Orättvist

Jag har två personer i min omgivning som kämpar mot cancer nu. Den ena har en tumör i hjärnan och dom kan inte ge någon behandling. Denna person är under 30 år och en otroligt bra människa. Jag tycker bra om denna personen, även om vi inte träffats på ett tag nu.. Jag kan inte ens tänka mig in i denna persons situation, min hjärna tillåter mig inte att göra de. Ligga och vänta bara.. Och jag tycker de är på tok för tidigt att denna person ska lämna livet här.. Vi har flera nyår, juldagar, krogkvällar osv att fira! Jag håller tummarna för ett mirakel!

Den andra, är en kompis förälder. Kompisens enda förälder eftersom den andre redan gått bort. Och nu ska den andre lämna jorden också, väldigt snart. De är så orättvist! Jag vill bara säga något, göra något, för att de ska bli bättre. Men vad säger man till någon som ser sin förälder sakta och plågsamt försvinna? Det finns inga ord som beskriver hur hemskt de här är.. Jag blir tårögd och ryser när jag tänker på de..

Jag kan inte tänka mig in i någon av dessa situationer, sjuk eller mista sin förälder. Jag klarar inte av tanken ens, för bara tanken får mig att må dålig. Hur mår då ni som upplever de nu, på riktigt.. ?


Jag försöker skicka massa styrka till alla er som har de tufft nu.
Jag tänker på er!!

Mhoihihi..

Jag har busat ikväll och gört något som man inte ska såhär en Tisdagskväll. Men jag tänker inte skriva vad för då är de satt i internet-världen och kommer aldrig försvinna. Hihi. Nu är de nästan som om de inte har hänt.. Men jag kan avslöja att de är smaskens..

Möss-premiär

Nu menar jag inte möss som i råtta utan mössa. Idag bestämde jag mig för att cykla till tåget trots höst vindarna. Jag tog på mig min nya sköna soft-shell jacka, höst kängorna, sjal, vantar och mössa. Jag tror jag aldrig börjat använda mössa såhär tidigt. Jag har aldrig gillat mössor förut men nu känner jag mig astaggad att använda mössa. Och idag behövdes den för annars hade mitt hår stått åt alla håll och kanter efter cykel-turen. Lite mysigt med höst-kläder tycker jag..

När jag satt på tåget ringde en hysterisk kollega och undra vart jag var. De hade kommit 59 kollin som var packade på 3 gigantiska pallar. de skulle kommit 1 inte alls lika gigantisk pall. Lite fel på vägen.. Ehh.. Men de löste sig iaf och jag har spenderat dagen med att skruva ihop hallmöbler. Mitt tålamod sattes på prov rätt rejält..

Nu har jag en lasagnette i ugnen.. Den blir redo precis till Idol så då blire smaska mat framför tvn med lite tända ljus..

Mina mjukisbyxor får mig att må bra..

Idol och soffmys


Självdisciplin

Jag måste verkligen plugga idag, men jag orkar inte. Kroppen värker och jag är så trött fastän jag sov till kl10. De är nu självdisciplinen måste leta sig fram och bara tvinga mig till att räkna lite matte. De får nog bli lite heath lotion och kaffe först, så kanske jag blir lite mer människa..

26 September

Nu är en till jobb-helg avklarad. Alltid lika skönt för nu vet jag att nästa helg är ledig. Wiiho! Dock har denna helg varit tuff. Haft svårt att somna om kvällarna och sovit hur dåligt som helst när jag väl somnat. De är så konstigt att man kan ha svårt att sova om nätterna när man är hur trött som helst och knappt kan hålla ögonen öppna om dagarna..

Nåväl, nu är jag hemma och har införskaffat lite nya ljuslyktor från jobbet som kommer bli så mysiga.


Nu ska jag stirra lite,
de är skönt när man är trött.



Tråkigheter

Tänk vad fort livet kan ändras. Från frisk till väldigt sjuk. Från levande till död. De skrämmer mig! Döden skrämmer mig! Just de att någon bara försvinner.. Jag blir så berörd av allt som händer runt oss nu. Flera unga har dött här under 1 år. Jag vet en mamma som är väldigt sjuk. Där de bara är helt oacceptabelt att hon ska försvinna. Och nu är en till ung person väldigt sjuk.. En väldigt snäll och omtänksam person. Varför händer allt dehär?!

