu en kväll då jag går och lägger mig med helt tårfyllda ögon.. Och jag vet, de är helt galet att jag gråter så mycket för en serie, men jag är verkligen besatt !

Nu ska jag fortsätta kika..

Ett framsteg.

Idag har de skett ett framsteg i mitt liv. . Jag har äntligen tagit tag i tränandet. De är skamligt att jag inte rört på fläsket ordentligt sen mars. Någon promenad med Sara har de ju blivit, fast de var ett tag sen de med nu. Ajaj alx.. Men nu som sagt var skall de bli ändrig på de ! Träna träna träna, min kropp ska må bra ..

Nu är de dock rabarber paj så lär avsluta där ; )  ( jag lyckas så bra med ett sunt liv )


Örebro, here I come.

Nu har jag bokat tåg biljetter till Örebro! Jag ska hälsa på Honey : ) För er som inte vet vem hon är så träffade jag henne på språkresan till Hastings för 3 år sedan. Det ska bli så kul att träffa henne igen, alltid galet kul. Tss..
Så nästa fredag bär de av. Örebro, passa er !!

Sagan om tygskorna.

Igår när jag tog min lilla promenad ner på stan och sedan gick till tåget för att åka hem blev jag väldigt blöt om fötterna. De regnade rätt rejält men jag tyckte ändå att skorna blev lite väl blöta då de plaskade mellan tårna. Men jag tänkte att de är väl de man får ta när man har tygskor i regn. När jag sedan satt på tåget såg jag att skosulan såg konstig ut, den har då spruckit rätt över på båda skorna, så de var liksom en 1/2 cm spricka. Inte konstigt att de blev blött! Självklart kastade jag kvittot för ca 2 veckor sedan då jag tänkte att jag ändå sparat de ett bra tag och de inte skulle bli nå knas med dom. Men efter att ha pluggat lite om reklamationer och jobbat med de under LiAn bestämde jag mig för att gå in med dom till butiken och ge de ett försök. Och nu sitter jag med ett par nya tygskor som jag fick för halva priset, Tack Crispin ! : )

Jag och syster var alltså till Valbo idag, blev lite shopping men inte så farligt. Köpte ett stort paraply så regnar de ska jag inte bli blöt nu. En lite lagom mysig dag med syrran : )



Gårdagens färgande av hår blev lyckat, jag är nöjd. Ska fylla på med lite mer slingor lite då och då tills de känns lagom..

Nu blir de tv-tittande och mys med mig själv..

RSS 2.0