JA!

Äntligen äkta karln ut ! TACK! Idol nästa fredag.. Yess. .

Tack hej.

Mitt liv utan Idol.

De känns fel att sitta själv upp medans alla sitter nere och kollar på idol. Men har man lovat så har man. Jag skall inte kolla !! Eventuellt ska jag se finalen. Om De är Amanda och Marie som är i den. Punk slut !

Frestelsen.

Idag vaknade jag med en enda tanke i huvudet. Pepparkaksdeg. Jag var verkligen inte sugen på frukost, jag ville ha smaskigheten, pepparkaksdeg. Så för en timme sedan gav jag upp och åkte till affären, jag kunde inte motstå frestelsen. Nu är den äntligen dämpad efter att jag smaskat i mig en stor klump deg. Finns de någon godare deg än pepparkaksdeg ?

image272
Förra årets pepparkaksbak ..

Kalla tår.

Jag & Sara har varit ute och gått i snön nu på kvällen. Mysigt.  Men mina tår blev blöta och även kalla så nu har jag krypit ner under filten i soffan med duntofflor och pyjamasbyxor och ska värma mig.. Pyjamasbyxor och duntofflor är bland de underbaraste som finns.. Tänkte kolla på Andra avenyn också men de funkade inte, otur som bara den..


Paus..

Tänkte passa på att skriva lite mer nu i pausen på Bonde söker fru. Måste bara påpeka att Fredrik och Lena är så gulliga ihop. Dom är ett kärlekspar, helt klart.. Haha.

Imorse fick jag en idé att jag skulle testa på julpysslet som dom gjorde på nyhetsmorgon så förutom att kolla på andra avenyn har jag alltså dränkt mina fingrar i lim. Men jag tror de blir rätt fint när de blir klart ändå. Tss.

Ja, denna dag är nog en såndär hemma-mys-dag, gått runt i mina nya rosa pyjamasbyxor och bara njutit ungefär..



Men alltså, endel personer förstår jag mig bara inte på..
Vafan, de är skrattretande..

Andra Avenyn.

Igår började jag kolla på Andra avenyn efter att syster vid flera tillfällen nämt att de ska vara bra. Och nu är jag helt fast i den serien.. Man kan kolla på alla avsnitt på SVT. Den serien gör mig både arg och glad.. Kunde inte sova igår för att jag var så arg, nu sitter jag bara och ler. Igentligen vet jag inte om den är sådär bra, men man blir beroende av den.

image271


Jag är glad ..

Djurplågaren Alx.

Ok, jag är starkt emot att plåga djur och hatar alla som gör de. Men idag fick jag ett riktigt utbrott på alla flugor som på något sätt vaknat till liv och lever rövare i mitt fönster så att jag öppnade mitt fönster och tvingade ut dom i kylan.. Visst, flugor känns rätt obetydliga sådär, dom är bara äckliga.  Meen, när dom efter ca 1 meter från mitt fönster störtade rätt ner i snön så kände jag mig faktiskt rätt ond.. Men som jag brukar säga åt spindlarna innan dom blir mos " Skyll er själva när ni valde mitt rum"

image270

Rätt Färg-Rätt Smak

När vi passerade Gränna påvägen hem från Ullared så köpte jag "fruktspån", polkagris skruvar ungefär. När jag sedan började smaska på dom så insåg jag hur beroende man är av färger. Jag antog att den bruna var kola och högg in på en direkt. Precis såsom gul är citron och orange apelsin. Tänk om ni skulle ta en gul godis och den skulle smaka kola.. De skulle vara helt fel.  Det måste alltså vara rätt färg till rätt smak..

image269

Lördak och Söndak.

Det blev lite shopping i lördags.. Jag köpte mig en fin gran och lite julgranspynt så att även jag kan få ha lite jul i mitt tv-rum. Hittade även ett fint hårsmycke som jag var tvungen att köpa.

Kvällen ´fick planen lugn men de ändrades och det blev People med Syster, Tobbe och hela gänget. Dock är jag väldigt besviken på people, inte alls sådär kul. Men, jag spenderade ju ändå kvällen med mycket roligt folk så nog hade vi de roligt.

Efter att bara ha sovit 4 timmar så var jag rätt trött igår.. När jag försökte sova hörde jag nämligen " Alx, vetu vad? När skalman sover, då kan man inte väcka honom" och så fortsatte de tills jag visste allt om Bamse och hans vänner ungefär. Bamse experten heter Mörner. Tss.

