Första dagen..

Som vanligt, när man känner att man måste sova för man vill vara pigg dagen efter, och man ska till något nytt ställe så är de omöjligt att sova. Exakt så var de igår kväll för mig, och hela natten. Har sovit riktigt dåligt!

Jag verkligen kastades in i Miques arbete idag och de känns i både kropp och huvud nu. Men de var kul och tiden bara försvann vilket känns positivt! : ) Lärde mig kassan, och sedan har jag tagit tag i en stooor pall med varor som skulle in på pyttelilla lagret, de var som ett svårt pussel. Klurigt och kul! De är däremot inte de lättaste sortimentet att lära sig då de är massa småsaker, men jag älskar deras grejjor! Imorgon skall de bli en lite genomgång sådär också så jag känner att dehär blir kul !! : )

Självklart, som alltid när jag ska åka tåg hem, så är de förseningar. Förtillfället hatar jag Upptåget som gjorde att jag missade sjukhuset!!

Sov gott !!

Veckans slut..

Idag är de söndag och jag ska jobba.. Vet inte om jag är såå sugen på de direkt men de ger ju lite lön iaf. Och ikväll kommer Robin och Emeli in till Uppsala och vi ska gå ut och äta, tror jag : )

Tiden innan jag börjar jobba ska jag lägga på kameran tänkte jag, försöka förstå lite mer. Tur att bror ska ge en lektion nästa helg! Sen ska jag göra varma mackor idag igen för de var smaskens : )

Ha en bra dag i solskenet !!

Ännu en ny design

Efter en dag på JC har jag nu gjort bloggen höstfräsch.. Hoppas den duger : )
Har förövrigt införskaffat mig brors kamera nu.. ska bara lära mig hur den funkar :p Lektion nästa helg bror? Haha.

Nu ska jag göra varma mackor sen gotta mig i godis.. billigt godis på coop, gillart!!

Lagar och gammal svenska.

Idag var första dagen på Juridik kursen som skall avslutas med en muntlig tenta på Fredag eftermiddag.. Ni kanske kan tänka er tempot på den kursen? De är iallafall väldigt intressant tycker jag.. Men, alla dessa paragrafer gör mig galen, jag förstår dom inte! När jag väl förstår en blir jag däremot överlycklig.. Men huvudsaken de är kul, försöker jag intala mig själv.

Mindre kul är att vi fick med oss 4 laghäften fyllda av paragrafer som vi skall "ögna igenom" tills imorn.. Jag förstår dock inte hur man ögnar igenom paragrafer som man behöver läsa sakta och läsa om typ 3-5 gånger för att förstå. Jag har börjat ge upp nu, de enda som snurrar i mitt huvud är massa gamla svenska ord och paragrafer.. Tror paragrafer är lite mer utav en godnattsaga då missen somnat på mina papper två gånger när jag suttit och läst, tecken på att jag inte ska läsa kanske?

Imorgon är de iallafall löning och csn, gillart !! Och i helgen blir de jobb både Lördag och Söndag dvs OB-tider, gillart de me! Börjar även bli lite nervös inför LiA:n som börjar på Måndag, men blir säkert kul!

Nu ska jag ladda för Sjukhuset & Idol.
Lev väl!

Ett hjärta..

Igår va de en ledig dag och jag va på massage och följde med syster med hennes häst till vetriären. Hos vetrinären skulle de undersökas om de fanns ett föl i magen på Pellan och de gjorde de, så kul : ) Jag blev imponerad av att se den lilla klumpen och att man kunde se hjärtslagen, häftig verkligen !!

För tillfället är jag konstant trött och sover helt värdelöst om nätterna. Vaknar helatiden och känner att jag behöver kolla på klockan eller är bara rent stressad/orolig.. Så på nätterna kan jag inte sova och på dagen kan jag knappt hålla mig vaken. Får se hur de går imorn när juridik står på schemat.. Inte de minsta sugen på tentan som är på Fredag.

Godnatt!

Avfallspåsar extra strong !

