Makeover

Jag har fått min rosa cykel! Eller, får den i min ägo på fredag då den bara fanns på central lagret men den är ändå MIN ! Snart kan ni se mig glida omkring på den : )

Igår efter cykel-köpet togjag och Johannes tag i hans rum. Kastade ut saker som inte hörde hemma där och tog in lite nytt. Så nu är de så fint och mysigt . En riktig makeover!

Imorse vaknade jag vid åtta och hörde hur regnet piskade mot balkong golvet och jag beslutade mig för att  sova lite längre. Hur skönt som helst att bara kura in sig i täcket igen. Men nu ska jag göra mig iordning och gå ner på stan, i regnet! Måste köpa hårfärg eftersom Louise ska göra lite makeover på mig idag. Utväxt bort! Ska även kika in på JC och kolla hur de går för dom utan mig, Tss.

Ha de mys i regnet ..


<3

Lite nya kort på missarna också..





Mamma blir häxa.

Mer än att gratulera Johannes idag med tårta och paket öppning så har vi varit ut och hälsat på våran blivande misse. Även om vi inte riktigt bestämt vem av de svarta de blir. Dom börjar bli lite piggare nu och är så söta när de försöker springa omkring med svansen i vädret..

Kvällens uppgift var att förvandla mamma till häxa. Hon och Saras mamma ska överaska en kompis sen unga dar som har 50-års fest ikväll. De ska dyka upp där utklädd till häxa och tempeldansös. Så mamam fick lösnäsa + haka , lite löshår, lösnaglar och grejjor. Passade på att ta kort innan de åkte iväg..


Ny cykel ?

Igår var jag med Johannes när han skulle köpa ny cykel. Innan vi gick in i butiken sa jag skämtsamt " Äkta att jag hittar en cykel jag vill ha, jag som inte ens cyklar" Och vad tror ni jag gjorde ? Jag hittade min rosa kärlek! Så nu ska jag få den i födelsedags present, en tidig present. Dock vet jag inte om jag vill offra alla andra presenter för en cykel .. Hmm. Men den är såå fin. Verkligen speciell ! Så ska fundera under dagen hade jag tänkt : )

Och idag fyller Johannes år, Grattis !!


Min rosa kärlek..

Lite ledsen.

Nu har jag gjort min sista dag på JC, och sista dagen på termin 1. Jag kommer sakna alla på JC så mycket därför beslutade jag när jag sa hejdå till alla att jag ska dit på Måndag och hälsa på. Sen är de bara att hoppas på att någon behöver vara hemma så lilla jag får rycka in. Tss.

Fynade ett wrangler linne idag, hur gulligt som helst! : ) Så jag var ju bara tvungen att köpa de som tröst/semesterfira. Tog ett kort på linnet med min extremt bra mobil kamera, hoppas ni ser lite hur de ser ut iaf. Sen tog jag farväl av min JC skylt och tog även bildbevis på vårat farväl och kortet jag lämnade till personalen..



Nu blir de käk hos Johannes pappa sedan bär de av hemåt Tierp..


Glad eller ledsen ?

Jag kan inte riktigt bestämma mig om jag är glad eller ledsen idag.. Sista dagen på praktiken, sommarlov, men sista dagen jag får vara med alla underbara människor där.. Blandade känslor helt enkelt. Och jag kan ju hälsa på när jag vill, vilket förmodligen blir typ nästa vecka. Tss.

Igår bjöd de mig på lunch och vi hade lite utvärdering. Gick kanon och de tyckte jag var så duktig såå : ) Sedan fick jag ett paket också, en tröja jag kikat på länge och så hade alla skrivit en liten kommentar på kartongen, så gulliga! Sedan fick jag välja något mer och då blev de ett par jeans så nu har jag snygga kläder!! ; )

Idag ska jag ge tillbaka lite, ska bjuda på smask glass och ge ett litet kort så de inte glömmer mig, tss.

Ha en underbar dag i solen !!

Jag är tröttheten.

Ögonen svider, huvudet är tungt, kroppen värker, ögonlocken är tunga, jag är TRÖTT! Det har varit en lång dag.. Praktik 6-15 som innehöll rea och brandlarm. Sedan var de shopping med mamms, bror och syster. Någon ska ju passa på att fylla år på Lördag också.. Hmm : )

Men nu ska jag kolla till min tortilini som blir morgondagens matlåda sedan blir de sängen och gosa med kuddarna ..


God morgon!