Träningen igår kändes riktigt tuff. Men de är rätt skönt sådär efteråt. Helgens onyttighet blev borttränad förhoppninsvis.

image266image267
image268
Detta är mitt försök att ta kort på en tågtraktor vi åkte förbi
på vägen hem från Uppsala.

Humm..

Idag skall jag och Sara bege oss till Gävle och Valbo.. Hon ska köpa julklappar, Jag ska vara sällskap. Fast jag kanske införskaffar mig en julgran, men den ser jag som ett behovs inköp och inte shopping inköp. Humm ? Denna dag kommer nog bli galen och rolig ..

image265
Jag är nöjd nöjd nöjd...

Från och med nu..

Från och med ikväll, idols utröstning, skall jag inte fortsätta kolla på idol. Punkt slut !
Sveriges befolkning är helt klart inkompetenta när de gäller röstning !

Förväntansfull.

Den här dagen är bra.. de känner jag redan nu. Fick ett sms av Sara att mina saker till håret finns på salongen och bara är att hämta upp. Inom kort skall alltså jag och Louise åka och hämta dom och göra en förändring i mitt hår. Jag är förväntansfull, glad, nervös och typ allt, tss.

Dock var min morgons sömn inte den bästa. Jag vaknade flera gånger med tårar i ögonen eftersom jag hade en lång jobbig dröm om att en av mina absolut bästa vänner, den som står mig närmast fick ett besked att den var sjuk och skulle dö inom några dagar. Varför drömmer man sånt ? : /

image263image264

Återkommen.

Nu har vi återkommit hem efter våran lilla shopping resa. De kunde nog inte blivit en mer lyckad resa faktiskt. Jag och Elin sov nästan hela vägen ner igår så för oss kändes de som att åka till Uppsala ungefär. Kan de bli bättre ? Väl framme shoppade vi loss som bara den.. De är alltid lika roligt !  Köpt massa julklappar också, de känns så skönt att nästan ha alla klapparna klara.

Idag på vägen hem har vi skrattat en hel del.. Bakluckan gick precis igen, jag och Elin fick precis plats med benen på golvet och jag satt med adventsljusstakar under armarna. Tror inte vi skulle kunna köpt en tröja till typ. Men, vi accepterade läget och jag satt väldigt bra. Nu gled man ju inte runt på sätet utan satt där man satt. Eller så vill vi inte erkänna att vi shoppat lite för mycket.. tss.

Vi har även köpt polkagrisar i Gränna.. Smaskens !

Lite bilder.. dock dåliga.

   
   
 

JagBordeSova.

Jag har fått mitt efterlängtade samtal, Sara har beställt de som kommer ge mitt hår ett lyft och förändrig.. Jag är så glad !  Tack för hjälpen Nutt ..

Rent allmänt så är jag bara genom glad idag.. Jag tror orsaken är resan som sker typ inatt, Ullared. Ok, jag är shopping galen och beroende.. Alltså blir denna resa en dröm, shoppaShoppaSHOPPA! Tss. Nu är klockan mycket och jag borde sova.. klockan ringer 04.00.

Och låt mig påpeka att jag är sååå sugen på att dansa, börjar sakna dansen mer och mer nu. Plus att jag lyssnar på "Wind it up" nu, den vi dansade till i våras, riktigt rolig dans! På lördag är de estraden fick jag just veta av Evelina, jag måste dit och kolla !

image253
Vi som dansade ..

Träning=Tårta.

Jag gillar den här söndagen lite extra på sätt och vis.. Timmen då jag i vanliga fall står och pustar&flåsar i Aktiveras lokaler spenderade jag hos Elin och Tobbe med massa tårta framför mig. Jag tänker som så, i vanliga fall så går jag minus på söndagar, och då är de lite bättre att gå plus än att bara stå still på noll så jag käkade väldigt mycke tårta.. Rätt logiskt att de är bättre att gå plus, eller hur ? Blev dock sjukt mätt så sen satt jag på en stol och jäste bara..

image252
Jag var så hungrig så glömde ta kort på både
smörgåstårtan&tårtan.
Så tog första googlebilden på ordet tårta.
Hmm, normal tårta ?