Jag är hemma igen! I Torsdags kom kusinerna och efter lite prat blev de sängen. Somnade ca 00.00 och 03.30 ringde klockan. De var en trött Alx som gick upp och knaprade i sig en hårdbröd macka! Syster kom hit och va packade in oss i bilen som tog oss in till Tierp och bussens hållplats. Väl på bussen blev de sova, inte för att de är de bekvämaste på en buss men de går.. Efter en sisådär 8 timmar va vi framme i Ullared och vi åt lunch för att samla krafter. Till min besvikelse fanns inte korvstroganofen!! Men efter de greppade vi de gigantiska kundvagnarna och tog oss in för shopping. Och shopping blev de.. Mycke shopping. Jag älskar att shoppa !!

Den här gången fick vi ungdommar, dvs jag, Elin, Sara, Petra och Rebecka dela rum och de var en klar förbättring. De va så lungt och skönt! Vi hade de bra!

Igår gick jag och syrran upp för att gå in direkt när de öppnade vid 7 för att slippa alla människor. De var klokt av oss! Så vi shoppade lite till.. Vid 14 gick bussen hemåt igen och jag som alltid brukar somna då satt klarvaken när nästan hela bussen sov. De var tråkigt! Men vi hade lottdragning senare och jag älskar sånt.. Ge-kås hade gett våran buss en kasse med vinster och en lottring så vi fick 3 lotter i var och vinst till nästan alla(fast alla vann ändå). Jag såg ett behov i många utav grejorna men jag vann dom inte.. Min vinst blev 25avfallspåsar extra strong. De kändes lite fel! Jag ser inget behov i dom heller.. Typiskt!

Nu har jag iallafall dränkt min 160 breda säng i alla saker.. gillar synen : )



Stendag.

Nu är jag hemma från skolan och väntar på att mammas krovstroganoff ska tina.. Jag måste erkänna att jag saknar mammas mat när jag är i Uppsala. Jag har hennes recept men inte fan blir de lika gott. Mammas mat är magisk : )

Idag har vi haft Sten och sälj, helt klart roligaste lektionen och läraren.. Men de är väl tur att sälj är roligast eftersom de är huvudämnet : ) Lärde oss förhandling idag så nu är vi farliga för cheferna när de gäller löne-förhandlig ; )

Har även smsat lite med Sara vilket har dragit igång längtat ännu mer.. tror jag aldrig längtat så mycket efter en Ullareds-resa. Tror de beror på att jag får umgås med ett gäng personer som jag inte umgåtts så mycket med på sistone.. Eller så är jag bara extremt shopping och kebab sugen ? Tss..


...

Just nu känns de helt hopplöst.. Jag känner mig fast i något jag inte trivs i och något som bara gör mig stressad. Jag hoppas på de lilla hoppet som ändå finns.

Försöker tänka på Orginalburgaren, älsklingen och Ullaredsresan för att bli liite positivare...

En lång dag..

Skoldagen idag känndes oändlig.. Jag va trött, alla andra var trötta, tråkig lektion(iaf när man är trött). Det kändes som om dagen aldrig skulle ta slut och de var en ständig kamp mot tröttheten.. När jag kom hem gick inget bra heller, drygt! Men allt kändes lite bättre när Johannes tyckte att vi kunde äta på MAX. De var sjuukt smaskigt !! Tack Älskling!

Efter ett orginalmål skumpade jag till JC och Lisa satte mina fingrar i folie och gav mig en tidning. Inte helt lätt att bläddra med foliefingrar. Vi tog iallafall bort mina naglar, mina fina underbara naglar. . Ska absolut göra om dom sen när ekonomin är bättre! Är någon sugen på att fixa så äre bara att hojjta, för Lisa är duktig!

Fick även träffa min gamle handledare och nu ska jag jobba lite lördagar fram till nyår, nu är jag alltså inbokat på 2 ställen fram till nyår. Men de går säkert att få de att gå ihop, kommer dock bli mycket jobb, men lönen blir ju iallafall mysig! : )

Nu ska jag måla mina små tunna naglar och kolla på tv..
Och, jag är så glad för Syster & Tobbe. Ser så bra ut nu ju : )

Stoppa import ?

Jag lärde mig något nytt i skolan idag.. Något jag absolut inte gillade! Svarta änkan finns i Sverige !! Jag hatar spindlar och är livrädd för spindlar. Varför ska denna äckliga farliga giftiga spindel trivas i vårat kalla land?! Jag ska aldrig vara nära någon container som kommer till Sverige. Jag känner just nu, i denna stund, ett hat mot import! Endast för att de för in spindlar.. Ursch!