Gissa om jag är trött idag .. ? Att gå upp så här tidigt är inte min grej. De gör så ont i hela kroppen.. Men men , plikten kallar och då är de bara till att gå upp.

Lite kul att de är löning +csn idag iaf, mindre kul att jag är lika pank ändå eftersom de måste sparas till pdol och resten av sommaren.

Ni som sover, njut !!

Nedräkning.

Jag räknar verkligen dagarna tills de är lov nu. 4 dagar kvar! Imorgon börjar jag dock klockan 06.00 och lär väl gå upp ca 04.45 vilket inte känns sådär jätte kul men jag slutar iaf 3 timmar tidigare istället. Jag behöver lov nu, har ingen energi kvar sen jag var sjuk. Jag blev frisk men liksom inte pigg..

Igår bar jag även ner 150 kg kartong med kassar i. Sammanlagt 22 kartonger. Det tog på både krafterna och ryggen, men vad gör man inte för att hinna med styrke träning ?

Nej nu ska jag kila iväg så är denna dag snart avklarad också.. Snart 3 dagar kvar!

Midsommardagen.

Klockan 13 åkte jag ut till syster så vi skulle hinna med allt innan de andra kom. Vi gosade med kattungarna, fixade oss, förberedde maten och så.. Vi hann väl ungefär precis klart tills Danne och Johannes trillade in närmare 16 och sedan kom de bara fler. Till slut var vi 16 personer där som grillade, spelade spel, sjöng sing star och levde livet..

Tiden går fort när man har roligt och helt plötsligt var de dags att ta bussen från Torslunda in till bussen som skulle ta oss mot Lövsta. På vägen ut till bussen greppade jag en ask med små toarengörings stavar vilket jag senare tyckte var pinsamt när vakterna skulle kolla min väska i Lövsta. Bussresan följde traditionen med lite sång och glada miner. Jag och Emeli smidde lite planer inför Pite och tränade hela kvällen inför Pite-resan. En del av träningen var våra besök i skogen bland liljekonvaljerna.. Smakade på granskott vilket kan vara bra när man ska överleva i norrland. Jag och syster har nu också fått över Håkans flickvän på våran sida så nu ska hon se till att han bjuder oss på den där 3-rätters middagen han lovade oss vid nyår. Jag tror hon kommer lyckas! Och av grabbarnas snack blev jag inspirerad av en afärsidé som ska göra mig rik. " får du soppatorsk, sms:a ordet "tanka" till 71200 och din tank blir full". Ska bara komma på hur jag får bensinen till tanken : )

Inne på själva dansen var de roligt.. Vi gjorde väl igentligen inget speciellt, men de var roligt ändå. Bussresan hem brukar vara kvällens utmaning men jag klarade den faktiskt galant genom att somna, ska komma ihåg den till nästa år. Och förutom att jag är väldigt trött och har ont i ena foten efter att ha trampat på mig själv med klacken så mår jag helt ok idag.. Och nu är de 1 månad och 2 dagar tills de är Pite dansar och ler, lovely!






(sista två bilderna är från äventyret vid liljekonvaljerna)

Midsommardagen

Just nu känner jag att jag inte riktigt orkar skriva sådär jätte mycket.. De får bli senare. Så håll ut gott folk, snart kommer min saftiga kväll ut på bloggen : )

Midsommar afton.

Nu äe det midsommar och än så länge skiner solen. Jag började dagen med att baka bröd till frukost och sedan chokladmuffins. Nu blir de snart lite köttbullar och färskpotatis till lunch innan vi ska till strömsberg ett tag.

Men jag längtar mest till imorgon..Kommerbli underbart roligt! Jag ska ut till syrran i god tid verkligen. Vi lär göra oss redo liksom! Jag är så taggad : )

Tänkte på de nyss. hade jag varit liten hade jag förmodligen plockat blommor och gjort en krans och midsommar stång nu, traditioner ändras med åren..

Nu väntar lunchen.
Trevlig midsommar !!!

EM, en överdrift?

På något vis tycker jag EM har blivit lite överdrivet och jobbigt. Jag är inte de minsta intresserad av fotboll dock så självklart kan de vara lite därför. Men när man känner att de nästan är skönt att Sverige förlorade så de blir lite lungt och normalt så är de fel. För i vanliga fall tycker jag de är jätte kul om de går bra för Sverige, även om jag inte kollar. Men självklart blir man glad när de går bra för landslaget.