Jag gillar att vara lillasyster till min syster och bror.

Städardag.

Jag hatar sånna där mornar när man vaknar flera gånger och inte riktigt kan somna om ordentligt men ändå är jätte trött. Så var de imorse !

Men, jag gick upp och åkte till syster och där blev jag kvar nästan hela dagen.. Vi har städat och grejjat så nu är de så fint inför imorgon då de blir tårtkalas eftersom Tobbe fyller år .. Smaskens.

När jag kom hem så hade jag mycket överskottsenergi så att Sara&jag tog en promenad.. Pratade om allt och ingenting..

Sen hann jag bara komma hem och göra iordning lite oboy innan Mörner ringde, jag hade missat hela kvällen och skulle komma till Elin & Tobbe med desamma. Jag ringde till Syster och frågade hur läget var eftersom Mörner tagit lite öl och hon ville ha lite stöd med dedär två knäppisarna. Så jag åkte iväg.. Och kul var de !


Nattinuffsan..


AkvariumAttack.

Idag gjorde jag attack nr2 mot akvariumet. Avkalkning stog på schemat. Fram med de starka avkalkningsmedlet, plasthandskar och en svamp och attack!! Men, de gick inte bort.. Jag fick bara en rejäl huvudvärk av att andas in ångorna av medlet. Så imorgon blir de mamma som får försöka med attack nr3 som innebär samma som attack nr2. Tss..

image251

Jag har förävrigt ont i en tand...

DispCore

Massagen är avklarad och jag är en ny människa. Typ.

Efter massagen tog jag mig i kragen och åkte till min gamla praktikplats och hälsade på. Ska ha gjort de i 2 månader ungefär men de har aldrig blivit av. Men nu var de lite extra kul när de kommit in nya produkter så jag började genast undersöka dom och läsa i papprena. En sak är säkert och de är att jag inom kort måste köpa schampot för blont hår, luktade gudomligt ! Det nya märket heter Disp Core  och de är våran käre WellaMats som lämnat Wella och nu säljer för dom här istället. Lyft för Disp Core, nedslag för Wella. WellaMats, eller, Disp Core Mats är helt klart den bäste försäljaren.. Alltid lika glad när han kom till skolan förut. Iallafall så fick jag en hårspray av detta nya märke så jag skall testa den inom kort, spännande !

image250

Sammanträffande?

Under flygresan ner till Thailand julen 2004 visades filmen "The day after tomorrow". När tsunamin sedan drog in den 26 december så hörde jag några på hotellet säga " det är precis som i The day efter tomorrow, snart kommer snön ". Lite lustigt att de var just den filmen som visades på vägen ner..

När alla turister sedan blev evakuerade och äntligen fick åka hem på nyårsafton satte jag mig på planet och kopplade in hörlurarna till planets radio. Låten som kommer är Queen - We are the champions. Den låten tog rätt hårt i den situationen, vi var ju ändå ett full lastat plan med de som överlevde.

Är de något slags sammanträffande eller vad kallas de ?


Inte bästa videon men hittade ingen bättre ..

SnöMys.

Som de flesta andra dagar var jag barnvakt åt Nova idag. Vi tog en promenad och Nova verkligen trivdes när hon fick skutta runt i snön, snuttisen..

Men, denna dag har jag gjort mycket nytta.. Tog tag i vårat förfallna akvarium, tömde de, skurade, tvättat grus och stenar. Ska fortsätta imorn sen kan jag köpa växter och fiskar, kommer bli fint. Dock fick jag en låsning i ryggen, som jag alltid får när jag håller på med något ansträngande. Massage imorn, tur!

image248
image249
Snuttan <3

TjatMörner.

Samtalar med Mörner på msn och han envisas och tjatar om att jag skall måla hans tak i lägenheten på lördag.. Ni kanske kan tänka er hur de skulle gå ? Jag tror jag måste sitta hemma resten av helgen om jag gör de ..

Syster följer iallafall med till Ullared också, roligt! Jag ska förbereda massa saker vi kan göra på resan. Haha. Dedär ska bli kul syrran. Och på kvällen kör vi bonde söker fru och chips i stugan !

image247
Jag tror de är såhär jag kommer
se ut efter lördagen..

Ge mig fredag.