På vägen till skolan stod de en buss och en scen på vaksalatorg. På vägen hem till Johannes stog de runt tio bussar där, massa folk med reseväskor, musik spelades och fullt med fotografer. Jag fattar ingenting! Någon som vet vad som händer där idag ?

Ännu en Söndag

Söndagar känns alltid lite sega men ändå för korta samtidigt som de är fyllda med klassiska Söndags-ångesten. Däremot känner jag att de inte gör något att just denna Söndag går fort, vilket den har gjort. Började städa imorse då kusinerna kommer på Torsdag och hela min övervåning var ett bombnedslag. . Lär ju visa mig lite städad : p  Och grejjen är den att jag längtar tills dom kommer och vi drar iväg på våran traditionella Ullareds resa. De är liksom en av de få gånger jag träffar kusinerna också, iaf Petra som flyttat till Oslo. Så de är alltid så kul! Sen är själva bussresan och allt lite mysigt och galet! : )  I år blir vi många som åker också, Mamma & Ein, jag, Moster, Petra, Rebecka, Sara & hennes mamma och Katta + jobbarkompisarna till mamms. Kommer förmodligen bli galnare än galnast !  Tss ..

Ikväll åker jag tillbaka till Uppsala igen.. Hoppas på att dehär dagarna går fort nu. Men de borde de göra då 2 dagar är Stendagar.. 

Förra höstens resor, en buss & en med bil...



Vinkväll med tjejorna.

Kvällen igår blev verkligen lyckad, fast de är inte så konstigt då den spenderades med Emeli och Lina. Lina som är lite yngre skulle sova middag så jag och Emeli åkte och handlade salladsingredienser, vitlöksbaguett, chips & godis. Vi åkte sedan hem till Emeli och började förbereda allt.. Efter en liten väntan på lilla Lina så kom hon och vi åt salladen som var galet god !! Vi flyttade oss vidare till soffan och där satt vi med godis, chips och vin/cider. Vi skulle se film men vi såg inte så mycket utav någon av dom.. Vi var mest rädda då de var mörkt utanför! Runt tolv blev Lina hämtad och jag och Emeli säkrade tv-rummet genom att dra för alla gardiner. Vi var trygga så vi fortsatte dricka vin, åt lite mer sallad och ha de bra.. Eller bra och bra.. vi hade kul !!

Klockan hann iallafall bli en hel del innan vi kröp ner i sängen och kunde känna att vi var så trygga att vi kunde sova.. Jätte mysig och rolig kväll ! Emeli & Lina, jag gillar er !


Rånsimulering

Idag blev de en tidigt morgon, började klockan 8 med rånsäkerhet. Gick igenom lite saker i skolan innan vi gick ner mot stan och mer exakt mot MQ. Vägen dit var ganska nervös och tankfull, hur skulle de hela hända? Väl inne på MQ får de 5 som spelar personal ta av sig jackorna och vi andra som är kunder behåller dom på.. Vi får sedan gå runt i butiken och vänta på chocken. Jag var rädd! Jag var också helt säker på att rånarna kommer från ingången så när de kom springande innefrån butiken med sina vapen och skrek "LÄGG ER PÅ GOLVET OCH KOLLA NER I GOLVET" och typ " LÄGG ER PÅ GOLVET ANNARS SKUTER VI SKALLEN AV ER" så kan jag lova att jag kastade mig ner på golvet och kollade rätt ner, eller, jag blundade mest. Dedär med att se särdrag och kännetecken på rånarna liksom försvann så när de passerade mig låg jag extra stilla och vågade absolut inte kolla på skorna. Haha bra insats! Sophia som vågade kolla upp lite (vilket var ganska smart då vi ju visste att de va träning och inget våld skulle ske) fick huvudet nertryckt mot golvet och en kommentar som löd något liknande som " SKA DE VARA SÅ JÄVLA SVÅRT ATT FATTA, KOLLA NER I GOLVET! ". Roligast va att en av rånarna ropar " JÄVLA OMÖJLIGA MÄNNISKOR" när personalen säger att de inte har nyckel till kassaskåpet. Tss.. De var iallafall väldigt lärorikt och lite häftigt sådär, även om jag var rädd .. : p  Men vi fick sedan veta att de va 1 polis och 2 från Nationella insatsstyrkan som va rånare och jag är ju polisrädd så de var nog därför.. tss..