Jag tycker man känner sig så hjälplös när hemskheter händer. Jag känner mig lite töntig och mesig som bara ser på utan att göra något. Någon mer som känner så?

Tänk att vårdas på de viset att "sista tiden ska bli så bra som möjligt". De går inte att tänka sig den känslan.


Dystra tankar,
men de är dom som snurrar i mitt huvud ikväll..

Det kallas "att gå om varandra"

Snacka om att mitt och Johannes jobb krockar. Han har jobbat hela veckan och kom hem idag, jag har varit ledig hela veckan och började jobba idag. Han är ledig i helgen och åker måndag morgon, jag jobbar hela helgen och är ledig måndag. Idag när jag sluta jobba, då ska han träffa kompisarna.

Vi går verkligen om varandra..

Stackars!

Ibland tvekar jag på om jag verkligen ska ha körkort. När jag åkte hem från jobbet nu på kvällen så körde en bil om mig och helt plötsligt ser jag en vettskrämd fin räv mellan våra bilar. Buhuu! Sen hörde jag hur räven inte riktigt klarade sig. Jag skakade och de var så nära att tårarna kom. Tänk då om jag hade kört på den!? Jag hade brytit ihop!!

Jobba

Jag är trött idag. Jag vill sova!!! De känns inte bättre när ryggen värker som den gör heller. Buhuu! Fick reda på en tråkig sak nu på morgonen också. Jag ska hålla tummarna för denna person!!

De som känns bra är att jag får åka bil hem ikväll, så jag kommer hem över en timme tidigare. Jag behöver de!

Nu ska jag gå till tåget med någon riktigt bra musik i öronen..


 

 


LIVE LOVE LAUGH



Jag vill ha något av de här underbara halsbanden, eller något liknande.
Någon som vet vart jag kan få tag på sånna?

Och så denna orklösheten..

Nu är den påväg igen.. Orklösheten. Jag hade energi tidigare ikväll efter att pluggandet nästan var klart och jag hade städat undan allt jag shoppade i Ullared(som legat över hela bordet). Sen kom jag på.. Nu börjar jobbandet. Inget vila nu inte. Jobba hela helgen! Tjoho! (jag vill helst grisa i soffan hela helgen)

Dock måste jag erkänna att de ska bli kul att träffa mina jobbar kompisar. Jag gillar dom. Och jag vet att när jag väl är på jobbet imorgon kommer jag tycka de är kul också. Jag vill fortsätta städa. Jag har lagt en lapp i mitt skåp med texten "Skrubba vagnen" så att jag ska komma ihåg att de är den som är nästa offer för mig och svintot! Mohahaha!


Fruktcocktail i magen..

Lars Winnerbäck - Lång dag


Woohoo!!

Ge mig beröm! Nu har jag gjort hela kapitel 1 + prov 4/5 i matten. När de sista provet är gjort har jag gått från att vara 1 vecka efter till att vara 1 dag före. Och proven går riktigt bra. Jag känner mig så duktig som suttit med plugg alla lediga dagar, hela dagarna. Känns nästan som att jag ska få klicka hem en present till mig själv nu. Någon mysig halsduk eller mössa kanske.. ? Förslag ?

Speedad opitiker

Jag har varit till opitikern på morgonen. Jag kallar de opitikern för de känns lite roligare. Och jisses vad min opitiker vad speedad idag. Fick mig några skratt. Nästa vecka kommer nog mina nya linser. Nya linser är så mycker skönare än gamla.

Nu ska jag äta fruktcocktail och dricka kaffe..

Orklös

Shit! Jag blev helt slut nu.. Jag orkar ingenting. Jag orkar inte ens fika. Allt känns piss.

Mitt liv är väldigt krävande just nu känner jag. Jag sätter sjukt höga krav på mig själv när de gäller pluggandet, fast jag egentligen inte vill. Jag ska hinna plugga och jobba. I mitt huvud finns så mycket tankar att jag blir yr. När jag försöker vila känner jag mig bara stressad. Jag behöver tagga ner!!