Men nej, nu kunde jag inte känna den glädjen efter att så fort man ser en tidning handlar de om fotboll, på hela eftermiddagarna och kvällarna sänds fotboll, på radio pratar de bara fotboll, de enda folk tänker på är fotboll. De är som att frasen " Hej, hur mår du?" byts ut till "Hej, såg du matchen?".  En sak om tidningarna skrev om väsentliga saker, men att skriva om vem de svenska folket helst vill åka på semester med från landslaget hör väl ändå inte till EM ? Minska ner på hysterin är min åsikt!

Må gott..

Midsommarkläder.

Igår på lunch-rasten tog jag mig ut på stan och letade midsommarkläder. Vill ha en lång vit skjorta som jag skrev även igår men problemet är att de inte finns i min storlek någonstans. Har letat på ett antal butiker nu.. Så de kanske får bli en randig lite kortare från JC så får jag köpa några korta shorts till eller ha tights.

Skulle åka hem igår efter praktiken var de tänkt. Men av någon konstig anledning går aldrig tågen som de ska när jag ska hem. Så efter 25 min försening och inget tåg i sikte så stannade jag kvar istället. Men så typiskt!

Är inte frisk än heller, vet inte vad som är fel. Hostan är nästintill borta, förutom på kvällarna. Men jag har så ont i kroppen, kunde inte ens sova för fotlederna gjorde så ont igår. Så något är fel..

Men nu lär jag röra på mig..

PDOL



När jag borstade tänderna kom jag på att jag inte skrivit om vad som händer i sommar. Jag ska ju på PDOL, Piteå dansar och ler. Som de ser ut just nu så är de jag, Johannes, Robin, Emelie och Camilla som skall dit och härja loss. Jag tror de kommer bli askul : ) 

Härliga Tisdag

Finns de något jobbigare än att vakna med huvudvärk men ändå måste gå upp ? Imorse så kändes de för jävligt. Och inte känns de bättre nu. Men snart är de lov, de är bara att bita ihop och köra på..

Lästa att de är Lövsta på Lördag, hade helt glömt bort de. Men de är ju tradition över de så jag vill dit med syster och alla! Hoppas de inte är allt för dyrt bara..

Jag är ju även så brutalt sugen på en lång skjorta som man kan ha till ett par leggings bara. Mycket snyggt! Men jag ska ju spara pengar inför sommarlovet igentligen.. Hur jag nu ska lyckas med de.. ?

Nu ska jag borsta gaddarna..

4 dagar

Denna "skol-vecka" är bara 4 dagar och de är 4 dagar praktik. Men ändå så känns de för långt nu på morgonen. Jag är verkligen jätte trött och vill bara krypa ner i sängen igen. Men istället ska jag klä på mig och bege mig mot praktiken. Efter idag är det dock endast 8 dagar kvar till sommarlov, så de är igentligen inte så farligt.

Och på Fredag är det midsommar och jag vet inte riktigt vad som händer. Lär igentligen ta tag i de men känner att jag inte orkar. Jag hamnar där jag hamnar ..

Ha en underbar dag ..

Sjukhusbesök inställt

Jag slipper åka till farbror doktorn idag iallafall. Om man hostar mer än 2 veckor ska man kolla upp de så jag hoppas på de 3 sista dagarna. Kan hända att jag har luftrörskatarr eftersom jag har ont i muskler och leder, har en irriterande rethosta, och ingen feber vilket stämmer bra in. Men de går oftast över utan sig själv efter 1-2 veckor, så vänta 2 veckor innan sjukhusbesök alltså.

Nu får jag tid till att noppa ögonbrynen, måla naglarna och göra en inpackning istället. Fräsha upp mig lite inför ännu en vecka.. Vet bara inte vilken färg de ska bli på naglarna denna gång. Lila ? Röd ? Rosa ? Lägger kanske in en bild på resultatet senare.

Envis hosta

Nu har jag hostat i mer än en vecka. Jag hade hoppats på ett de skulle bli bättre nu i helgen men nej. Kanske att den inte är lika intensiv men ändå jobbigare på något vis. Så idag kanske de får bli ett besök hos farbror doktorn. Lika bra eftersom jag har en vecka praktik framför mig. Är de bara en vanlig förkylning så får jag väl fortsätta att dricka cocillana och vänta ut hostan. .



Hur söt får man vara ?

Hälsade på systers katts kattungar idag igen så passade på att fixa mer bilder på de små liven.. De är ca 2 veckor och har precis öppnat ögonen nu.





Kärlek..

Solglasögonens gåta

Jag har fått ett par nya solglasögon.. Tänkt att användas på lite party i sommar, tycker dom passar bra till just de.