Jag tycker iallafall att dehär två dagarna varit kul & lärorika! : )  Ikväll blir mys med vin och smask, de är jag värd nu ! Ska förmodligen ta me missekisse till Tierp också, hon ska få lite semester..

Må gott!

Rånsäkerhet.

Idag har de varit en rolig och intressant dag. Började inte skolan fören 13.00 så sov ut lite, åkte bil in till stan med mamma, var med henne till kilopraktikern, va hem och gosade med missen och gick sedan till skolan. Dagens lektion var rånsäkerhet med Hansi, han utbildar folk inom rånsäkerhet och han var grym enligt min mening. Tycker de han pratade om var väldigt intressant, tex om hur man agerar under ett rån, hur rånaren ser på de hela och allt sånt där.
Tycker helt klart att de är väldigt bra att vi blir utbildade om rånsäkerhet eftersom vi ska jobba på ställen där liknande saker kan hända.

Imorgon blir de praktisk övning. . Jag kommer förmodligen skrika och få panik, typ kasta mig på golvet eller stå me armarna rätt upp i luften :p Haha nejdå, jag får hoppas på att de inte blir så.. Men de kommer säkert bli riktigt läskigt då ev polisen ska vara med på övningen tillochmed. (jag är polisrädd)

Nu ska jag göra något kul, och hoppas på att Johannes pappa har något positivt att berätta ikväll då jag känner att jag behöver få lite mer hopp i de hela ! : )

Trevlig kväll !


En dag med Sis.

Imorse sov jag ut ordentligt vilket kändes skönt och behövligt. Efter att jag ätit frukost och fikat lite åkte jag och syster till Valbo för att hämta batteri till hennes mobiltelefon. Men självklart tog vi oss en vända i köpis. Köpte yllesockor på H&M, älskar dom men har inte funnits i Uppsala på evigheter. Men nuså : )  Vi kollade även läget på Hööks som har en "skylthäst" med jätte rolig hängläpp. Vi tog också en sväng på IKEA där vi suktade efter ett varsitt nytt hem och nya möbler. Så är de några som hoppas på framtiden nu så är det jag och Elin. Bara de att hon hoppas på bud och jag hoppas inte på bud, fast på olika bostäder då såklart : )

Klippte lite på eftermiddagen och jag och Emeli passade på att planera lite inför våran mysfredag som kommer bli myspys utan våra pojkar. Jag, Emeli & Lina !

Ikväll blir de tända ljus, Idol, Dark raspberry choklad och Vem kan slå Philip och Fredrik.


Vi passerar ett ställe i Gävle där de röjjt där de varit en skog:
Jag (i min förvåning) - Guuud va de har klippt här!!!
Elin - Klippt ? Ehh...

Lösningen heter Anders.

Jag bara måste lägga in Anders kommentar på förra inlägget i ett alldeless eget inlägg. Jag har skrattat för mig själv ordentligt nu !! Jag ville fira med något gott och Anders kom med lösningen.. Frågan är vad denna delikata rätt heter .. ? Helt underbart recept iaf ! Haha !


Avsändare: Alltid lika allvetande Anders

Ok då... Grattis! :-) Fira med något gott i kväll. Jag har ett bra recept:

3 deciliter Debet
50 gram Kredit
4 liter konteringsmallar
4 skalade resultaträkningar
1 balansrapport

Börja med att finhacka balansrapporten och lägg den sedan i en smord ugnssäker form. Smält din Kredit i en kastrull på medelhög värme. Låt svalna och häll sedan över i formen. Tillsätt sedan Debit och salta rikligt! Riv de fyra resultaträkningarna med ett rivjärn och häll även ner dessa i formen. Slutligen tillsätter du de fyra liter konteringsmallar som du har kvar och finfördelar dem över hela rätten.
Grädda sedan i 225 grader i ca 25-30 minuter och servera gärna med en riklig portion tentaångest och garnera med några nypor vanvett! Lycka till och bon apetit! ;-)


Tack för denna underbara lösning Anders..


Mirakel tenta.