De är inte så uppmuntrande att jag kollar på ett program som handlar om unga tjejer som opererar deras eh ja, vaginor. De vill ha den perfekta vaginan och herregud, de ser ont ut. Och de kan ta 3 månader innan de läker. Att man opererar brösten är ok, men hallå!? Finns de inga gränser..?

Negativt inlägg.. jag ska försöka bättra mig tills imorgon!

Sova

Jag fick sån lust att sova. Tänk vad skönt att krypa ner undertäcket, gosa lite med kuddarna och somna sådär skönt. Men jag vet att om jag går till sängen kommer de inte kännas så skönt ändå. Jag är så rädd att jag ska drömma den hemska drömmen som dök upp 2 nätter i rad för två veckor sedan. Blää! Jag gillar inte att sova själv..

Fika lite kanske ?!

I don´t get it..?!



Alla dessa x,y,a,b.. Fattar inte..?!

Klunkar vatten

Jag blev lite inspirerad av de lite äldre och visare som var med till Ullared. De drack nämligen 1½-2l vatten om dagen. Jag dricker ca 2dl om dagen. Ehm.. Nåväl, jag blev inspirerad och från och med idag ska jag få i mig minst 1 liter om dagen hur jobbigt de än är! Punkt slut !!!!

Idag är hon inte min favorit..

Jag brukar gilla att vara hemma och mysa med missen men idag .. Jag kan väl lite lätt uttrycka de som att hon gjort allt för att sabba min pluggning. Sånt som sitta mitt på boken, kräkas på lite saker som jag verkligen inte uppskattade (vilket resulterade i tvättande), riva ner en pappershög, gräva ur den nya kattsandspåsen x2 och försök att slicka i sig min salladsdressing..

Jag kollar på denna bild och försöker se hur söt hon kan vara..


En ganska tråkig dag..

Min dag består av matte, kaffe & OC, matte, mat & OC, matte, kaffe & OC, matte .. osv. Jag börjar känna mig rätt uttråkad!!

Ditt betyg är --

Åh vilken total kollaps jag fick ikväll. Jag fick ett mail om att min engelska uppsats blivit bedömd. När jag loggade in på plattformen så stog de att jag fått feedback och betyget --. Jag bröt ihop och började nästan gråta av någon slags panik!! Vadå -- ?! Jag läste feedbacken och de kändes bara skit eftersom jag inte fått något betyg!! Jag rättade snabbt alla små stavfel(som om betyget blev bättre om jag fixade de snabbt?!) och mailade läraren om han ville ha min rättade version. När jag fick svar av honom såg jag även att betyget ändrats till N. N står för "i nivå med kursmål". Han hade alltså inte hunnit lägga in betygen när jag först kollade. Och han ville inte ens se uppsatsen igen, den var bra och intressant såg jag när jag lungt läste feedbacken igen.

Klumpen i magen börjar nu försvinna igen..

I need a break !!

Nu är de paus igen.. De känns som om jag kommer drömma matte inatt. x, y, f(x), definitionsvärden och allt annat jag kämpat med under kvällen. Undra om jag ska ge upp för ikväll även om jag fortfarande ligger ca 20 sidor efter ??

Jag känner för att gå ut på en kvällspromenad. Men jag vet att om jag går ut själv blir jag bara rädd och springer hem igen helt knäckt. Nej, promenaden får nog vänta. Frågan är vad jag ska göra om jag inte ska plugga och inte ta en promenad.. ?


Äh, jag slänger mig i soffan och drar igång spotify så får jag se vad jag hittar på.. På återseende!

Plugghäst

Jag sitter i mina nya underbara mjukiskläder och pluggar matte. De går framåt sakta men säkert. Men nu lär jag dricka lite kaffe för att palla mera plugg..


Dom är här nu !!!


Nu kan jag ta igen allt matte pluggande som jag missade förra veckan..

Ullared

Nu är höstens resa till Ullared över. Åkte i fredags morse och kom hem lördag kväll. De blev en hel del shopping och jag känner mig sjukt nöjd! Sen är de ett extra plus att jag träffade på Morgan också. Haha.