Urs vad jag fått ont i nacken.. Ligger i soffan och kollar på "Den där Mary" och de bara värker och ilar i nacken och huvudet. Känns väldigt bra att jag har massage på fredag för de behövs. Ge mig fredag och massage !

Måste bestäma om jag ska med till sälen snart också.. Inte helt lätt eftersom jag inte vet vad jag gör i februari. Och jag åker ju inte skidor eller något sådant farligt sen min "lilla" vurpa med snowboarden. Fast, sola i backen och åka pulka är ju inte helt fel de heller.. Fast, blir jag ensam i pulkabacken?  Urs va svårt ..

image246
Åka eller inte ?

Blekfis?

Inatt kom mamma och pappa hem efter en vecka på cypern. Jag känner mig lite sådär utanför just nu eftersom att dom är så bruna och fina och jag sitter här alldeless blek och ful. Så jag funderar, sola solarium eller brun utan sol ? Något lär jag göra för att inte ses som en blekfis brevid mina föräldrar..

Jag fick iallafall en rolig överaskning av dom när de kom upp imorse, förutom en stor påse med massa chokladbitar i så ska vi åka till Ullared och julhandla nästa onsdag. De ska bli så roligt, även om vi nyligen var dit på bussresa.. Thii.

image245

Nu är de dax för lite lunch.
Tackhej.

Idoler..


Detta är mina stora idoler & förebilder ..

Duktig lr inte?

Denna morgon spenderas åt att fundera på Saras fråga från gårdagen "Vill du boxas med mig imorn?"  Boxas är ju kul, men jobbigt.. Så ska jag vara så duktig att jag tränar ikväll igen? Eller skall jag nöja mig med en promenad med Nova och vara lite utav en slöhög Jag tror jag får tänka på saken ett tag till ..


Tvångstanke.

Jag har en riktig tvångstanke, en såndär som jag måste ha koll på.. Den innebär att mina 6kuddar måste ligga på exakt rätt plats. Så fort jag bäddar nytt i sängen så har jag ett visst mönster bara för att jag ska vara säker på att varje kudde hamnar på just sin plats. Detta är rätt jobbigt men, de bara är så..

Nu när jag skulle krypa ner i sängen fick jag panik, ångest och, jag vet inte vad.. Två av kuddarna låg på fel platser (efter att en viss person legat och grisat i min säng hela dagen), dvs att jag inte vet vart de två kuddarna ska ligga nu. Så nu har jag tänkt,funderat & försökt minnas så jag tror att de är rätt nu. Men de känns ändå inte bra ..

image244
Min "tvångstanke-kuddar"

EnVänIParis.

Nu är snön här igen. Det är så fint & mysigt när de är såhär perfekt vinterväder.. Dock är inte bilen redo för detta eftersom den bara sladdar när jag ska svänga, Läskigt !

Idag har jag dragit bort tapeter hos LillMörner och även ätit av hans godis, godis är gott ! Jag tycker jag jobbade på riktigt bra där som "dra-bort-tapetare".

Jag pratade precis med Linnéa på msn. Nu är hon framme i Paris, hennes nya hem i 5 veckor framöver, till en början.. Min hjärna har dock inte förstått att hon åkt efter som jag på eftermiddagen tänkte ringa henne och fråga vad som händer ikväll. Hmm ?

Denna kvällen blir lugn, för lugn känns de som..  Jag sitter här framför datorn och tvn i min ensamhet och funderar på om chipsskålen skall få göra mig sällskap, tragiskt ! Tss . 

image243













I min vackra vita vinter värld ..




Hett tips.

Jag tänkte dela med mig av min ena kärlek. Detta heta tips är , var bereddavarm oboy+eukalyptushonung+grädde. . De är helt underbart en kväll som denna..

image242

Långa dagar..

Urs vad dagarna känns långa just nu.. Jag sitter bort mitt liv, något jag måste ta tag i !

Ett framsteg har faktiskt gjort. Var på en lång promenad med Sara nyss.. De är så mysigt på något vis, bara gå, prata och umgås i denna kyla som bara biter lite sådär lagom i kinderna : )

Nu ska jag sitta lite mer sen åka och hämta karln ..

Frost&Snö.

Bland det finaste som  finns är väl när allt är täckt av frost och solen är påväg upp på morgonen ?  Precis så var de imorse när jag och Nova var ut en sväng.. Så fint & mysigt. Jag ville verkligen ha en riktigt bra kamera med mig och ta kort på Allt, men mobilkameran fick duga..