Idag fick vi äntligen resultatet från Ekonomitentan! Jag förstår absolut inte hur jag lyckats eller vad som hände, men jag hade 51/52 och bäst i klassen. Hallå!? Jag har för mig att jag inte skrev så mycke man skulle på några frågor.. Men tydligen så skrev jag mer än vad jag minns. . Tror jag var i chock under själva tentan eller något liknande. Den är helt klart ett mirakel !! 

Jag som aldrig har varit i närheten av bäst i klassen förut har nu varit bäst på 3 av 4 tentor. Börjar jag bli smart eller är de något som är fel bara ?  Tss..  Jag kanske är framtidens ekonom ?

Ikväll blire nog lite fira i form utav något smaskigt : ) De är jag väl värd ?

Fixat!

Nu är de fixat och klart! De blir LiA på Mique och de känns kanon! Jätte positiv personal och jag tror jag kommer få mycket roligt där : )  Ska dit nästa Måndag igen och få schema och så.. Blir förmodligen jobb där under jul också.. Perfekt!!

Har även börjat köra bil i Uppsala nu, riktigt nöjd! Dock är de lite läskigt eftersom Johannes bil är så lågt och den liksom skrapar i ganska lätt. Men har kört till och från Gränby två ggr nu och de är faktiskt kul : )

Nu skall jag återgå till skolan..

Hur smart är Sverige ?

Jag kollade in de vanigaste frågorna på Halebop.se och kände en lättnad över att jag inte har halebop längre. Jag började nämligen tveka på vilka som är deras målgrupp då en av frågorna för mig var väldigt konstig, simpel, dum eller vad jag ska kalla den.



Frågan lyder : Kan man ringa när pengarna är slut på kortet ?

Menar dom samtal då mottagaren betalar borde de väl vara formulerat på annat vis tycker jag.. Så jag finner de hela liite pinsamt!

Pirr i magen..

Min mage pirrar! Jag hoppas att allt blir som jag vill nu.. Skulle vara så kul! Tror de skulle bli asbra !! Hatar dock alla dagar fram tills Oktober ( förutom 19-20:e).

Idag är de en lugn dag hemma. Nästan för lugn. Vet inte alls vad jag ska göra och även om jag  i veckan saknar dagar som denna så blir jag fööör rastlös när de väl blir en sån här dag.. Kollar på avsnitt efter avsnitt på sex and the city. Men de blir lite tröttsamt. Får se om de dyker upp nå kul senare idag.

<3


Paket världen.

Imorse hade vi paket-inslagning på DUKA. En som jobbar där visade oss och gav oss lite tips på hur man gör fina paket. Sen fick vi slå in en paket själva. Mitt blev rosa och fint med en silverblomma utav snöre. Så nu vill jag slå in paket då vi fick en sån där grejj som delar snöret så de blir massa små strimlor .. Jag älskar dom och har alltid velat ha en!

Nu är jag hemma i Tierp för att spender min helg här. Eller på söndag fm åker jag till Uppsala för att kika på en lägenhet sen jobba. Bra med lite extra chash även i oktober! Även fått svar från ett tänkbart LiA ställe så ska dit på möte på Måndag. Lite nervöst och spännande , men kul! 

Förövrigt så har jag en pingvin kompis som är blind och hoppar på kryckor! Coolaste pingvinen ever !! Haha..


Minnen..

Efter att ha kollat på idol fick jag ett stort behov av att kolla på en video på youtube där Amanda Jensen sjunger Hallelujah. Jag ryser ! De är den finaste låten som finns och hon gör den bara ännu bättre.. De var en speciell stund då jag och Emeli stog längst fram när hon sjöng den i Piteå.. Känsla!

Funkade inte att lägga in en video nu tråkigt nog så den kanske kommer en annan dag.. http://www.youtube.com/watch?v=Qv4hqi1gvOY&feature=related

Vi tänker stort !!

Trots min magknip som förmodligen orsakats av för mycket laktos skit så känner jag mig taggad! Skolan idag kändes bra på nå vis. Redovisade min Mystery shopper uppgift som jag gjort under sommaren (i tisdags) och de kändes helt ok, jag är nöjd iaf. Vi fick även börja med ett nytt grupparbete " att planera en butik " Vi ska alltså planera allt inför att öppna en butik. Våran idé är underbar och jag är taggad som bara den !! Vill att vi ska få starta våran butik på riktigt. Den kommer bli brutal ! Stor ! Världs känd!  Typ...