Igår blev de mest plugga för min del. Skrev klart min engelska uppsats och nu sitter jag som på nålar och väntar på resultatet. Fysjutton vad engelskan kommer bli tuff. Och får jag dåligt betyg på den här uppsatsen kommer jag deppa ner mig totalt. Tror jag kan få matte böckerna idag också, jag hoppas på de. Då blir de räkna för hela slanten!

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och kolla lite mer på OC ..

Det roligaste på mitt jobb ..

Skapligt trött jag är nu. De tar på krafterna att jobba på dagarna och plugga hela kvällarna. Och mina böcker har inte kommit än så jag kommer bara mer och mer efter i matten. Skit!! Men på Fredag är de Ullared och shoppa och jag får energi av att shoppa. Även om de tar på krafterna de me..

Jag har som sagt jobbat idag. Och jag fick göra de jag tycker är roligast, eller ja.. typ de roligaste. Rensa skären!! Alltså skären vid våra presentpapper. De hamnar massa små slamsor i skären och då funkar inte kniven typ. Så man får liksom stå med en ostkniv (dom är sjukt bra till de) och sen bara dra ut stora kakor av papper och well. Åh va jag tycker de är kul. Fråga mig inte varför. De bara är så!!

Dagens skörd..


Nu ska jag packa och fixa lite sen blir de krypa ner i sängen och kolla på ett avsnitt Ullared och komma i stämning.. Hihi.

2x25% Student

Från och med idag är jag student! Jag läser nu Engelska B och Matematik B på distans, studietakt 25%. Just nu går de sådär. Håller på med en uppsats om dödsstraff. Intressant ämne men svåra texter. Jag känner att en proffesor på University of San Diego har ett lite annat språk än mig. Det vill säga, om jag översätter hans engelska ord så förstår jag inte ens de svenska. Åh vad jag känner att detta är lyckat! Ro i själen! NEEJ!!

Imorgon kväll lär jag bli skapligt klar med uppsatsen plus en liten matte uppgift. Plus att jag tackade ja till jobb imorgon. Hur tänkte jag där? Nej nu är jag negativ! Jag SKA klara de! I can do it! (eller..?)

Jag vill att Johannes ska vara hemma nu. Så att han kan klappa mig lite på ryggen och säga att de blir alla tiders. Och hjälpa mig klura ut vad farbror "jag-vet-allt" (proffesorn) menar.

Nej, tack för ikväll !

Kräftskiva

Igår var de kräftskiva och lite invigning av stugan. Pappa har fiskat kräftor i någon månad nu och dom var riktigt rejäla. Jag hade aldrig ätit kräftor förut och jag måste erkänna att de var lite läskigt till en början. Jag vågade knappt röra dom för de kändes som att dom skulle börja röra på sig. Hihi. Men mamma hade en lektion med mig hur man gjorde och tillslut fick jag till våldet som krävs för att få fram de lilla köttbitarna. De var smaskens!!

Nu ska jag testa att göra american pancakes till frukost. Fått för mig att jag gillar de.

Lördag 11/9

Ledig helg och kräftskive-dags. Mamma bad mig fixa en efterrätt. Något enkelt men gott. Jag klarade ett bra tag innan jag bestämde att jag kör på ett säkert kort. Kladdkakemuffins men en god choklad-gegga uppe på. Dom kommer sitta fint ikväll!

Dock är det här dom som Sara fick smaka på i veckan

(de andra står i ugnen nu)


HON ÄR BÄST!

Är de inte konstigt. Denna vecka hade jag bara 1 dags jobb men fysjutton va jobbig den dagen blev. De blev liksom jobbigare än när jag jobbar 5 dagar. Knasigt va?