Nu när den mesta frosten har försvunnit så började det snöa, och de är lika mysigt de med . Stora fina snöflingor !

image239













Jag använde min isskrapa till bilen första gången idag..

Plastskydd.

När man köper någonting nytt som har en display sitter det alltid ett plastskydd över displayen. Den där lilla plastbiten har jag väldigt svårt för att ta bort, de känns liksom som att den ska sitta där. Jag tog precis bort plasten från min mobil nu och de kändes som om jag förstörde min mobil.. Jag vet att många utav mina kompisar känner likadant, ha kvar plasten så länge de går och de är alltid jobbigt att ta bort den.. Varför är man så igentligen ?

Blivande student?

Idag mår jag inte bra.. Åkte hem tidigare från jobbet eftersom jag inte visste vad jag pratade om och bara hade ont i magen och mådde illa.. Vilket jag fortfarande gör. Hoppas de går över snart ..

Jag har bestämt mig för att söka 2 utbildninar till våren & känner mig nu super taggad till att plugga. Så jag hoppas att de går bra så jag kommer in. Finns bara 24 platser på den ena och den andra måste kommunen godkänna innan jag ens kommer till själva uttagningen : /   Skulle vara så kul..


Nu ska jag vila en stund ..

...

Suttit med ett frågehäfte en bra stund nu.. Och de var inge kul alls ! Att bli påminnd, behöva tänka och känna efter, och behöva erkänna. De blev så jobbigt..  Fast jag vet att de är bra, innerst inne..  Och jag måste ta tag i de, jag vill känna samma längtan som förut..


God natt ..

HooHoo !

Igår var det galejj som stog på schemat. Jag, Johannes och Robin snyggade till oss och åkte till Linnéa där vi åt pizza och förfestade lite sådär .. (Jag&Linnéa körde på rock och Johannes&Robin på emo). Vi gick sedan vidare till tegelbruket och Marre. Det var kul när alla var utklädda och på g men sen tycker jag nog de blev lite för dött för min smak.. Men de var kul att träffa alla folk : )
Lägger in någon bild sen kanske..



En sjukt rolig liten "film"!

Färgen vit.

Idag när jag vaknade var de vitt ute, snösnösnö.. Mysigt !

image238



Positivt förvånad.

När mobilen imorse 05.45 började spela Lars Winnerbäck - Söndermarken var jag sjuuukt trött. Men, det var bara att bita ihop och skutta ur sängen. Fast jag var nog mer som en sengångare upp från sängen.

Påväg till jobbet från stationen var de en läskig kille som följde efter mig. Och NEJ, de var inte ren slump eftersom han sprang ikapp mig lite då och då. Jag var livrädd men tillslut vek han av.. Upprörd kom jag fram till jobbet och berättade för säljchefen vad som hänt.. De visade sig sedan att de endast var han och jag där idag.. Hmm.. Men vi hade kul. Vi gick och fikade och kikade in massa intressanta kap vi ska fixa.  När klockan närmade sig 12 och lunch så fick jag veta att jag faktiskt slutade 12. Dag före röd dag, hade jag ingen aning om och jag blev positivt förvånad !

image237



Nu är jag hemma och jag är glad. Så nu ska jag slå på en film och vila lite : )

GalnaJobb

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om mitt jobb mer än galet .. Själva arbets uppgiften är inte så kul men allt runt om.. Lunch mötet igår innehöll leka charader och dom blev rätt galna. 

Iallafall så skrev jag ju om att våran tisdag skulle bestå av att göra bort oss.. Tro mig, jag LYCKADES!   "vad har ni för telefonabonemi idag? "  kanske heter mobilabonemang ? Hmm.. Eftersom alla började skratta och även jag så gick de samtalet inte så bra faktiskt..

Igår kväll satte jag mig ner hemma hos Johannes och förfestade, helt ensam.. Spökade även ut mig lite sådär lagom .. Men sen kom Linnéa och Emma och vi gick till seven. Dock är jag väldigt missnöjd med seven, dom jävlarna struntade i att min drink var full med papper.. Men, vi hade iaf kul : )

Nu är jag förbaskat trött efter att ha jobbat och grejjat så ska försöka ta mig in i duschen sen får de bli en tidig kväll..

RSS 2.0