Var även på lite LiA jakt och pratade med en anställd som bad mig skicka info om utbildningen till ägaren, så hoppas på napp där. Dom verkade kanon trevliga : )

Ikväll äre Idol igen och jag längtar.. Men först är de sjukhuset, de är en höjdare de med! Lite beroende av sjukhuset tror jag. .

Må gott!

En dag på stan

Idag var en ledig dag. Behövligt efter ekonomi tentan! Vaknade av att missen började busa med mig så gick upp och renskrev butiksarbetet. Vid 11 gick jag ner på stan för att leta LiA, men helt utan resultat. Eller resultatet blev en hel del ångest. Jag hittar inget ställe jag vill vara på, inget känns rätt !! Jag vill vara på ett ställe med engagerad personal som kan en massa.. Men vart hittar man dom?  Och vart passar jag in och vill jobba ?

Jag fick alltså panik men som tur va kom Louise ner på stan och vi tog en lång fika. Kändes lite lugnande och var mycket trevligt !

Nu har jag sett idol, gillar att de är igång igen.. Kul : )

Ska ta och göra nå vettigt nu, typ äta glass..
Godnatt!

En human tenta

Jag kan säga att sov väldigt oroligt inatt och vaknade flera gånger, anledningen var tentan. På tåget in till Uppsala imorse tänkte jag plugga lite men då jag började läsa och jämföra boken med mina anteckningar så blev de kaos, ingenting stämmde! Så jag fick lite panik och slog igen boken.

Väl i skolan fick jag ont i magen. De som var skönt var att alla kände sig lika körda. Torun kom och sa att vi inte skulle vara oroliga då Bo´s tenta var human. . Human?! De gjorde inte saken bättre, för Bo tycker hans språk är humant och hans bok är också human. Men saken är den att vi inte har förstått varken språket eller boken. Yess!

Men tentan var rätt så human (inte ekonom-human) som tur va. Däremot är de inte min starka sida med huvudräkning så jag körde på någonslags variant där jag tog de som kändes bäst i förhållande till vad resultatet borde bli på ett ungefär. Men jag borde få G tycker jag, skrev trots allt på alla frågor.

Efter tentan (som bara tog 30 min) blev de LiA jakt på stan men fick inget riktigt napp, men ska ner imorgon igen. Resten av dagen har jag pluggat, jag har gjort sommaruppgiften i marknasföring. Tog sin lilla tid och jag känner mig helt förvirrad i de jag skrivit men de blir nog bra. 4 sidor text och en powerpoint presentation. Vi fick göra de på vårat egna vis och jag har gjort de på ett förvirrande vis. Jag är liksom ingen hejjare på powerpoint heller så vafan...!

Har även skrivit om mitt personliga säljbrev som ska lämnas till blivande LiA platsen.. Fattas bara en liten detalj men visste inte hur jag skulle skriva de hela så fick bli ett mail till Sten (även kallad sir stone). Hoppas jag får ett vettigt svar med några utav hans guldkorn i : )

Chokladglass med inbyggt chokladsås i är livet..

Förnekelse..

Idag har jag pluggat och pluggat och åter pluggat, men de känns fortfarande inte bra.. Så på eftermiddagen kom förnekelsen, tentan finns inte.. Imorgon är vanlig skoldag, ingen tentadag. Så för att slippa plugga bestämde jag mig för att träna på crosstrainern + styrka, och sedan baka bröd med basilika och vitlök i. Ren förnekelse och undanflykter!

Träningen gick bra, tills nu efter. Knät strular och de gör riktigt ont, dedär jäkla knät! Men smörjt med liniment nu och hoppas på att de lägger sig under natten..

Nu kollar jag på outsiders och de är heelt sjukt ! De är en som satt krokar i skinnet och lyftes 60 meter upp i luften, i skinnet alltså. Jag förstår inte hur man ens kan tänka på att göra något sånt. Jag som är rädd för en liten spruta, och han kör in tjocka krokar och sedan händer i dom, GALET!!

Ni får hålla tummarna för mig imorgon mellan klockan 9-12. Rapporterar när jag kommer hem hur de hela gick!


RSS 2.0