Jag hoppades på att Johannes skulle vänta i stan tills jag slutade. Jag pallade inte komma hem tio. Men icket, han ville åka hem. Jag blev lite besviken bara för att jag skulle behöva skumpa på en buss hela vägen hem. Men!!! Så dök hon upp. Min blonda älskade vän! Hon skulle hämta karln sin när han slutade 19.15 och tänkte att hon kunde hämta upp mig när jag slutade 20.00. Hur snällt är inte de?! Jag pratar såklart om Sara <3

Dock måste jag tillägga att de är lite synd att hennes pojkvän endast ser mig som en bra att ha. Typ en chaffis när han och Sara ska dricka. Humm. Jag kommer aldrig glömma dedär Jocke. ALDRIG! Hihi.


Jag älskar denna bild..

SARA

Jag har spenderat min kväll hos Sara. Vi lagade mat, lasagnette tror jag de stog på förpackningen. De var riktigt gott och vi åt oss rejält mätta. Vi slappade i soffan och kollade på Idol. Jag är skadeglad av mig och älskar att skratta åt de som gör bort sig totalt. Jag bakade kladdkake-muffins med after eight förut idag som jag hade med mig. Men vi hade ätit oss så mätta på maten så vi orkade bara en i var och lite kaffe. Ååh vad jag triv när jag är med Sara!

Och imorgon kommer Johannes hem. Jag saknar honom! Karln min :)

Godnatt!

HÖST

Jag har sett något jag helst vill blunda för. De är höst! När jag kollade ut genom fönstret såg jag det här..

Höslöv!


ALEXANDRA VS NOVA

Hundvakt idag igen. Jag och Elin bestämde att hon bara skulle släppa in Nova här så att jag kunde fortsätta sova. Jag kände inte för att gå upp 07.40. Men fröken Nova kände inte för att vara ensam uppe. Hon gnällde och jag ignorerade. Till slut pallade jag inte mer och gick lite lätt knäckt upp kl08.20. Och inte nog med de, hon ville ut på momangen. Så nyvakna jag fick traska ut istället för till sofffan ( jag hamnade i soffan såfort vi kom in igen). Men, fröken Nova var fortfarande inte nöjd. Hon gnällde sig igenom hela min frukost stund och jag blev bara mer och mer sur. Så vi tog en promenad. Självklart skulle hon testa mig och se vem som bestämmer. Resultatet blev att Nova drog framåt och jag bakåt. Fysjutton vad jag svor för mig själv. MEN!!! I slutet av promenaden fick jag min revansch. Nu är de jag som bestämmer och Novis går fint vid min sida.



Nu blir de lite kaffe och varva ner med Kyle XY. Nova är nöjd och jag är nöjd.. Slutet gott, allting gott (tillsvidare)..

KAFFEPAUS


NOVA

Idag är jag hundvakt. Nova kom ca 8.30 och min plan var att gå upp och öppna dörren, sen somna om i soffan. Men icket! Nova gnällde, puffade på mig, gnällde lite till och tassade till min arm. När jag ger upp sovandet så hör jag ett konstigt ljud, ett ljud jag inte alls gillar. Så nu är de så att Nova har ätit något konstigt och har nu kräkts 3 gånger. Och jag som är så kinkig när de gäller sånt där. Men nu har Novis fått lite ris i magen och vi har sprungit ut för att få frisk luft och än så länge (peppar,peppar) så verkar hon må bättre. Plutt-Novisen.

Förutom att pyssla om sjuk Novis har jag även ringt lite samtal. Ringde studievägledaren och frågade varför jag inte fått den minsta info inför kursstarten som är på Måndag. Hon förstog inte alls varför jag inte fått de och skulle genast försöka få tag på skolan så att de kan fixa de. Plus att jag bokat tid för nya linser. Duktiga jag..

Nu blir de kaffe och Kyle XY och även fundera på om jag ska utmana mig själv lite.. hihi.


PISS KVÄLL

Okej, kvällen började bra med idol och en lasagne som var god som sjutton. Men sen.. ÅHH! Nu är jag verkligen på pissit humör. Allt bara jävlas just nu. Och jag pallar inte de utan lägger allt på hög..

Jag säger bara : HELVETES JÄVLA SKIT!!

7 September

Ännu en ledig dag. Gillart! Jag är verkligen den sortens person som föredrar ledighet. Och nu tänker säkert ni " gör inte alla de..? " Men nej mina kära läsare, de finns faktiskt dom som gillar att jobba.