Men det är verkligen svårt att hitta solglasögon man trivs i. Jag tycker att jag inte passar i några medan alla andra passar i alla olika modeller. Och de verkar vara många som känner precis som jag.. Varför är de så svårt med just glasögon ?

Jag passar inte direkt i dom här men jag tycker dom är riktigt coola party brillor så jag ska bära dom med stolthet ändå.





Ny design klar.

Sådär, nu har jag slitit några timmar för att få bloggen klar. Visste inte alls hur jag ville ha den så grejat fram och tillbaka. Men nu är jag nöjd för stunden. La till en klocka också så ni läsare inte ska glömma bort tiden när ni sitter helt uppslukade av min blogg. Tss !  Vad tycker ni, duger de ? : )

Nu har min magont släppt också, skönt! Blev orolig att de var något allvarligt ett tag då jag knappt kunde andas utan att de skar till men nuså : )

Tror jag ska ägna mig åt film tittande nu, Borat! Ni som inte sett den lär se den. Hur kul som helst.


Må väl.


Regn och rusk.

Idag är det mest regn och grått ute men på något vis är de ganska mysigt. Jag måste vila så att hostan ger sig och när de är väder som idag då passar de bra att ligga och kolla på film och slappa.

Håller på med en ny blogg design så inom kort blir de lite nytt utseende här..

Dock börjar min mage strejka och just nu är jag orörlig då de skär i hela högra sidan  av magen : (  Ska nog ta ett varmt bad och hoppas på att de ger sig..

Återkommer..


Mer kattbebisar

Får ungefär ett år sedan kom det en liten kissekatt till oss som var väldigt skygg, lite vild katt. Den flyttade in i en av ladorna på gården och vi började ge den mat. Hur söt katt som helst och den har blivit lite tamare, men vi får inte gå fram till den. Men ibland kommer den och sätter sig på bordet utankör köksfönstret och bara tittar in på oss, gulligt! Vi har kallat honom för lillmisse, för vi var säkra på att de var en han.

Men för cirka en vecka sedan såg pappa honom komma med en kattunge, alltså var han en hon och hon hade fått kattungar. Men vi har inte vetat vart hon gömt dom och inte de lättaste att följa efter henne eftersom hon är skygg. Men igår kom de små liven ut och lekte på våran gård. Tre stycken små röda tussar. Mamma älskar röda katter och är nu helt såld, även jag. Dock är de väldigt rädda eftersom deras mamma är de men nu jobbar mamma på att de ska våga komma fram till henne. Förhoppningsvis kan vi sedan ta hand om dom och vänja dom med människor när de är redo att lämna mamman. Mamma ringde mig just för då hade hon lyckats tagit kort som dom skickat till mig.. Och ja, jag är kär! Två katter hos Johannes kanske ?



Väl Godkänt

Jag har haft utvecklingssamtal idag med Torun om utbildningen. Jag fick VG på engelska tentan, hur gick de till undrar då jag ? Jag och engelska funkar inte sådär jätte bra.. Men de var kul, nu blev de VG på alla vårens tentor och bästa resultat på två utav dom. Hur jag lyckats med de förstår jag inte själv men nöjd, de är jag!

Hoppade över praktiken idag eftersom min hosta inte gett sig och jag knappt sovit på 2 nätter nu. Men har fått dunder medicin utskriven så jag hoppas på att de blir lite sömn inatt och praktik imorgon. Men hostan har dock tagit på kroppen, öm i magen och spänner och värker i huvudet. Fast dunder medicinen fixart!

Nu tänkte jag spela lite Guitar hero eller kanske kolla på Ensam mamma söker.. Hmm..


Jag saknar solen..


Kattbebisar.

Idag var jag ut till syster och jag fick se hennes katts bebisar. Jag och Johannes ska ta en av missarna och ha hemma hos honom. Igentligen är de mest Johannes som ska få en men jag tycker den är min också.. Hoppas de är ok : ) Dom var iallafall helt galet söta och så små! Två svarta och en lite sköldpaddsfärg. Så Johannes ( vi ) ska ta en svart enligt mig. Dock är dom endast ca 1 vecka så får vänta i 9 veckor till. Men de ska bli så mysigt med en misse i Uppsala också : )



Sötnosar.

Sol sol sol..