Jaja.. Dagen har varit mycket bra. Jag fick ett samtal av mamma att hon lagade mat och jag kunde komma och äta lunch med henne och pappa. Vi smaskade mat och sedan bestämde jag och mamma oss för att åka och förtids rösta. Skönt att ha de ur världen liksom. Så nu har jag gjort min röst hörd. Hihi. På vägen hem stannade vi till vid blomster affären och jag införskaffade mig 3 nya fina blommor till mina ny putsade fönster.

Hemma hos mamma och pappa igen blev de lite fika ute i solen. Jag gillar fika! Sedan skuttade vi in i bilen igen och åkte mot Gävle. Rättare sagt Owes och City gross. De blev lite lätt shopping sådär.

När jag kom hem nu på kvällen har jag varit duktig. Sprungit ner i källaren med lite saker som bara var allmänt ivägen. Och nu har jag slängt ihop en lasagne som står i ugnen. Fy sjutton va gott de ska bli!!

Men nu börjar IDOL!!!! Kanske kommer bilder senare.. Hejdå!

Hejdå utväxt

Jag blev sjukt rastlös av att jag bara vilat hela dagen. Så även om jag inte skulle anstränga mig idag så har jag putsat alla fönster på både in och utsidan, vilket verkligen behövdes. Och nu har jag lagt i utväxten också. Hejdå rått färgad utväxt, Hejhej rödtott! Men, självklart är hostan värre nu igen.. GAH!

Familjen på besök

Jag bjöd över mamma på nybakta muffins och kaffe idag. Hon och Novisen tog en promenad hit och vi smaskade de nybakta äppelmuffinsarna med crumble och slappade i soffan. Smaskens! Så pratade mamma med Elin och de blev bestämt att även hon skulle komma hit när hon kom från skolan. Och så ringde pappa och var påväg hem från Uppsala, så ja.. Han kom också hit. De var bara storebror som fattades..

Nu håller jag på med projekt tvätta. Skulle även behöva dra igång projekt städa men de får bli när jag är frisk. Hostan måste ge sig och rösten komma tillbaka. Jag har försjutton magrutor snart om inte hostan ger sig. Tss..

Nu blir de lite mer Kyle XY och pizza..


Kvällsmys

Har varit på familjemiddag hos mamma och pappa ikväll. De börjar bli ganska så många i familjen nu. Och jag gillar alla så mycket! <3

Nu ligger jag i soffan och kurerar mig. Man ska verkligen inte jobba när man är dålig. Från att börja bli bättre har jag gått till att må sämre. Blää. Hostar så de gör ont i huvud och mage. Ingen aptit. En röst som låter förjävligt. Nej, ska jag vara förkyld vill jag ligga i soffan, kolla på film och dricka varm oboy med honung i. Men först ska jag jobba hela helgen.. De känns så fruktansvärt jobbigt faktiskt. Men ett plus är personen jag jobbar med! Hur snällt är de inte att hon tog med hostmedecin till mig idag ?!


September Dag

Regn och rusk. Fy vilken höstdag de är nu. Dock ser jag en liten blå fläck på himlen. De kanske finns hopp för denna dag också.

Idag är jag inte sådär super pigg. Hostat inatt igen och klockan ringde 05.20. Sjukt tidigt! Men nu är jag redo att hosta mig igenom ett personalmöte och en jobbdag. Ehmm.. ? I väskan har jag packat ner en burk ravioli, en konservöppnare och lite polkachoklad. Jag känner mig såå seriös.

OJ! Jag ska ju med ett tåg..

En ganska jobbig Onsdag

Min Onsdag har varit lång. Riktigt lång! Bussen till Uppsala var sen, missade stadsbussen, fick springa för att hinna med en annan buss (vilket inte är så kul när man inte är allt för kry), väl på jobbet kryper sig flertalet host-attacker sig på, benen värkte (och gör de fortfarande) något så fruktansvärt, blodsockerfall och åksjuk på bussen hem..

Jag känner att de ska bli skönt att sova nu och vakna med nya krafter. Jag hoppas på en bättre dag imorgon!

Och Godnatt!!


RSS 2.0