Helgen har varit helt underbar. För de första så var den lediga fredagen ett stort plus och sen har solen och de härliga vädret gjort resten. I fredags var vi några som grillade hos Robin och de var sommarmys. Sedan har de mest varit grejjande ute i solen, jag och Johannes har tvättat våra bilar så de riktigt glänser och jag har även hjälpt mamma måla lusthuset. Första badet i poolen är också avklarat, även andra badet. Brännan är bättrad och en hel del glass och jordgubbar har smaskats! Lite tråkigt att de blev så målnigt nu på kvällen bara. Jag är ledig imorgon så vill ju ha sol då.

Nu ska jag fortsätta se en film, kärleken checkar in, bra film . .

Frisör.

Ibland saknar jag allt som har med frisör att göra.. Så igår var jag kreativ och klippte Johannes, lite udda men jag är nöjd..



Dock blev inte han nöjd så de blev 9 mm rätt av..  Och jag blev nöjd med de också, Tss.

Student dag.


Jag vill verkligen ha den här kjolen. Helt underbar! Min plånbok vill att jag sparar men nu kan jag nog inte låta bli. Vad gör en kjol ?

Ska snart iväg och ta emot Eric när han springer ut sen på studentmottagning. Jag vill också ta studenten, igen. De var så jäkla roligt och nu när de var ett år sedan så känns de helt fel, jag känner mig gammal nästan. Man borde få ta studenten flera gånger !
 Var bara en snabbis till skolan idag och fick veta resultatet på Sten-tentan, den som var på ca 30 kompendier och tog ca 4 timmar att skriva. Varit väldigt orolig att jag inte skulle klara den men de blev visst 98.29% rätt, dvs 345/251 poäng. Så jag är mer än nöjd.
Är jag då inte värd kjolen ?

AvslutningsFika.

Jag har inte kunnat räkna antalet gånger jag höll på att somna på lektionen idag. Redan på tågresan tog jag mig 3 små tupplurar. Och under dagen åkte huvudet bara längre och längre ner, powerpoint är väldigt sövande också. Tror min trötthet berodde på att jag i desperation satt uppe igår kväll för att se om täcket och kuddarna skulle hinna torka efter tvättningen, men ack. Det fick bli en kudde och ett normal litet täcke istället för sex kuddar och ett dubbeltäcke. Låt mig påpeka att jag kände mig ensam i sängen. Men för göra de bästa av situationen tog jag mina gamla sängkläder som jag hade när jag var liten, ljusblått med små bebis kaniner på..

Men i skolan, på luchen fick de bli lite stekande i solen och på eftermiddagen hade klassen lite avslutninsfika med mackor, chips, (smält)choklad och läsk. Även då stekande i solen. Lite mysighets faktor sådär.

Nu är de två dagar kvar av denna vecka, en dag på LIA:n och en dag i skolan, sedan är de 4 dagars ledighet. Det ska bli underbart !


Bedtime..

Fyndigt !

En helstekt gris har en touch av knorr ! 



Fattar ni ? Knorr, soppan.. Och helstekt gris har knorren kvar. Fyndigt påkommet av mig själv då jag berättade för Linnéa att grisen hade knorren kvar och Linnéa gav förslaget att alla kroppsdelar kanske var kvar pga smak. Alltså en touch av knorr !!

Fundering..

Jag tycker alltid att jag har tråkiga kläder, att jag ständigt går i samma plagg och inte har något att ha på mig.. Men när jag skulle lägga in lite ny inköpt idag fick jag knappt plats med de i garderoben. Nu är jag förvirrad, har jag för lite kläder eller inte ? De går liksom inte att hålla ordning och allt som ligger bakom ser jag ju inte ens.. Hmm..


Grill-mys

Den här helgen har varit riktigt mysig och somrig. Igår när jag slutat på jobbet blev de en snabbis hem till Johannes för att hämta lite köttbullar, korvbröd, engångsgrill och cider. Jag mötte upp delar av klassen vid stadsparken och vi slog oss ner i solen. Vi grillade, pratade och hade de mysigt. Sedan splittrades vi lite och vi gick hem till Patrik ett tag och sedan vidare mot Göteborgsnation där vi även mötte upp Johannes och några till. Dock var de värdelöst på Göteborgs nation och vi blev inte allt för långvariga. Och jag som jobbat var trött och drog mig hemåt för lite sömn.

Idag har jag mest njutit av solen. Suttit ute och bättrat på brännan lite. Jag, mamms och bror har fixat poolen så nu är de sommar : ) Vi ska även grilla och äta färsk potatis ikväll, vilket är stor sommarstatus.

Njut av solen ..


RSS 2.0